kayıt

pipo

  1. 1
    tütün ürünlerini kullanmanın en keyifli yollarından biridir. ülkemizde böyle bir zevkin gelişmemiş olmasının yeterince tütün bulunmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. bu kadar fazla tütün çeşitinin yasaklanması tekel tütünlerinin satışını artırmak ya da tütün tüketimini sigara üzerine yoğunlaştırıp daha fazla para kazanmak olmalı.
    tütün seçimine gelince, piyasadaki captain black ve mac barenler boşuna 8 lira değil, gerçekten kalitesizler. paketi avrupa ülkelerinde 3-4 euroya satılıyor bu tütünlerin. başka yerden alma şansınız yoksa mac baren vanilla cream loose cut tercih edilebilir. maalesef atatürk havaalanı duty free shop bile yeterince tütün bulundurmuyor, onlar da haklı kullanan sayısı az. tütünü duty free'den alacağınızda mac barenin daha kaliteli tütünleri olan navy flake, plumcake ve dark twist'i tercih edebilirsiniz(bunlar da yeterince üst seviye değildir).
    diyelim ki tüm tütünlere erişebiliyorsunuz, ilk tercihleriniz cornell & diehl, rattrays, g.l. pease, samuel gawith, mcclelland, dunhill olmalı. bunlar diğer tütünlere göre bir nebze pahalıdır ama boşuna değil, korkmayın verdiğiniz paranın karşılığını alacaksınız.
    son olarak istanbul'da samuel gawith tütünleri 30-35 lira civarı fiyattan bulma şansınız var. adreslerini de vereyim. eminönünde mf ticaret var sorarak bulabileceğiniz, tam adresini bulamadım ama nimet abla yakınlarında sorarak bulabileceğiniz bir yermiş, çok yakınmış. ellerinde samuel gawith'in bazı çeşitleri bulunuyor ama 35 liraya satıyorlar 50 gramını. benim zor durumda kalınca tütün aldığım yerse rind tobacco, açık adresini veremeyeceğim için özür diliyorum, adres şu şekilde: caferağa mah. sarraf ali sokak no:3 moda kadıköy istanbul. rind tobacco da 50 gramlık samuel gawithleri 30 liradan satıyor.
    #63558 navyflake | 11 yıl önce
     
  2. 2
    senelerdir tadını merak ettiğim şey.
    #63560 rulokat | 11 yıl önce
     
  3. 3
    yeni başlayanların zamanlamaya dikkat etmesi gereken tütün tüketim yöntemi. ciğere çekilmediği için çok ara verme ihtiyacı duymazsınız zaten, öyle dakkada bir nefes almanın anlamı yok. özellikle yeni yakıldığında 5-6 saniyede bir nefes çekmek gerekir, çok çabuk söner. biraz kıvama geldiğinde çok 15-20 saniyede bir nefes çekseniz de olur. yeni başlandığında ve pipo yeni olduğunda tam doldurulmaması da lazımdır, yeni başlayan kişinin bir saatlik pipo tütünü tüketimine yetecek kadar nikotine dayanıklı olması pek muhtemel değildir. pipo yeni olduğundaysa karbon tabakası oluşmadığı için çabuk ısınacaktır, inat edip sıcak haliyle içmeye devam ederseniz haznesi çatlayacaktır. haznedeki çatlaklar pipoyu on kat daha hassas hale getirecektir, aman dikkat paranız boşa gidebilir. karbon tabakasının daha çabuk oluşması için yeni alınmış piponun haznesinin içine çok ince bir tabaka bal sürülmesi gerekir, bulanın sağ daşşana kurban dedirten şahane bir çözümdür.

    son olarak, kesinlikle bazı tütünlere dikkat etmelisiniz, yurtdışından kaliteli tütün alırken yorumlarına da bir bakmaya çalışın ki çok sert tütünlerle mevzuya girmeye çalışmayın. nikotin öyle yüksek oluyor ki bazılarında, kusmaya kadar götürüyor.

    misal: "samuel gawith brown rope no.4" nikotin intiharı dışında yaklaşılmaması gereken bir tütün. şaka yapmıyorum, samuel gawith iyidir güzeldir ama bu tütün "mac baren" dışında fazla tütün bulamayan türk milleti için aşırı fazla. tüketmek için bong ya da kova lazım, yeni yeni pipoya başlayanlar ya da ilk kez samuel gawith alanlar sakın denemesin. iki yıldır pipo içerim böyle tütün görmedim, 10 nefeste devrildim. küba purosu bunun yanında oksijen gibi kalıyor. kalanını saklayıp 15 yıl sonra tüketmeyi planlıyorum.
    #63561 navyflake | 11 yıl önce
     
  4. 4
    sigara tiryakilerinin sabredemedikleri için tadına varamadıkları nevale, aynı şey puro için de geçerli. sigara dumanını ciğerlerine doldurdukları andaki nikotin tatminini ilk 10 saniyede bekliyorlar, fakat sabredebilirlerse çok daha fazlasını bi hazne tütünle elde edebilirler. nikotinin yatıştırıcı tatminini elde etmek için kesinlikle en iyi yöntem pipodur, puronun bile tütünü pipoya göre hızlı yanar. pipo öyle bir tatmin hissi verir ki, sınırı ne kadar geçtiğinizi fark etmez nikotin sınırınızı fersah fersah geçmekten yatağınızı zor bulursunuz*. şaka bir yana, yıllarca sigara içmiş olsanız da tam hazneyi bitirmeye çalışmayın ilk içişinizde, buna piponuz da siz de hazır olmayacaksınızdır. doldurma zorluğu ise tamamen korkularınızdan ileri gelmekte, tek yapacağınız pipoya tütünü koyduktan sonra baş parmağınızla iyice bastırıp tütünler arasından gereğinden fazla hava geçmesini engellemek. tüm hava akımını durdurmamaya çalışmak da önemli bu durumda. ondan sonra benim tercihim pipoyu kibritle yakmak. öyle "3 halka 2 daire bir tam üçgen iki de hiperbol şeklinde yakın." anlatımlarına pek takılmayın. yapmanız gereken tek şey tamamının yandığına emin olmak, tek taraflı yakmanız durumunda pipodaki tütünlerin en az yarısı boşa gidecektir. sevgiler, saygılar, bol tütünlü günler efendim.
    #64334 navyflake | 11 yıl önce
     
  5. 5
    yaklaşık bir yıl önce hiç sebepsiz diyebileceğim bir şekilde kullanmaya başladığım tütün tüketme aracıdır kendileri. geçenlerde kampüste(yemekhaneden kütüphaneye giden yolda) piposunu doldurmuş yakan biri görmemle beraber içimde yeni bir tane en azından şöyle orta karar bir birar pipo alma isteği hasıl oldu efendim. zira eskisini hem acemiliğim hem de piponun pek düzgün olmaması (bkz: pipsan) sebebiyle biraz haşat ettim denebilir. setup*ımı atmadan önce mac baren cube silver tütünle kullanıyordum, fazla aromatik olmayan ama tamamen de naturel olmayan bir tütündü lakin severdim o şık paketi ve güzel tadıyla keratayı. ankaraya yabancıyım, çok üst seviye olmasa da içilebilecek tütünler satan mekanlar arıyorum. bilenlerin tavsiyeleri için şimdiden minnettarım.
    #96910 pussinblues | 9 yıl önce