kayıt

dikkat çekmek için ateist olduğunu söylemeye çalışan mal

  1. 11
    son zamanlarda karşılaştığım acı verici bir durum. entry'mi girmeden önce açıklayayım da rahatlayayım; kimsenin inancını kimse sorgulayamaz, sorgulamak da kimsenin haddine değil zaten.
    ama iş böyle konuları gündeme getirip dikkat çekmeye çalışan, böyle şeyleri sosyalleşme sanan mallara gelince herşey değişiyor haliyle.
    " yok abi benim inancım yok, saçma geliyor bana, ateistim ben...." peki sebep? " abi saçma geliyor işte..." ulan mal, dikkat çekmek uğruna göze aldığın şeyin daha nedenini açıklayamıyosun, bu şekilde hangi kızı tavlayabileceğini sanıyosun; hangi topluma ben modernim ayaklarını çekebileceğini sanıyosun? bi kere ateist olmak kolay bişey deil; hayatında kaç kere kuran'ı, incil'i ya da tevrat'ı okudun? "abi içini bile açmadım..." ah be mal adam şunu bilmiyosun ki, bi ateist diğer dinler konusunda fazlasıyla bilgi sahibidir belki bir müslümandan, hristiyandan ya da yahudiden daha çok okumuştur kutsal kitapları, ve de inanmamak için kendine ait birtakım sebepler de edinmiştir felsefeden yararlanarak. bu şekilde ateist ol canımı ye. ama ömründe kutsal kitapların ismini bile duymadan, dinlerin emredip yasakladığı şeylerin varlığından bile haberdar olmayıp " abi ben ateist'im yapacak bişey yok...." diyebiliyosan o zaman üzgünüm abi....kıçına tekme yemeye layıksın. uğraşma bu şekilde kız da tavlanmıyor...
    #42053 lord of the cakars | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör