kayıt

feminist

  1. 1
    sözlükteki kültür hareketinden çok etkilendiğim için ben de entel bir başlık açıp birşeyler karalamak istiyorum.
    önce tanım yapalım da yarım saatlik emeğimizi modlar yemesin: feminizmi ideoloji olarak benimsemiş kimse.*

    ve #71924 (by materialist, ellerine sağlık.)

    toplumsal bir hak mücadelesini yürütmenin akılcı yolu nedir? hele ki hakkınızı gasp eden yapı sayıca ve tarihten gelen hegemonyası ile bu kadar güçlüyken nasıl davranmalısınız? tabii ki yanınıza alabileceğiniz kadar çok toplumsal destek almaya çalışırsınız. tabii böylesi bir koalisyon kurmak için ana şart şudur: ulaşılacak bir hedef koyulur, kitle bu hedef için konsolide edilir. bir seferde bir problem çözülmeye uğraşılır.

    bugünkü feminist harekette benim naçizane gördüğüm hata şudur: pragmatizme prim vermemek adına feministler, belli amaçları için vermeleri gereken mücadelede yanlarında olabilecek insanlara ve kesimlere çeşitli sebeplerle son derece kıyıcı bir sertlikle muhalefet ediyorlar. feminist hareketin doğal müttefiki olması gereken kadınların büyük kısmı neden size sempati duymuyor? siz nasıl kendinize "bayan değil kadın" denilmesini istiyorssanız, kendisine "kadın değil bayan" denmesini isteyen kadınlar da var. ve siz aydınlanmış kafalarınızın üstündeki gözlerle onlara tepeden bakarken aslında doğal müttefiklerinizi kaybediyorsunuz. sizinle eşit haklarda yaşamakta bir beis görmeyecek, hatta toplumdaki gelişmişlik düzeyinin artacak olması sebebiyle memnun olacak erkekleri; et yiyenleri "katil" sıfatıyla tanımladığınız için kaybediyorsunuz. femen'in eylem biçimini beğenmeyenlere sert çıkıyorsunuz, ama neredeyse herkes göğüsün üstündeki yazılara değil de göğülere odaklanırken bu eylem biçiminin amacına ulaşamadığı dolayısı ile başarısız olduğu şeklindeki son derece basit muhakemeyi yapamıyorsunuz. her şeyi tek seferde yapmak isterken, hiçbir amacınızda gerçek bir mevzi alamıyorsunuz.

    feminist kardeşlerim, mücadele ettiğiniz bu ataerkil yapı bir dev, bir zebellah. mücadelenizde başarılı olmanızı samimi olarak istiyorum. çünkü bu yapı sizi açıktan, bizi ise kapalı olarak eziyor. bu yüzden bizleri dışlayıp sizi bir avuç marjinal manyakmışsınız gibi gösteren söylem ve eylem biçimlerinizi lütfen en azından bir süre bir kenara bırakın. bırakın ki aslında bize düşmanmışsınız algısını yaratmaya çalışanları birlikte devirelim.

    #96659 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  2. tümünü gör