kayıt

herkesin siyaset konuşması

  1. 1
    sinir bozan durum. hele ki herkesin "her yerde" siyaset konuşması halini alınca daha da berbat. Tabii herkesin bir fikri olacak bu konularda ve konuşulacak ama nolur bokunu çıkarmayın nolur. Yolda yürürken kendimi yere bırakıp tepkisizce yatasım geliyor şu klipteki adam gibi https://www.youtube.com/watch?v=-_qMagfZtv8

    Twitter'da bir sayfa var mesela. sadece müzik üzerine tweet atan* ve büyük ihtimalle 17-18 yaşında bir arkadaş tarafından yönetilen bir hesap. Tek yapacağı şey x yıl önce çıkan y albümünü anlatmak, bir iki video paylaşmak arada resim atmak. Ama arkadaş çıldırdı, duramıyor. Yok şu parti şöyle yapmalıymış, yok bu ülkeyle şöyle ilişkiler geliştirmeliymişiz. Çok istiyorsan aç siyasi bir hesap 7/24 küfret tayyibe, ne bok paylaşırsan paylaş. Arada bir şarkı sonra üç saat siyasi flood. Laf gelince "rock müzik isyandır en çok biz yazmalıyız .s.s.s" Bunu basitçe takip etmeyi bırakabiliyorsun. Çevredeki insanları ne yapacaksın?

    Yemek yiyeceksin yanına iki üç tip oturuyor siyasi muhabbetlerine seni katmaya çalışıyorlar. Tepsiyle dövmek istiyor insan. Eyleme katılmayan şerefsizdir deyip ardından sen katılıyor musun diye soran modeller var mesela. Şerefsizim ben zaten desen başka, açıklama yapmaya çalışsan başka. Derse gireceksin amfi boşalsın diye bekliyorsun insanlar ayaküstü saçma sapan bir haberin alakasız konular üzerinden analizini yapıyor. Ya da tek bir paket yoğurt için markete girmişim, kasa açmıyorlar diye upuzun bir sıra bekliyorum darmadağın halde, "bunların da fiyatı amma arttı be hep şu dolar yüzünden, fetö 15 temmuz'da darbeye kalkışmayaydı..." diye cemaatlere dalıyor oradan. Orada siniden elimdekileri yere atıp çığlık atarak insanları tokatlamak istiyorum.

    e hadi ders bitti, yemek yendi, marketten de çıktın ve yurda gideceksin dinlenmeye ne güzel, ama oda arkadaşı kulaklık takmana aldırmadan sen onu çıkarana kadar sesleniyor, sonra o günkü skandal haberden "şöyle olmuş inanamadım yaa" diye bahsediyor. Ama diyebileceği başka bir şey yok. sadece bu. "nasıl olur yaa ben avrupaya gitcem burda yaşanmaz, bıktım her şeyden yaa" tek dediği bunlar. 10 dakika konuşuyorsun bir şekilde susuyor neyse ki. Sonra sosyal medyaya girmezsen, bir şeyler izler veya müzik dinlersen ancak kafa dinleyebiliyorsun.

    herkes her gün haber okusun, çıkarımını yapsın ama azıcık başka şeyler de konuşun be. Hepimizin hayatının bir parçası ama böyle üstüne hiçbir şey katmadan, herkesin zaten bildiği şeyi 3454 kere tekrar etmenin bi manası yok. Bir fikrin varsa, yeni bir bakış açısı sunacaksan veya en azından düzgün cümle kurabiliyorsan tabii konuş. Ama herkes kendini bir şey sanan embesil twitter fenomenlerinin yazdığı zekice görünüp hiçbir şey anlatmayan cümleleri ezberleyip bu dille konuşuyor ya deliriyorum. İnsanların internette eğlenme şekli bile "trump insult compilation" izlemek ve tayyip capsi paylaşmak.

    Yapmayın. Gelin komikli kedi gifi izleyelim çünkü diğer her şey çok sinir yıpratıcı. Gerçi onlarının bile içinde kare kare kodlanmış tayyip görüntüleri olabilir, emin değilim.

    http://i.imgur.com/psu515W.gif
    http://i.imgur.com/z1fLa.gif
    https://pbs.twimg.com/media/Cn4VsyZWIAAdk2H.jpg
    http://i.imgur.com/Aa6MoYr.gif
    #103972 dark matter | 7 yıl önce
     
  2. tümünü gör