kayıt

komünizm

  1. 5
    sevmem. hele bide odtü'nün modası diye seveceksem iyice beri dursun. hayal aleminde yaşanılası bir düzeni ihtiva eder ve nşa'da sürdürülebilirliği yoktur.çıkıp sscb için komünist diyebilecek babayiğit varsa emperyalist olmayan bir ülkenin afgan kırgız toprağında ne işi vardı anlatıversin hele. ama tabi. afganistan'a da şimdi amerikalıları karzai çağırdı ya amerikalılar kıramadı gitti, o zaman da öyle olmuştu kıramadı geldi sovyetler, aynı bokun arapçası yani.

    şunu açıkça konuşalım. sistem hakikaten kullanışlı gibi.hani sıfır sürtünmede attığınız taşın şu kadar km gitmesi gibi. ama sürdürülebilirliği yok be koçus, elin amerikalısı petrol varil fiyatını 10 dolara çekiverince sistem nası siki tuttu? tutar, tutacak da. rekabet tek taraflı olmadığı gibi karşınızdakinin sizi nasıl tanımladığı da oldukça mühim. e adam seni rakip görüyorsa af buyur ucuz kölesi, vahşi şirketleri, gücü kudreti ile üzerine çullanıyorsa "eşit paylaşım, soğan zarında bile beraberiz" mantığı çöker. hele ki elinde düşmanın silahları yoksa gör sen cümbüşü.

    taş çatlasın beşmilyon sanayi işçisi olan -ki sanayi işçisi hem ülkenin hem komünist örgütlenmenin bel kemiğidir- ülkemde bu kadar ergen komünist görmek gurur verici. işte bizde ergenlik hastalığı olarak başlayan bu süreç üniversite mezuniyetinden sonra sabancılara koçlara cv bırakarak "abi şirket bi numara" mantalitesi kazanılır kazanılmaz sona eriyor. mazide kalan ise devrim stadında vodka devirip çav bella söylemek. bide iki polis jopu iki biber gazı yemek.

    şahsen bu çağları karşı cinsin özgürlük açlığını doyurarak, cinsel deneyimlerinde bazı ilkleri oluşturarak geçiriyor, zevkin tadına varıyorum. ekonomik anlamda hiçbir meta üretmezken işçiden çok işçici olmayı marifet sayan 7 senedir bir okulu bitirememiş arkadaşları ise marx'a havale ediyor saygılar sunuyorum. adam fikirlerinin bu kadar sömürüleceğini bilse kapitali warner brosa, en kötüsü müyapa falan satardı da üç beş bişey geçerdi eline. pes...
    #10625 otto | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör