kayıt

dikkat çekmek için ateist olduğunu söylemeye çalışan mal

  1. 1
    doksanlı yıllarda hava atmak icin "yaa olm, quentin tarantino'nun bir filmi var rezervuar köpekleri diye, olm süper yaa" seklinde dolasan insanların günümüze uyarlanmıs hali. bu insan her gittigi ortamda bir sekilde din konusunu acar, ortamda bulunan diger insanlardan ne kadar üstün, okumus, kafası calısır vs. oldugunu birilerinin inançlarına küfrederek kanıtlamaya calısır. "ya olm adam 9 yasındaki kızla evlenmis yaa, ne inanıcam bin yıl önceki sacmalıklara" diyerek bir anda dünyanın en modern insanı oluverir, ha bir de yanında birkac özenti, karakterini tam olusturamamıs insan varsa gelmis gecmis en büyük felsefecilerden biri haline gelir, şansı yaver giderse de birkac kız bulur. bu kisinin lise yıllarındaki versiyonu da din kültürü derslerinde olay cıkarır, "ehheeeyt, allah yok, kitap yok, darwin, evrim, hepsini biliyorum, bırakın acıklayayım laan" modunda gezer.

    sonuc olarak, inanman ya da inanmaman seni ilgilendirir arkadasım, seviyeli olduktan sonra istedigin konuyu da tartısırsın, ona da kimse birşey diyemez. ama senin düsünceni empoze etmeye calısman, hem de bunu saldırgan bir tavırla yapman, o küfrettigin radikal dinciler kadar igrenc bir hale sokuyor seni. birseyler söylemek istiyorsan gayet seviyeli de anlatabilirsin, yapabilirsin, ben inanıyorum.

    hani olur da iki paragrafın hepsi okunmaz, yazının dinleri savunmakla falan bir alakası yok, marjinal olmak / görünmek icin sacma sapan davranan insanlarla ilgili. yoksa donanımlı ateiste can kurban. (bkz: gragnola). ayrıca kim neye küfrederse de etsin, o da umrumda degil.

    edit: bu insanlara karsı "siktirin gidin lan mına kodugum atayistleri" kafasında olan insanın da elestirdigi kisiden pek farkı yoktur, aha sözlükte gördüm bile.
    #17822 fingolfin | 14 yıl önce
     
  2. 2
    liseli tayfada büyük özentiliktir. bi kere ateist olmak dini kitabı allahı reddetmek için dini çok iyi tanımak gerekir ki bu kişi sadece dikkat çekmek amacıyla bunu yapmaktadır.
    #28792 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: o benim ) (bkz: dur lan ben ateist değilim ki )
    #28803 hampartzum | 14 yıl önce
     
  4. 4
    dikkat çekmek için müslüman olduğunu söylemeye çalışan maldan her zaman daha iyidir . sürekli fısıldayarak besmele çeken ve arapça şeyler fısıldayan insana karşı her zaman tercih edilir . ayrıca bu insanlara genelde ortamlarda saygı duyulmayacağı için çabası boşadır .

    #28839 inancimyokbenim | 14 yıl önce
     
  5. 5
    malesef ülkemizde çok bulunan özentilerdendir. kendilerini din karşıtı olarak gösterip prim yapmaya çalışan zavallılardır.
    #28840 jeune ottoman | 14 yıl önce
     
  6. 6
    (bkz: yemin ediyorum gerizekalı bunlar)
    #28875 kutsal kereste | 14 yıl önce
     
  7. 7
    (bkz: herkesin ateist olduğu yerde müslüman olmanın dayanılmaz cazibesi)
    #28876 hao jiu bu jian | 14 yıl önce
     
  8. 8
    ateist olduğunu söylemeye çalışma evresini merak ettiren arkadaştır. öncesinde etkili bir hazırlık gerektirse gerek bu çalışma süreci.
    #28942 lilith | 14 yıl önce
     
  9. 9
    (bkz: iskoçya'da da "etek afyondur" diye bağıran şahış )
    #29115 hobiolarakyap | 14 yıl önce
     
  10. 10
    aslında mantıklı insan olabilir eğer herşeyin aklen açıklanabileceğini iddia etmeyi bırakırlarsa
    #29129 alacer | 14 yıl önce
     
  11. 11
    son zamanlarda karşılaştığım acı verici bir durum. entry'mi girmeden önce açıklayayım da rahatlayayım; kimsenin inancını kimse sorgulayamaz, sorgulamak da kimsenin haddine değil zaten.
    ama iş böyle konuları gündeme getirip dikkat çekmeye çalışan, böyle şeyleri sosyalleşme sanan mallara gelince herşey değişiyor haliyle.
    " yok abi benim inancım yok, saçma geliyor bana, ateistim ben...." peki sebep? " abi saçma geliyor işte..." ulan mal, dikkat çekmek uğruna göze aldığın şeyin daha nedenini açıklayamıyosun, bu şekilde hangi kızı tavlayabileceğini sanıyosun; hangi topluma ben modernim ayaklarını çekebileceğini sanıyosun? bi kere ateist olmak kolay bişey deil; hayatında kaç kere kuran'ı, incil'i ya da tevrat'ı okudun? "abi içini bile açmadım..." ah be mal adam şunu bilmiyosun ki, bi ateist diğer dinler konusunda fazlasıyla bilgi sahibidir belki bir müslümandan, hristiyandan ya da yahudiden daha çok okumuştur kutsal kitapları, ve de inanmamak için kendine ait birtakım sebepler de edinmiştir felsefeden yararlanarak. bu şekilde ateist ol canımı ye. ama ömründe kutsal kitapların ismini bile duymadan, dinlerin emredip yasakladığı şeylerin varlığından bile haberdar olmayıp " abi ben ateist'im yapacak bişey yok...." diyebiliyosan o zaman üzgünüm abi....kıçına tekme yemeye layıksın. uğraşma bu şekilde kız da tavlanmıyor...
    #42053 lord of the cakars | 13 yıl önce
     
  12. 12
    insanları tanımak için ateist olmasını kullanan biri olabilir. zira ateist olduğunu öğrenen arkadaşlarının tepkisi onları tanımasını sağlar kişinin.
    #42057 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  13. 13
    başlık mal diye açıldığı için söylüyorum; genelde ya ordan burdan duyma ya da özenti sonucu veya üşengeçliğinden inanmamayı daha doğrusu inanmıyorum demeyi seçmiştir. ben müslüman olduğumu söylemiyorum mesela durduk yere (söyleyemiyorum değil), sorarlarsa ki onun gibiler haricinde kimse de sormaz o zaman söylersin dur bi. bi de mal mal yerlerden konuya atlamaya çalışmazlar mı o zaman işte o kız tavlama hayalleri de bitmiştir bı kişiliklerin.iki ucu kirli değnek. o yüzden genç bi sakin ol bi rahatla bi relax.
    #42102 benaslindayogum | 13 yıl önce
     
  14. 14
    genellikle siyasi görüşünü belirttiğinde tepki alacağını düşündüğü için ateist liğe sığınan insan tipidir
    #43531 gnsl | 13 yıl önce