kayıt

üniversitelerden özel güvenliği kaldırılması

  1. 1
    sıcak sıcak bir faşist gelişme daha. başbakanımızın abd gezisinde söylediği üzere üniversitelerden özel güvenlikler kalkıyor yerine polis geliyor.
    #67637 kikikismi | 11 yıl önce
     
  2. 2
    80lerde sık sık olay olan üniversitelere kolay müdahale edebilmek için üniversitenin dibine yerleştirilen jandarma karakollarından sonra yerini alan özel güvenliğin yerini günümüzde jandarmadan daha çok söz sahibi olduğunu düşünmeye başladığım polise bırakmasıdır.
    dünya üzerinde bir çok üniversitede bulundum, etrafı çitlerle çevrili girişte özel güvenlikle sanki halk düşmanmış gibi kimlik kontrolü yapılan iki ülke gördüm biri suriyedeydi, diğeri... diğeri bizimkileri işte..
    #67648 toprak adam | 11 yıl önce
     
  3. 3
    hükümetin üniversiteleri kontrol altına almak için attığı son adımdır. üniversitelerde polisin bulunması adeta devletin içinde farklı bir güç odağının bulunması gibi üniversite yönetiminde bağımsız bir gücü ifade etmektedir ve düzenlenecek herhangi bir etkinlikte direkt olarak içişleri bakanlığı'na bağlı yani dolayısıyla hükümete bağlı bir kurumun etkisi olacaktır. ayrıca direkt hükümete bağlı bu durum üniversite içinde ayrı bir güç oluşturacaktır. ülkelerin düşünen gücü olarak üniversitelerin içinde böyle bir adım, öğrencilerin siyasi ve bilimsel her türlü yönelimini sığlaştırıp tek tipleştirecektir. artık üzülerek söylemekteyim ki üniversiteler büyük bir risk altındadır.
    #67655 anadoljet | 11 yıl önce
     
  4. 4
    bazı insanlar tarafından üniversitelerde düşünce özgürlüğünü kısıtlayacak ve üniversitelerin bağımsızlığına ket vuracak bir hamle gibi lanse edilmekte olan eylemdir. eğer düşünce özgürlüğü ve bağımsızlık dediğimiz şey protesto ediyorum ayağından ortalığı yakıp yıkmak, farklı düşüncelere sahip olan insanlara tahammül edemeyip olay çıkarmaksa ve demokratik hakkımız diye savunulan şey havada uçuşan taş ve sopalardan ibaretse sokarlar öyle özgürlüğe affedersin. o özgürlük kısıtlanmalı zaten.
    #67679 kamikaze | 11 yıl önce
     
  5. 5
    malesef odtülünün hakkının sadece eylem yapmak ve muhalefet etmek olduğunu sanan canım insanların yanlış algıladığı olaydır. polislerin gelmesiyle okuldaki siyasi oluşumların sadece eylem yapması, yakıp yıkması, hak araması sınırlanmıycak. sizin devrimde, kortlarda, çimlerde rahat rahat alkol almanızı da sınırlıycak, sarhoş olup istediğinizi yapmanızı da sınırlıycak. büyük ihtimal belinde silahlı coplu polisler kapılarda check point oluşturup herkesi istediği gibi denetliycek. ki odtü kampüsünü odtü kampüsü yapan şey de rahatlığı ve el değmemiş olmasıdır.
    #67680 kikikismi | 11 yıl önce
     
  6. 6
    her gün yeni olaylara neden olacak gelişmedir. bir odtümüz kaldıydı onuda polisle dolduracaklar.
    #67684 calculus | 11 yıl önce
     
  7. 7
    muhtemelen odtü'de çıkan olay sayısını azalatmak yerine daha da artıracak; eylem yapmadan geçtim, kampüste rahat rahat yapılan bir çok şeyi tarihe gömecek gelişmedir. kapıda, içerde gözünün tutmadığı öğrenciyi gözaltına almaktan dövmeye kadar yolu vardır.
    #67691 eksili pilav | 11 yıl önce
     
  8. 8
    içeriye arkadaş sokma, içki sokmadan tutun da okuldaki her öğrencinin fişlenmesine kadar binlerce problem çıkaracak bir durum.
    #67692 rainman | 11 yıl önce
     
  9. 9
    bu konuda geçende başka bir yerde rastladığım ve gerçekten doğru bir yere işaret eden bir yorum vardı , "özel güvenlik sektörü tahmin edildiğinden daha büyük"..

    denilmek istenilen şey dönen sermayenin ve insan gücünün gerçekten büyük olduğu..stadyumlarla beraber üniversitelerden de giderse ögb , sermaye sahipleri hatrı sayılır bir zarara girecek haliyle de hükümete darılacaklar..para babalarının üzülmesi de başbakanın istemeyeceği bir şey tabi ki..

    sırf bu noktadan bakıldığında bile gerçekleşemeyecek olan durumdur , önümüze "alın bunu konuşun nepacanız reyhanlıyı ,yök yasasını , mis gibi muhabbet" denerek verilmiştir..sıcak tüketilmesi en iyisidir..
    #67696 respector | 11 yıl önce
     
  10. 10
    valla -başıma bir şey gelmeyecekse- çok da farketmeyecek, hatta iyi olabilecek bir durumdur. odtü için özel güvenlik yerine kolluk kuvveti kavramı yeni değil zaten düne kadar içinde jandarma vardı. o zaman da bilim üretmeye devam ediyordu, sıkıntı yoktu. devrimde içme konusu jandarma döneminde nasıl oluyordu bilmiyorum, bilen varsa aydınlatsın ama içenleri dövdüğünü de sanmıyorum jandarmanın. tek sıkıntı toplumsal olaylara okul içinden verilen tepkinin kısıtlanması olabilir, ama odtü ve belki bir kaç üniversite daha haricinde bu konuda özel güvenlik ile polis arasında bir fark yok, öğrencinin tepesine özel güvenlik biniyordu, şimdi polis biner. eskiden farkı olmaz yani. zaten bu gün bile, polisin üniversiteye girememesi gibi bir durumun olduğunu iddia eden var mı?
    nithekim, belki özgür ortam biraz zarar görebilir ama devrimin ortasına koca koca harflerle APO yazılamaz ya da pkk flaması açılamaz diye düşünüyorum.
    #67707 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  11. 11
    olmayacak iştir. yani zorla yaparsan olur elbet ama olmaması gereken iştir. üniversitenin özerk yapısına ve kampüs mantığına aykırıdır. ülkenin hengamesinden, mahalle baskısından etkilenmeyelim diye kurulan kampüsler eğer ki polisin kontrolünde olacaksa birer gettoya dönecektir. özel güvenlik rektöre bağlıdır, yaptırım gücü bellidir. varoluş sebebi öğrencidir. herhalde hepimiz polisin varoluş sebebinin öğrenci olmadğını biliyoruz. yaptırım gücünün de yasal ve yasal olmayan şekliyle sınırsız olduğunu da. odtünün de polisle olan husumetini eklersek tüm bunlara önümüzdeki yıllar için bütün yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
    #67718 burocknroll | 11 yıl önce
     
  12. 12
    Olması gerekendir lakin yerine jandarma, polis vs. başka bir müdahale de olmamalıdır.
    #70896 saderin | 11 yıl önce