kayıt

ismet inönü

  1. 1
    Ülkemize ilk nefret tohumlarını ekmiş , stalin hayranı kendisine "milli Şef" dedirten t.c. tarihinin ilk ve bence de tek diktatörüdür.

    İyi bir asker olabilir , kazandığı savunma savaşları mevcuttur. lozanda ise birşey kazanılmamış ; gidiliş amacı "en az hasarla atlatmak" olan bir anlaşmadır.

    İnsanlara işkenceler etmiş , katliamlar gerçekleştirmiştir. 1937 dersim katliamının tek sorumlusudur. stalin'i her konuda örnek alıp türkiye'de yapay kıtlık oluşturmuştur. zaten stalin'le her karşılaştığında stalin'e hayranlıkla bakmıştır bu zat-ı muhterem.

    paralara "ben cumhurbaşkanı oldum , hakkım var benim" diyip kendi fotoğraflarını , büyük meydanlara kendi heykellerini diktirmiştir. nasıl bir ego , hala aklım almıyor. aynı zamanda o kadar demokratik bir insandır ki , meclise çamurlu çarıklarla ve belinde silahla gelip "ben ismet paşayım , bu önerge geçecek dediysem geçecek" diyebilecek kadar mükemmel ; 1946 yılında "açık oy gizli tasnif" denilen hilecilik sistemini uygulatacak kadar da muazzam bir demokrattır. sonra ise zaten halk kendisine 1950'de iyi bir tokat atmıştır.

    atatürk kendisiyle fikir ayrılığına düşüp 1936'da celal bayar'ı başbakan yapmıştır. İnönü ise atatürk öldükten sonra cumhurbaşkanlığına geldiğinde ilk olarak celal bayar'ı azletmiş ve başbakanlık kurumunu adeta yok etmiştir.

    türk tarihinin en muazzam statükocularından biridir.

    bugün chp de , atatürk'ün bıraktığı dinamik , demokrat anlayışta değil ; İnönü'nün bu bıraktığı anlayıştadır malesef.

    asıl içimi yakan ise , atatürk'e ihanet etmiş , menderes'i astırmış bu kişinin ; menderes'in ata'mız için yaptırdığı anıtkabir'in içinde atamız'ın karşısında yatıyor olmasıdır.
    #12774 jeune ottoman | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör