kayıt

dikkat çekmek için ateist olduğunu söylemeye çalışan mal

  1. 1
    doksanlı yıllarda hava atmak icin "yaa olm, quentin tarantino'nun bir filmi var rezervuar köpekleri diye, olm süper yaa" seklinde dolasan insanların günümüze uyarlanmıs hali. bu insan her gittigi ortamda bir sekilde din konusunu acar, ortamda bulunan diger insanlardan ne kadar üstün, okumus, kafası calısır vs. oldugunu birilerinin inançlarına küfrederek kanıtlamaya calısır. "ya olm adam 9 yasındaki kızla evlenmis yaa, ne inanıcam bin yıl önceki sacmalıklara" diyerek bir anda dünyanın en modern insanı oluverir, ha bir de yanında birkac özenti, karakterini tam olusturamamıs insan varsa gelmis gecmis en büyük felsefecilerden biri haline gelir, şansı yaver giderse de birkac kız bulur. bu kisinin lise yıllarındaki versiyonu da din kültürü derslerinde olay cıkarır, "ehheeeyt, allah yok, kitap yok, darwin, evrim, hepsini biliyorum, bırakın acıklayayım laan" modunda gezer.

    sonuc olarak, inanman ya da inanmaman seni ilgilendirir arkadasım, seviyeli olduktan sonra istedigin konuyu da tartısırsın, ona da kimse birşey diyemez. ama senin düsünceni empoze etmeye calısman, hem de bunu saldırgan bir tavırla yapman, o küfrettigin radikal dinciler kadar igrenc bir hale sokuyor seni. birseyler söylemek istiyorsan gayet seviyeli de anlatabilirsin, yapabilirsin, ben inanıyorum.

    hani olur da iki paragrafın hepsi okunmaz, yazının dinleri savunmakla falan bir alakası yok, marjinal olmak / görünmek icin sacma sapan davranan insanlarla ilgili. yoksa donanımlı ateiste can kurban. (bkz: gragnola). ayrıca kim neye küfrederse de etsin, o da umrumda degil.

    edit: bu insanlara karsı "siktirin gidin lan mına kodugum atayistleri" kafasında olan insanın da elestirdigi kisiden pek farkı yoktur, aha sözlükte gördüm bile.
    #17822 fingolfin | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör