kayıt

sözlük yazarlarının eng101, 102, 211 hocalarına 10 üzerinden verdikleri puanlar

  1. 46
    102 başak kösereisoğlu: tatlı bir kadın, yoğun ders işler ve konuşmaya zorlar. aklımda ise şöyle kalacak, kedilerden çok korkmasına rağmen yaralı bir kedi sınıfımızda uyurken kendini tutup ders işlemişti dışarı çıkarttırmak yerine.

    211 duygu güntek: çok daha tatlı bir kadın, notu bol olanlardan. sadece sürekli debate yapma ve söz almaya zorlaması beni biraz bunaltmıştı. final sunumundaki cins hocalara kıyas melektir.
    #104640 dark matter | 4 yıl önce
     
  2. 45
    102 - özlem polat: 9
    üstünden yıllar geçtiği için uzun uzadıya anlatamayacağım ama aklımda kaldığı kadarıyla sabahın köründe bile aşırı enerjik, sempatik ve iyi niyetli bir hocaydı. dersin angarya iş yüküne rağmen keyifle gidiyordum.

    211 - nil mısır osmanoğlu: 8
    yaz okulunda, kayıtların son anında bile önemli miktarda boş kontenjanı kalan bir hoca olduğu ve soyal medyada hakkında güzel yorumlar yapılmadığı için ister istemez önyargıyla gitmiştim ilk derse. o günden itibaren halihazırda pek de itibar etmediğim, daha doğrusu edemediğim, malum sitede malum gruplarda yapılan yorumlara itibarım hepten bitti. yalan olmasın bu dersi alalı da çok oldu ama hatırladığım haliyle öyle bir gömmüşlerdi ki sanırsın öğrenci yiyor bu kadın. her insan gibi beklentileri ve dikkat ettiği noktalar vardı ama belli ki öğrenciler tarafından cins diye yaftalanmak için yeterli bir sebep. ayrıca onlarca section varken nil hocanınkilerin bu kadar boş kalması da muhtemelen az önce bahsettiğim yorumların bir sonucu ve bence kendisi kesinlikle bunu hak etmiyor.

    kendi açımdan bakıyorum, hocanın düşünce yapısını anladım ve empati yapınca benzer konularda benzer fikirlerimiz olduğu için iyi anlaşabildiğimi düşünüyorum; bu noktada da hocaya gömenlere laf ederken objektif olamayabilirim ama ben sevdim arkadaş, senin seveceğinin veya sevmeyeceğinin garantisi tabii ki yok ama koşarak kaçın minvaline eleştiriler gayet yersiz, en azından bu kadarını söyleyip daha da uzatmıyorum.

    sınıfa sunumlar için bilgisayar bulunamadığı için bir öğrencinin gönüllü olarak her derse getirmesini rica etmişti hoca, o an ne oldu basiretim mi bağlandı kan şekerim mi düştü hatırlamıyorum da ben atlamıştım. yazın sıcağında her gün bilgisayarla git gel biraz üzdü açıkçası ama yine olsa yine yaparım, pişman değilim. aklım götüremediğim derslerde.*

    bir de istediğim/hedeflediğim/umduğum artık ne derseniz, harf notunun yarım harf düşüğü geldi ama puanlarımın kırıldığı yerler ve puanlamadaki adalete kesinlikle lafım yok, hakkımı verdi zira beklentilerim ve üstüne ayırdığım vakit birbirini pek tutmuyordu. cgpa'inin direği ingilizce dersleri olan biri için çok üzücü bir durum ama kullanıcı hatası, yapacak bir şey yok.

    iki hocam için de aklımda kabaca kalanlar bunlar. ikisine de ayrı ayrı teşekkür ediyor, anketi bitire tıklıyorum.
    #104635 originofsymmetry | 4 yıl önce
     
  3. 44
    Melek Altun-101: 8/10
    Okulda hoca olarak ilk yılı olduğundan notlandırma konusunda tam olarak bi sistemi yoktu sanırım. Speaking lerde gördüğüm kadarıyla bol not vermiştir ancak writing lerde speaking e kıyasla notu azaltır. Not ekleme konusunda kesin bi fikrim olmamakla beraber attığım mail üzerine bana 1 puan yardımcı olmuştur. Dönemde 1 quiz yapar. Participation notunu tam olarak neyden verdiği kimse tarafından bilinemedi. Yoklama alır ama çok disiplinli olduğu bi konu değildir, yine de gülen yüzü için derse gitmenize neden olacak kadar ismine münhasır melek gibi biridir. Derslerde ve ders dışında güleçtir. Frozen izlemeyi sever.


     
  4. 43
    Elif Özgüvenç - 101: 7/10

    İyidir, hoştur, dersini de anlatır ama kafası çok karışıktır.


    -- spoiler --


    101'i ilk defa bu yaz okulunda aldığımı da eklemeliyim.
    (bkz: hazırlığın atlandığı yaz 101 almak)


    -- spoiler --


    #103196 eblokkantini | 8 yıl önce
     
  5. 42
    şebnem kıyan : 101 : 10/10
    aslı gülener : 102 : 4/10
    azer özlem yaşar : 102 : 8/10
    elif şeşen : 211 : 9/10
     
  6. 41
    öğrenim hayatım boyunca odtünün bana yaptığı küçük şakalara maruz kalmıştım, fakat ingilizce konusunda yaptığı artık kazık atmak oldu. ben anlatayım, puanı siz verin.

    hazırlığı eylül sınavında zar zor geçmiş, bölümüme başlamış ama derslerden zerre anlamıyorken 101 hocamla tanıştım: Sezar Ergin. Kapısının üzerinde blind guardian posteri vardı bilmem hala duruyor mu. science fiction en büyük hobisi olduğu için bunun üzerine essayler yazdık, robotropolis diye 2011 yapımı bir filmi izleyerek de debate yaptık, önerim: filmi izlemeyin ve hocanın odasındaki sandalyede uyuyacaksanız bunun için uygun bir pozisyon aldığınızdan emin olun. hocamızın benden özel olarak hoşlanmaması için yardımım dokunmuş olabilir, ama kendisi de pek sevgi dolu bir hoca sayılmazdı. Sonuç: DD

    ikinci döneme geçtiğimde 102 dersime serap kızılırmak girdi. hocamızın biricik oğlunu ne kadar çok sevdiğini ve çıktığı italya seyahatini öğrenmiştik bu derste. umarım kendisi yeni yerler görmüştür de başka bir şeyler anlatabilir ve kırmızı ruj sürmeyi bırakır. yazdığınız essay ve sunumlara ımmm beni tatmin etmedi demesi, ya da çok güzel diyip eksik puan vermesi, sene sonunda sorduğunuzda da yaaani ne bileyim şeklinde cevaplar vermesi olasıdır, aklınızda bulunsun. tek sevdiğim yönü biz bu çocuklara daha yararlı şeyler öğretmeliyiz mesela bir restorana gittiklerinde menüyü nasıl okuyacaklar, sevip sevmedikleri ya da alerjik oldukları şeyleri nasıl soracaklar diyip, bize baharatları yemekleri sosların isimlerini falan öğretmişti. Sonuç: Yavşaklığım sayesinde CB

    eh yaz okuluna geldiğimde dd olan 101imi yükseltmem gerektiğine inanıyordum, kimi kandırıyorum probation olmuştum sike sike aldım 101i tekrardan. Hocam çiğdem mekik. hocam hakkında çok da bir şey söyleyemeyeceğim aslında aksanı güzel öğretme tarzı güzel biraz otoriter fakat iyi bir öğretmendi. dersini iyi verir öğrettiğini de geri isterdi. tam bir eğitimci mantığı. fakat ben o kadar çalışkan biri değildim, anlamışsınızdır artık. Sonuç: CC

    ve odtünün son şakası: 211 için begümşen ergenekon. hocalar arasındaki lakabıyla tangocu begüm. çok zarif ve elit tabir edebileceğimiz bir hanımefendidir kendisi. okutman değil akademisyendir. merak edenler için cv sini modern dillerin web sitesinde bulabilirsiniz. asıl olarak antropologdur. norveçli bir eşi vardır ve düğünlerinde tango yapmışlardır. (fotografları gördüm) ayrıca hevesli öğrenciler için ücretsiz olarak tango dersleri de vermektedir. sert bir hocadır, tatmin olması zordur, derste kök söktürür ancak asla saygısızlığını göremezsiniz. öğrencilerine siz diye hitap eder sonuna kadar dinler sözlerini kesmez ancak yine de hocamızın sözü son sözdür. sunum konularımı hocamızın cv sine bakarak ilgi alanlarından seçtiğim için bana ılımlı yaklaşmıştı çok canımı yakmadı. ancak mesafesi yüzünden çok da bir şey beklememek lazım. Sonuç: final sunumundaki dangalakligim yuzunden CB
    #100442 aliceinwonderland | 8 yıl önce
     
  7. 40
    Lakabı CC Ceyda: Ceyda Eşit. 2001 yılında ENG 102 almıştım zor zar DC getirmiştim. bir zaman arkadaş nasıl bir hoca diye sordu başladım anlatmaya aman uzak dur şöyledir böyledir. bir baktım kantinde oturmuş çay içiyor ve bana ters ters bana bakıyor. sonra ahı mı tuttu nedir. dc yi aa yapayım diye yaz okulunda tekrar aldım ff ile kaldım sonra kaç defa aldım en son mezun olacağım yaz (şubatta mezun oldum) aldım dd ile geçtim kurtuldum. artık nasıl biriyse ahı tutuyor.
    #99480 yaris | 9 yıl önce
     
  8. 39
    gökçe vanlı için 9-10 dur
    #99349 dadada | 9 yıl önce
     
  9. 38
    mehmet ali yılık: 10. ne yaparsanız yapın notu hep iyidir. onunla konuşup tanımak için çabalarsanız cidden dersten ve kendisinden epey bir keyif alırsınız.

    didem ayan: 10 (benim için), 8 (genel yorum). kimyamız inanılmaz derecede tuttuğundan ne yapsam hatalı, hep anlayışla karşıladı ve beni düzeltti. hep yardımcı oldu bana. şahsen elimde imkan olsa mali ve ikisinden sürekli ders almak isterdim.

    özgür köse: 10. hakkettiğiniz notu verir, ne fazlası ne azı bu da öğrencilerin işine gelmez. ama şöyle bir gerçek var ki karşılaştığım en iyi "öğretmendi". dersin ve kitabın dışında da bir şeyler öğretmeye sürekli çabalamaktaydı. çok hoşuma gider bu huyu. mali, didem ve özgür hocalar 3lüsüne denk gelirseniz inanılmaz güzel bir sohbet ortamına da düşmüş olursunuz.

    evrim yalçın: 8. nedense bana hep sağ gösterip sol vuruyormuş gibi geliyordu. not konusunda iyi sanki ama dersleri bana göre değildi.

    sezar erkin: 1. anam uzak durun. hiç gerek yok. zamanında açılan soruşturma yüzünden psikolojisi bozulup saçma sapan notlar verip, saçma sapan quizler ve dersler yapıp duruyor. uyuz da bir kişiliğe sahip. ama ne hikmetse hanımlara karşı notu iyi olabiliyor.

    özlem bozatlı/sığınan: 6.75(eee kendisi de böyle puan kırarak veriyor). dersin içeriğine, kitabına göre anlatan bir hoca. destekleyici yanı da var tabi, sırf bunu ölçmek için deneme sunumuna hazırlıksız gitmiştim ve rastgele de olsa sunum yapmam için cesaretlendirmişti. 211'de nasıl puan kırdığını kağıda yazar ama hatırlamaz. hocam ben böyle yapamadım ama dediğinizde bilmiyorum ben yazmışım diyor.

    serap kızılırmak: 1. hiç gerek yok. uzak uzak uzak. bye bye.

    buket esra tarakçıoğlu: 5. inanılmaz kasıntı. notu kıt ve çok disiplinli. şahsen korkutucu da. uzak durulası.
    #99348 xontaq | 9 yıl önce
     
  10. 37
    buket tarakçıoğlu : 6 kataloga çok bağlı bir hoca 64 dd dc yok yani ama iyi insan
    filiz etiz : -100000 kendileri ff filiz olur yoruma ne hacet
    #98531 metunian | 9 yıl önce
     
  11. 36
    yaprak güleç öğütçü: 10 üzerinden 11.

    pek çok yazarın da belirttiği gibi kendisi şahane bir hocadır gerçekten. güleryüzlü, öğrenciyle arası çok iyi ve notu gerçekten bol bir kişi. yabancı dillerden hepi topu iki hoca tanıyorum ama yine de kendisinin okulun en iyi hocalarından birisi olduğuna şüphem yok.

    bu arada kendisi sözlükleri, hocalar hakkında yazılanları falan takip ediyormuş. olurda bu yazıyı okursa kendisine buradan selamlarımı iletirim. *
    #85211 emmettbrown | 10 yıl önce
     
  12. 35
    eng102 buket doğan 8/10: yeni bir hoca sanırım, bu yıl ilk defa derslere girmiş. genelde derste yapılması zorunlu ama sıkıcı şeyleri tartışma ortamına döndürüyor ki herkes bi fikir beyan etsin, güzel bi durum bence. yardımcı oluyor kesinlikle not konusunda, çoğu insanı bir harf yükseltmiş. sadece not açıklanacağı dönem çok geç açıkladı, o sıkıntı oldu. onun dışında sakin, iyi biri.
     
  13. 34
    211-fadime soysal 10 üstünden 9,5
    gayet anlayışlı ve yardımseverdir. siz kötü sunduğunuzu ve konuştuğunuzu düşünseniz bile size bunu hissettirmez ve olabilecek en iyi notlandırmayı yapar.
    edit: 0,5 i nazar değmesin diye kırdım.
     
  14. 33
    Eng101 - Ece çiftçi (durdu): 9 - o zamanlar durdu değildi tabii soyadı, yeni başlamıştı hatta ilk öğrencileriydik sanırım, fazla idealist, kuralları önemseyen bir de derse birkaç dakika geç kalınsa dahi almayan bir hocaydı, ben aa aldım o başka mesela ama notu çok da kıttı ya da boldu diyemem. Bir iki sene öncesine kadar hala uğrar konuşurdum kendisiyle iyi insandır.

    Eng102 - filiz emel dikmen: 5643228 - biz galiba son dönemine denk gelmiştik kendisinin. Düzenli ve titizdir. Dersten çok daha fazlasını öğreten güzel bir insandı, eminim tüm öğrencilerine ingilizceden çok daha fazlasını öğretmiştir günlük hayatta kullanımı olan ve işlerinde de faydası olacak olan (kız öğrencilere bakımsız tırnaklarla, yarı çıkmış ojelerle dolaşmamayı, düzgün yürümeyi, oturmayı, erkeklerin saç kesimini bakımlı olmasını her şeyi önemser ve anneymişcesine sevecen tavsiyeler verirdi, ayrıca doğru rapor hazırlanımı, belge düzenlenmesi gibi). Anlaşılacağı üzere mükemmel insanlardan (hocalardan) biridir. Ders alınasıdır, fakat emekli olmuştur.

    Eng211 - duygu çınga: -998321987987 - egosu yüksek özgüveni düşük insan. İngilizce hocalarının bir kısmında olduğu gibi öğrenci ayrımı yapmayı pek sever, tüm İngilizce derslerimi aa getirirken bundan ba almama neden olmuş hiç haz etmediğim hoca tipidir. Derste güler eğlenirsiniz, yüzünüze güler, dersleriniz çok ağır geçmez, gerekli olan ödevi verir, ders işleyişi fena değildir. Fakat notu kıttır, zaten bildiğim kadarıyla odtü'den de ayrılmıştır.

    Bonus: eng311 - Oya yıldız sezginer: 5643221 - kendisinden ders aldığım ve hala okulda olan bir o kalmış sanırım. Bulabilirseniz section'ınızı değiştirip kendisine gidin, anlayışılıdır, güzel ders işler, ileride de işinize yarayacak şeyler öğretir, cv yazmamazsanız ileride işiniz düşerse yine gelin yine bakarız birlikte der, sınavda çıkabilecek sorulara çalıştırır. İyidir, güzeldir, konusuna hakimdir.
    #78375 bluefairy | 10 yıl önce
     
  15. 32
    eng101 - Jason Steinberg 9

    tamam anlaşmak biraz zor oluyor ama notu bol ve ingilizce konuşmaktan utanan, çekinen, korkan bir insansanız bunu yenmenizi sağlayabiliyor.
    #78173 galaxi90 | 10 yıl önce