kayıt

pipo

  1. 3
    yeni başlayanların zamanlamaya dikkat etmesi gereken tütün tüketim yöntemi. ciğere çekilmediği için çok ara verme ihtiyacı duymazsınız zaten, öyle dakkada bir nefes almanın anlamı yok. özellikle yeni yakıldığında 5-6 saniyede bir nefes çekmek gerekir, çok çabuk söner. biraz kıvama geldiğinde çok 15-20 saniyede bir nefes çekseniz de olur. yeni başlandığında ve pipo yeni olduğunda tam doldurulmaması da lazımdır, yeni başlayan kişinin bir saatlik pipo tütünü tüketimine yetecek kadar nikotine dayanıklı olması pek muhtemel değildir. pipo yeni olduğundaysa karbon tabakası oluşmadığı için çabuk ısınacaktır, inat edip sıcak haliyle içmeye devam ederseniz haznesi çatlayacaktır. haznedeki çatlaklar pipoyu on kat daha hassas hale getirecektir, aman dikkat paranız boşa gidebilir. karbon tabakasının daha çabuk oluşması için yeni alınmış piponun haznesinin içine çok ince bir tabaka bal sürülmesi gerekir, bulanın sağ daşşana kurban dedirten şahane bir çözümdür.

    son olarak, kesinlikle bazı tütünlere dikkat etmelisiniz, yurtdışından kaliteli tütün alırken yorumlarına da bir bakmaya çalışın ki çok sert tütünlerle mevzuya girmeye çalışmayın. nikotin öyle yüksek oluyor ki bazılarında, kusmaya kadar götürüyor.

    misal: "samuel gawith brown rope no.4" nikotin intiharı dışında yaklaşılmaması gereken bir tütün. şaka yapmıyorum, samuel gawith iyidir güzeldir ama bu tütün "mac baren" dışında fazla tütün bulamayan türk milleti için aşırı fazla. tüketmek için bong ya da kova lazım, yeni yeni pipoya başlayanlar ya da ilk kez samuel gawith alanlar sakın denemesin. iki yıldır pipo içerim böyle tütün görmedim, 10 nefeste devrildim. küba purosu bunun yanında oksijen gibi kalıyor. kalanını saklayıp 15 yıl sonra tüketmeyi planlıyorum.
    #63561 navyflake | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör