kayıt

fazıl say

  1. 7
    akp''nin cahil ayağına yatmayı seven tavanından zır cahil tabanına kadar kimsenin sevmediği adam. suçu da tırnak içinde hayyam''ın sözlerini yazmak.

    her şeyi bir kenara bıraksak, olayda müthiş bir meta-saçmalık var aslında.

    adam sadece mantıksal bir çıkarım yapmış (ki hayyam aynı zamanda matematikçidir [gerçi şiiri ömer hayyam''ın yazdığı da şüpheli]).

    cennet-i ala meyhane midir ve kerhane midir diye iki tane soru var. adam yargıda bulunmuyor ki. o kadar rahatsızsan, "hayır abi, meyhane ve(ya) kerhane değildir" dersin. adam da "hmm, peki o zaman" der.

    bu çıkarım ve soru insanı hapse götürüyorsa, aynı mantıkla ve en naif çıkarımla, "allahtan korkmaz mısın be adam" demenin de hapis cezası gerektirmesi gerekir, zira bu soruyu soran kişi ya allah''ın olmadığını, ya da kendisinden korkulmama olasılığı olan bir varlık olduğunu düşünüyor demektir.

    öte yandan, türk adalet sisteminin işi gücü bırakıp böyle sikik işlere yoğunlaşması da ayrıyetten takdire şayan. beşikte "kendi rızasıyla" tecavüze uğrayan insanlar varken cennetin ve derelerinden akan şaranın mahiyeti üzerine spekülasyonlar yapmak, aslında tam da türk halkının hak ettiği bir şey.
    #64601 vaniable | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör