kayıt

türkiye'ye nükleer santral kurulması

  1. 6
    çok geç kalınan bir durumdur.elin amerikalısı, almanı, fransızı, japonu hatta ve hatta bulgarı, ermenisi yapıyor ama bize gelince çevre kirlenmesin doğa bozulmasın.
    öncelikle insan olarak çok fazla enerji harcıyoruz, harcamamız gerekenden daha fazla enerjiyi harcıyoruz ama harcıyoruz sonuçta. bir şekilde bu enerjiyi sağlamamız gerekiyor.
    petrol, kömür ve hatta doğalgaz, nükleer enejiden daha "masum" değil.
    güneş, rüzgar, termal enerji gibi yenilenebilir enerjiler bazılarının anlattığı gibi çevre ile tamamen barışık değil, ayrıca çok verimsiz.
    bununla birlikte günümüzde nükleer santrallerde uranyum kullanılıyor ancak çok yakın bir gelecekte thorium kullanılacak. thorium uranyuma nazaran çok daha verimli bir madde. 1 kişinin 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılamak için tonlarca kömür ve petrol yerine toplu iğnenin ucu kadar thorium yeterli olacak.
    türkiye'nin thorium bakımında oldukça zengin olması ülkemiz adına güzel bir durum.
    bu yüzden nükleer enerji karşıtı faaliyetleri asla savunmam ancak enerjiyi daha verimli kullanma adına yapılacak faaliyetleri her zaman desteklerim. örneğin
    http://ekolojikayakizim.org/
    adresinden ekolojik ayak izinizi bulabilirsiniz.
    siteden ayrıca doğal kaynakları daha verimli kullanma konusunda çeşitli ipuçları öğrenebilirsiniz.
    shale oil ve thorium bu ikisini unutmayın, bunlar geleceğin enerji kaynakları olacak.

    edit: hocam yazıyı yayınladıktan 2 saniye sonra eksiyi bastın, bari en azından okusaydın.
    ben sana hak veriyorum, senin görüşüne de sonuna kadar saygı duyuyorum.
    ama eğer nükleer enerji istemiyorsan o zaman enerji harcama, elektrik harcama mesela, araç kullanma, cep telefonu, kozmetik ürünleri ve teknolojik aletler asla kullanma. seni bu konuda sonuna kadar desteklerim. eğer nükleer enerji konusunda gerçekten samimiysen.
    ama enerji kullanmaya gelince ben istediğim gibi harcarım dünyayı sömürürüm ama nükleer enerjiye de karşı çıkarım demekle olmuyor.
    bunları artık geçin. hem gidiyorsun bulunduğumuz bahçenin elmasını topluyorsun bir güzel yiyorsun hem de elma ağacı gölge yapıyor diye elma ağacının dikilmesine karşı çıkıyorsun.
    #92451 fenomenon | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör