kayıt

bekaret

  1. 16
    sadakati daha önce birşeyler yaşamamak olarak gören insanları ortaya çıkaran kavram. çünkü insanlar birden fazla kişiyle bir şeyler yaşarsa sonrasında hiçbir şekilde tek bir kişiye sadık kalamaz.
    #54562 42 | 11 yıl önce
     
  2. 17
    bizim okulda kızların unutup bıraktıkları seydir. eyv hocam .
    #54607 merovingian | 11 yıl önce
     
  3. 18
    bastırılmış kızlarımızın kadın hakları diye inleyip koca bulamam diye "vermemeleri".
    kızlık zarlarına verdikleri değeri kulak zarına verseler serdar ortaç dinlemezler. götverenler!
    #54700 var | 11 yıl önce
     
  4. 19
    bekaret bir zar'dan ibaret degildir, adindan belli olucagi gibi cinsel acidan el degilmemis olmaktir. bekaret bazi abazanlari dusundugunun aksine, erkekde de vardir ve ilk sevisme/surtusme/hatta masturbasyon'da bozulur. bekaret bir zar degildir, fiziksel birsey degildir, bekaret mental bir kavramdir. bekaret insanlarin genclik(universite vs.)'den yetiskinlige gecis kapisidir, bir insanin ne kadar masum oldugunun birimi degildir.
    orta dogudaki ve benzeri dinci camialarda ki "bekaret'in bozulmasi"na olan hassaslik geleneklerinin ne kadar boktan oldugunun simgesidir.
    daha bitmedi, baslik ile alakasi yok ama zihinsel engelli arkadaslarin okumasi icin yazicam;
    bekaret zari: kadinlara ozgudur ve bekaret'in bir parcasidir, ama 'bekaret' kavraminin cok kucuk bir kismini simgelemektedir. bir kizin bekaret zarini gitmesi sadece onu ilgilendirir. hayatinda bir kere olucagi icin de bu ani yasadigi insanin bu "onur"a layik oldugundan emin olmasi gerekir(bu cok normaldir) ama bu olay "aha, sen artik bir fahisesin" gibi bir anlami yoktur.
    "sevdigi insan ile tum hayati boyunca bir kere yasicagin olayi yasamak" mi fahiselik, yoksa "bu olayi seninle yasamadigi icin onu terk edip baska kizlar* ile birlikte olmak" mi?

    sonuc: kizlik zarina bu tur gereksiz anlamlar yukleyenlerin beynini sikiyim.

    not: isbu yazar erkektir.
    #72472 phoenix | 11 yıl önce
     
  5. 20
    biz kadınlardan bazılarının, "ne yani, benimle ilk yatan bayrak mı dikmiş oluyor" diyerek bakire olmayanlarımıza karşı yürütülen bunlar hep orospu kampanyasına karşı çıkışıdır. bekaret kişinin kendini ilgilendirir, başkasına nedir.
    #72475 starbuck | 11 yıl önce
     
  6. 21
    Bekaret? Peki neyin bekareti?
    Bakire olmasını istediginiz kadınlar sizin köleniz değil..
    Sizi memnun ve mesut etmek için yaratılmışda değil..SİZİN GİBİ BİR İNSAN..
    Namus deyince aklınıza neden kadınlar gelir..
    Namus sereftir..haysiyettir..onurdur..vicdandır..seçmiş olduğunuz yaşam biçiminizdir..

    buraya çok şey yazmak isterim ama ne yazık ki anlaşılmayacağını biliyorum..
    ve sadece namusu kadının eteğinin altında arayanlara ve sananlara..UTANIN diyorum..

    » Meleklik istemeden önce cenneti sunacaksın..Ve karşı cinsten sadakat yada bakir/bakire olmasını istiyorsan sende öyle olacaksın.
    Bakir degilim diyen erkeklerin bu yaptıklarıyla övündüğü bi ülkede yaşamak gercekten utanc verici.Helal olsun siz ve sizin gibilere cok büyük bu iş başarmıssınız..

    Bekaret önemlidir (bizim türk toplumunda ve Allah inancı olan her insanda)..
    Ve son olarak, amacım ne kımseyı kırmak ne aşagılamak.
    Kişi kendinden sorumludur bakire olmasını tartısmak istemek boş şeyler ..

    Saygılar.
    #72476 materialist | 11 yıl önce
     
  7. 22
    (bkz: virginity)
    #72478 respector | 11 yıl önce
     
  8. 23
    İslam, hristiyanlık, musevilik gibi dinlerde önemli sayılmış, bazen dinden değil de kültürel yapıdan önem kazanmış bir olgudur. Ortada bir olgu varsa taraflar çoktan oluşmuştur ki şöyle; önem verenler, önem vermeyenler. Önem verenler yıllardır kendilerini namus,kültür, kutsal kitabımız diye kandırmış çünkü kutsal kitaplar bu konuda tutarlılar; bekarete konu geldiğinde cinsiyet ayırdımı yapılmıyor, lakin bizim birtakım abiler olayı işine geldiği gibi algılayıp yorumlamış ve bugün yük kadınların üzerine binmiştir.(bkz:namus cinayetleri). Gel gelelim önem vermeyen tayfaya; bu tayfa genelde 'gavat' kelimesi ile aşağılanır, abuk sabuk fantaziler bu tür insanların önüne dökülerek tiksindirilmeye çalışılır. Bu insanlarsa diğer takımı geri kafalılıkla suçlar. Bu da yanlıştır. Lakin bu erkekler kadınlara daha az baskı kurarlar. Tabii, önem veren insanlarda tutarlı olanlarda var fakat bu bekaretin önemini tescillemez. Bu bir bakış açısı meselesidir. İnsanların bu konuda birbirine saygı duyması gerekir. Örneğin; bakire olmadığı için gidip bir kadına sövüp dövmeyin, adamsanız gidin oturun fikirlerinizi söyleyin, anlatın efendice yollarınızı ayırın, bu kadar basit. İki tarafında birbirini anlaması mümkün değil. Dediğim gibi yapılması gereken saygı çerçevesinde resim çizmek. Bunu başardığımızda dünyaya barışı getirmeye başlayacağız. Birde şöyle ufak ve tehlikeli bir bilgi var: Budizm bekaretin önemini reddeder, ve bugün dünya üzerindeki en barışçıl ve erdemli insanları oluşturan dindir. Ben neyim, ben inanmıyorum bile ama gerçekçi yaklaşmak lazım.
    #85302 achilles | 10 yıl önce
     
  9. 24
    isteyenin istediği şeyi yapmasına üzerindeki sosyokültürel baskı nedeniyle engel olan zar. geri kafalı orospu çocukları gerdekte japonya bayrağı görecek diye insanlar baskı altında kalmaktadır.