kayıt

eşit ağırlık öğrencisini küçük görmek

  1. 1
    pek çok yerde karşıma çıkan, aman tm kolay ya bıdı bıdı diyenlere odtü'yü kazandığımı öğrenince yürekten bir "girdi miiii" çektiğim, okul yöneticilerinin bol bol yaptığı olaydır. oysa ki sevinip korunmalıdır tm öğrencisi, zira sayısı gün geçtikçe azalmaktadır.
    #20348 ignesfatui | 14 yıl önce
     
  2. 2
    soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve lisede seçilen bölümlerin güzide olanı.
     
  3. 3
    olay her zaman için aynıdır.

    sayısalcılar arasında: "oğlum, eşit ağırlıkçı olsak kesin türkiye derecesi yapardık lan."
    eşit ağırlıkçılar arasında: "oğlum, sözelci olsak kesin ürkiye derecesi yapardık lan."
    sözelciler arasında: "oğlum, dilci olsak kesin türkiye derecesi yapardık lan."
    dilciler* sınavdan sonra: "türkiye x'incisi oldum."
    #20352 hao jiu bu jian | 14 yıl önce
     
  4. 4
    on yıl sonra o küçük gördüğün kişi gelecek senin müdürün olacaktır haberin ola *
    #20357 zoneiw | 14 yıl önce
     
  5. 5
    mühendislik ya da tıp ögrencisiyse haklıdır. kapasitesini sonuna kadar kullanan tm ögrencisine elbette dersleri zor gelecektir, sasırılacak birsey yoktur. iyi yerlere giden sayısalcıların edebiyat bile çözmeden cogu esit agırlıkcıyı gectigini de düsünürsek gayet yerinde bir tespittir.
    #20370 fingolfin | 14 yıl önce
     
  6. 6
    yurdum sayısalcısının mutlaka yaptığı, akabinde üniversitede biraz form değiştirerek fen-edebiyatçıları ezmek şeklinde devam eden eylem. hayır hatırlatalım bir sayısalcı istediği kadar çalışsın, kendisini yönetecek olan tmcidir. neden tmci hep yöneten olmak zorunda kalır bu mantıkta onu hiç anlamadım orası ayrı.
    #20373 varuna | 14 yıl önce
     
  7. 7
    kulvarlar farklı amaç farklı. ne sikime mukayese edip ezmeye çalışıyorsun? mühendis, doktor olmak istiyorsan git mf ol adam gibi fenine matematiğine çalış niye siyasetçi, işletmeci olacak adama bok atıyorsun? hayır bir de hiç sikinde değil adamların ne olmak istediği edebiyatçı olmak istiyor diye adama küfür mü edeceğiz?
    #20445 geldin mi | 14 yıl önce
     
  8. 8
    çalışkan öğrenci sayısal seçer mantığıyla(!) nice yetenekleri harcadığımız güzide eğitim anlayışımızın başka bir örneğidir.
    #20446 geist | 14 yıl önce
     
  9. 9
    her mesleğin; her bölümün ayrı bir değeri vardır amenna. ama arkadaş benim sayılsalcı arkadaşım gelip odtü işletmeye giriyorsa gayet yerinde tespittir. ayrıca türkiye'de tm okuyup yönetici olacağını sanan arkadaşları gözler önüne sermiştir. gayet haklıdırlar fakat üzülerek söylüyorum ki yönetici patronun oğlu olur.
    #20448 swedish hearts | 14 yıl önce
     
  10. 10
    son derece gerçekçi bir eylemdir. lisede gereksiz işler sınıfı olarak adlandırılan bu bölümün öğrencileri, ideal sahibi olan bir avuç insan hariç, fen derslerini yapamadıkları gerekçesiyle bölümü tercih etmiş insanlardır.

    ayrıca, tm bölümü hocaları dahil bu durumun farkındadır ve tm'cileri küçük görer.
    bir örnek vermek gerekirse : bursanın en güzide lisesi olan bursa anadolu lisesinde ortak sınav mantığı yerleşmiştir, yani lise 1inden lise 4üne kadar bütün okul aynı anda sınava girer. türk dili ve edebiyatıadlı ders, tm sınıflarında 4 saat, sasyısal sınıflarında ise 3 saat olmasına rağmen, ve hatta son sene bu 3 saatin iki saatinde sayısalcılar test çözmesine rağmen, bütün okul hayatı boyunca eşit eğırlıklar ve fen sınıfları aynı edebiyat sınavına girer. bu da küçük görülmenin alasıdır.

    işin ironisi ise, küçük görülmeye sözde dayanamayan yurdum tmcilerinin bu aşağılanma karşısında sesini bile çıkarmamasıdır. eğer sen küçük görülmeye razıysan , biz küçük görmeyelim de ne yapalım yani ?
    #20462 marvellous | 14 yıl önce
     
  11. 11
    elektrik elektronik mühendisligi okurken işletme yandalı, endüstri mühendisligi okurken psikoloji çift anadalı yapan insan görmeme ragmen işletme okurken mühendislik yandalı yapan göremeyen biri olarak küçük görmemek elde degil. hani abim de iktisatcı, acıp bakıyorum kitaplarına da, öyle süper zeki insanlar olmaya gerek yok pek, 3 saatlik okumayla keynes'miş makro ekonomiymiş gayet anlasılıyor. tm'ci arkadasım da gelsin, benim circuit, logic design kitaplarımı okuyup hesap makinesi yapsın, sonra diyeyim ki tamam hacı bölümler eşit zorlukta. okuyup ezberleyip sınava girmekle okudugundan birseyler yaratmaya calısmak cok farklı, tm ile sayısal arasındaki fark da bu zaten. ha bir de, mühendisin yöneticisi işletme yandalı / masterı yapmıs mühendis oluyor, teknik konularda hiçbir bilgisi olmayan işletme mezununu kimse şirkete yönetici yapmıyor, hani "ipne mühendisler küfrediyor bana şimdi, yönetici olunca göstericem adilere" gibi düsünen varsa şüphesiz onlar büyük bir yanılgı içerisindedirler.
    #20487 fingolfin | 14 yıl önce
     
  12. 12
    bu bir tercih meselesidir, gelsin benim kitabımı okusun zart zurt muhabbetine gerek yoktur. sen o bölümü kendi isteğinle mi seçtin kardeş, evet. tm öğrencisi eğer gerçek bir tm öğrencisiyse bahsedildiği gibi dersleri kolaylığından seçmemiştir, hedefi doğrultusunda seçmiştir. ha, ayrıca belki circuit kitabı okumak istemiyordur.
    #44903 ilgimicekmedi | 13 yıl önce
     
  13. 13
    liseden çok önceden çıkmış bünyelerin de hala dert ettiği konu.
    #44905 ilgimicekmedi | 13 yıl önce
     
  14. 14
    işletmeciler yönetici olacağını sanıyor fakat büyük bir yanılgı içindeler diyen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum eğer kastettiğiniz işletmeciler erciyes,kırıkkale,ankara veya gazi gibi üniversitelerden mezun olan insanlarsa amenna ona lafımız yok elbette büyük bir yanılgı içindeler.ancak bugün türkiyenin en büyük 6 bankasının başında boğaziçi ve odtü işletme iktisat bölümlerinden mezun olan yöneticiler var,dünyadaki petrol devlerinin türkiye distrübütörlüğünün genel medürlüğünü yine bu bölümlerden mezun olan insanlar yapıyor aynı şekilde bir çok medya devinin ceo koltuğunda boğaziçi odtü işletme mezunu insanlar oturuyor ve bunun gibi daha birçok örnek verilebilir.uzun lafın kısası araştırmadan bol kepçeden konuşmayalım arkadaşlar sonra bu insanları iş hayatında gördüğünüz zaman bu söyledikleriniz aklınıza gelir kendi kendinize bozulursunuz...*
    #44907 kamikaze | 13 yıl önce
     
  15. 15
    matematik, geometri sorularını bana getiren sayısalcı öğrencilerin bile yaptığı, kıytırık iş. evet, eşit ağırlıkçılar ve sayısalcılar aynı edebiyat, dil anlatım sınavına girmektedir, ki bu haksızlığın daniskasıdır, ancak bu edebiyat okuyan adamla sayısal okuyan adamın aynı bilgi kapasitesinde olduğunu göstermez.bir sayısalcı yazarın adını biliyorsa tm öğrencisi yazarın eserlerini, bu eserlerin türlerini ve konularını da bilmelidir. bunu yapmayan kişiler zaten tm'ci değildir, sadece okulu bitireyim yeter diyen tayfadır. ayrıca tm'ci bir öğrenci fen de yapar. (bkz: ygs fen) ancak yine kıytırık bir eğitim sisteminin sonucu olan o kıytırık sınavda sadece 9. sınıf değil, 10. ve 11. sınıfın müfredatından da sorular çıkması sebebiyle bu netler oldukça düşük oluyordur. yoksa bir eşit ağırlıkçı bölümünü erkenden bitirir-ki sosyoloji, psikoloji gibi sözel dersler de bu bölüm bitirme olayının bir parçasıdır- sonra ygs fenini çözmeye başlar. burda benim gibi salaklar göze çarpıyor. biz çalışkan tm'ci salaklar deli gibi fen çalışır, okulda öğretmenlerinin vermediği fen derslerini dersane hocalarından yalvar yakar alır, hızlı hızlı tüm dersleri çözer, ardından sınavda -2012 mezunuyum- fen için o kadar zaman arttırdığı halde karşısına çıkan bilinmedik fen sorularıyla karşılaşır. sonuç olarak neti 10-15'in üstüne çıkmaz. ardından da tm'ci diye alay edilir. he gözüm he, aynen öyle. o yüzden kapımda dizilip 'hadi bu soru son' diye ağlıyordunuz.
    #74309 bussurubussuru | 11 yıl önce