kayıt

odtü'ye yeni başlayacaklara tavsiyeler

  1. 35
    her sınıfın ayrı bir güzelliği, ayrı yaşanmışlıkları var.

    hazırlıkta bol bol gezin tozun, tek arkadaş grubuna takılmayın olabildiğince farklı çevrelerle takılın, sosyallikten zarar gelmez. hemen hemen her topluluğun tanışma toplantısına gidip aklınıza hangisi yatıyorsa oraya veya oralara gidin. ben zamanında aynı anda 3 topluluk üyesiydim.

    1.sınıfta işler çok az değişiyor. okuyom ben yaa oluyorsun. kütüphaneyi nasıl kullanacağını falan öğreniyorsun. hazırlıkta sakın buranın yanına yaklaşma. fizik çimlerinde oturursun çünkü genelde dersler üçlüde ya da fizikte oluyor. sosyalliğini koru ama bölümdeki insanlarla da yavaştan yavaştan ortam yap. ileride çok anın olacak o insanlarla. en kafa dengini seçmen önemli tabi.

    2.sınıfta işler ciddileşebilir biraz. ders çalışma ortamları ararsın. arkadaşlarla beraber çalışmanın daha iyi olduğunu göreceksin. gene gez toz ben her şeye vakit ayırmaya çalışmıştım.

    3.sınıfta nefes alamıyorsun, aldırtmıyorlar. ödev proje teslimi derken yıl bitti mk. bir baktım staj gelmiş. sana tavsiyem tatilini güzel ayarla bu yılda.

    4.sınıfta yapamadığın her boku yapmaya bak. mimarlık çatısına çık, hatta çubuklarına da çık. şenliklerde sabahla, gez toz, ders çalışmasan da geçiyorsun son sınıfta öyle ya da böyle. bitirme projen hariç tabi.

    son olarak hoşgeldiniz. eğlenmenize bakın, bu yılları sonra çok ararsınız.
    #72402 bomberman | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör