kayıt

üniversitelerden özel güvenliği kaldırılması

  1. 1
    sıcak sıcak bir faşist gelişme daha. başbakanımızın abd gezisinde söylediği üzere üniversitelerden özel güvenlikler kalkıyor yerine polis geliyor.
    #67637 kikikismi | 11 yıl önce
     
  2. 11
    olmayacak iştir. yani zorla yaparsan olur elbet ama olmaması gereken iştir. üniversitenin özerk yapısına ve kampüs mantığına aykırıdır. ülkenin hengamesinden, mahalle baskısından etkilenmeyelim diye kurulan kampüsler eğer ki polisin kontrolünde olacaksa birer gettoya dönecektir. özel güvenlik rektöre bağlıdır, yaptırım gücü bellidir. varoluş sebebi öğrencidir. herhalde hepimiz polisin varoluş sebebinin öğrenci olmadğını biliyoruz. yaptırım gücünün de yasal ve yasal olmayan şekliyle sınırsız olduğunu da. odtünün de polisle olan husumetini eklersek tüm bunlara önümüzdeki yıllar için bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
    #67718 burocknroll | 11 yıl önce
     
  3. 5
    malesef odtülünün hakkının sadece eylem yapmak ve muhalefet etmek olduğunu sanan canım insanların yanlış algıladığı olaydır. polislerin gelmesiyle okuldaki siyasi oluşumların sadece eylem yapması, yakıp yıkması, hak araması sınırlanmıycak. sizin devrimde, kortlarda, çimlerde rahat rahat alkol almanızı da sınırlıycak, sarhoş olup istediğinizi yapmanızı da sınırlıycak. büyük ihtimal belinde silahlı coplu polisler kapılarda check point oluşturup herkesi istediği gibi denetliycek. ki odtü kampüsünü odtü kampüsü yapan şey de rahatlığı ve el değmemiş olmasıdır.
    #67680 kikikismi | 11 yıl önce
     
  4. 6
    her gün yeni olaylara neden olacak gelişmedir. bir odtümüz kaldıydı onuda polisle dolduracaklar.
    #67684 calculus | 11 yıl önce
     
  5. 9
    bu konuda geçende başka bir yerde rastladığım ve gerçekten doğru bir yere işaret eden bir yorum vardı , "özel güvenlik sektörü tahmin edildiğinden daha büyük"..

    denilmek istenilen şey dönen sermayenin ve insan gücünün gerçekten büyük olduğu..stadyumlarla beraber üniversitelerden de giderse ögb , sermaye sahipleri hatrı sayılır bir zarara girecek haliyle de hükümete darılacaklar..para babalarının üzülmesi de başbakanın istemeyeceği bir şey tabi ki..

    sırf bu noktadan bakıldığında bile gerçekleşemeyecek olan durumdur , önümüze "alın bunu konuşun nepacanız reyhanlıyı ,yök yasasını , mis gibi muhabbet" denerek verilmiştir..sıcak tüketilmesi en iyisidir..
    #67696 respector | 11 yıl önce