kayıt

kemal kılıçdaroğlu

  1. 36
    denenmeyeni deneyen genel başkan. hedef açık: 'akp seçmenine ulaşmak'. başka türlü iktidar olunamayacağının farkında. o yüzden, 'laikçi teyzeler' diye anılan grubu küstürme pahasına akp seçmenine oynuyor, onlara sempatik gelecek adaylar seçiyor. yöntemi yanlış olabilir, ama yatırımların sonucunu alacak kadar zaman geçmedi. çok seçim kaybetmiş olabilir, ama bunlar olağan seçimler değillerdi, hakim partinin hakimiyetine güvenerek her fırsatta yaptığı, kısa bir zamana sıkıştırılmış seçimlerdi.
    üstündeki acemiliği yeni yeni atmaya başladığını düşünüyorum. bu acemilik sırasında çok konuşulan gafları oldu. ayrıca bu taraf acemiliği atarken karşı taraf da boş durmadı, ilk çıkıştaki rüzgarı büyük bir antipati bulutuna çevirdi. 'sorgulayan' değil, 'hayran olan' seçmene bu antipati bulutunun arkasından seslenmesi oldukça zor. başarılı olup olamayacağını zaman gösterecek.
    eğer yarın da 'partinin eski çizgisine dönmesi'ni isteyenler olursa, chp için bu çok kolay bir iş. zor olan iş, bu adamın yaptığı. kesinlikle bir şans verilmesi gerekiyor. önümüzdeki genel seçimlerde, 'siz bu halkın dini değerlerine hiç sahip çıkmadınız' diyenlere 'ekmeleddin' diyebilmek bile farklı bir şey.
    #89435 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce
     
  2. 31
    10 aralık 2013'te bütçe görüşmeleri sırasında efsane bir konuşma yapmış genel başkan. lafı çaktı da çaktı. ha benim başganıma, işte özlediğimiz kemal kılıçdaroğlu..
    http://www.youtube.com/watch?v=wnwnhx7zhXI
    #77437 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce
     
  3. 6
    çok dürüst bir siyasetçi, terbiyeli bir beyefendidir. katıldığı tartışma programlarında seviyeyi düşürmeden, karşıdakinin sözünü kesmeden, belgelerini ortaya koyarak konuları ele alması zaten yaptığı işi düzgün yaptığının kanıtıdır. yolsuzlukları ortaya çıkarmasıyla bilinir. cumhuriyet halk partisine yakışan bir genel başkan olacağını düşünmekteyim.
    #15083 bobigeloglum | 14 yıl önce
     
  4. 23
    kendisini sevmiyorum. chp'nin tabanına olan saygım, ona oy vermek zorunda olduğumu göstermez. ayrıca türkiye'nin şu durumunda çözümün kendisi olduğu görüşünde değilim. daha etkili bir lider olması gerekirken danışmanları tarafından sindirilmiş bir adam. ha bence dürüst, orası ayrı.

    o değil de, diplomattan başbakan mı olur la?
    #41464 raistlin | 13 yıl önce
     
  5. 26
    12 haziranda halktan ayarı alacaktır.
    #44151 swedish hearts | 13 yıl önce
     
  6. 25
    an itibariyle kanaltürk'te yandaş medyaya ayar vermektedir.
    #44148 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  7. 24
    tabiki her siyasetçi gibi hataları olan bir insan ama en azından projeleri halka dönük ve halkı ilgilendiriyor.recep tayyip erdoğan gibi türkiyedeki 60 milyon insanı ilgilendirmeyen sadece istanbul halkına dönük projeleri yok.hem kürt sorununu çözecez derler hem de doğu anadoluyu baştan yaratabilecek bir bütçeyi zaten oldukça gelişmiş olan istanbula aktarırlar.sonra kürtler niye isyan ediyor diyorlar ulan adamların şehirleri köy gibi zaten hiçbir yatırım yapılmıyor adamlar tarımda yapamıyor iklim müsait değil tek çare istanbula ve diğer sanayileşmiş şehirlere göç ediyorlar.orada da aşağılanıyorlar yok efendim kürtler her tarafı sarmış yok çok görgüsüzlermiş vs. söylenecek hiçbir söz yok sözün bittiği yer diyorum gerçekten çok çılgın bir projeymiş tebrik ederim zaten hayvan gibi nüfusa sahip olan istanbul artık ikiye katlar mübarek olsun güzel istanbulunuz depe depe kullanın...
    #41466 kamikaze | 13 yıl önce
     
  8. 22
    (bkz: anan zaa xd)
    #41462 swedish hearts | 13 yıl önce
     
  9. 19
    sürekli "çakan" kişidir...
    (bkz: gene çaktın )
    #33958 jeune ottoman | 13 yıl önce
     
  10. 21
    an itibariyle cnn türk te liderler zirvesi adlı programdadır, kaçırmamak lazım.
    #41461 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  11. 20
    rte'yle kıyaslayınca gerçekten düzgün adamdır. adamın ağzına aldığı en kötü laf recep bey demesi karşı tarafa. rte kılıçdaroğlunun ne şerefini bıraktı ne onurunu.
    #36096 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  12. 17
    bugünkü açıklamalarıyla köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş olduğunu çok net görebileceğimiz siyasetçi. sonra salih memecan dansöz gibi çizince vay efendim hakaret oluyor, kılıçdaroğlu zaten on numara kıvırıyor.
    #31400 kundi | 14 yıl önce
     
  13. 9
    rahşan ecevitle el sıkışması kesinlikle yeni bir devrin başlangıcıdır. şu ülkedeki insanlara 1 ay önce deselerdi ki rahşan ecevit chp nin kurultayına gidecek, hem de kemal kılıçdaroğlu'nu destekleyecek, el sıkışacaklar. bunu söyleyene gülerlerdi bildiğiniz. lakin şimdi rüzgar farklı şekilde esmekte. bu kılıçdaroğlu'nun arkasına alacağı rüzgarla elbette bir dahaki seçimde iyi bir oy alacaktır, yadsınamaz bir gerçektir bu. lakin birkaç problem var ki onların en başında kemal kılıçdaroğlu'nun kürt kökenli ve alevi olması. bu chp ye oy veren türkçüleri caydırır mı caydırmaz mı tam bir muamma. alevi kişiliğinden dolayı ise kılıçdaroğlu kesinlikle daha geniş bir tabana hitap edecektir.
    kendisinin de dediği gibi doğuyu batıyı ayırmadan tüm halkı kucaklayacaklardır. gelecek yılki seçimlerde %40 oy oranı biraz hayal gibi gözükse de, bir sonraki seçimlerde sağlam icraatlarla ve sağlam duruşla o oy hedefine rahatlıkla ulaşabilir.
    #16371 raistlin | 14 yıl önce
     
  14. 2
    dengir mir mehmet fırat'ı koltuğundan etmiş politikacıdır.
    #13702 hao jiu bu jian | 14 yıl önce
     
  15. 18
    gün itibariyle, baykal ve inönü gibi liderlerin devrilmesinde aktif rol oynamış olan adamı partiden tasfiye etmek için uğraşan cesur adamdır. bizde pek başarılı olmaz bu tip hamleler ama inşallah bu sefer tersini görmek nasip olur.
    (bkz: saadet partisi)
    #31413 gitbasimdanaysel | 14 yıl önce