kayıt

planet müzik

  1. 1
    sevgili sözlük yazarları, yazı uzun olmuş diyebilecekler için özet ile başlayayım. ankara kızılaya yerleşmiş bu dolandırıcı müzik marketten uzak durun, ne kadar uzak duralım diyorsanız durabildiğinizden bir kaç fersah daha uzakta durun. şimdi uzun yazıya geçeyim.

    bas gitarımı satacağımda sahibinden.com sitesindeki ilanıma mesaj attılar, benim istediğim paraya küçük bir yüzde ekleyerek satacaklarını ve satışlarından kesinlikle istediğim parayı alacağıma garanti veren bir mesaj bıraktılar. ayrıca satıcı bulursam gitarımı alabilme koşulu da sunuyorlardı. ben de güvendim tabi mal gibi gitarı bıraktım müzik markete ve bana bir kağıt imzalattılar, benden başkasının gitarı alamayacağı ve 15 gün içinde ödeme şartları bulunuyordu kağıtta. gitarı bıraktıktan sonra memleketim adana'ya gittim ve bir alıcı çıktı en ufak bir ihtimalle bile gitarı alamayacağıma 3 konuşmada ikna ettiler beni, profesyonellik böyle gerektiriyormuş(!). ankaraya dönmeme yakın çıkan ikinci satıcıyla anlaştım, telefonda 1 gün önce gitarın satılmadığını doğrulayıp mutlu mesut gitarımı almaya koştum ama gitar ortada yoktu, satıldı dediler. e iyi tamam dedim 15 günde paramı alacağımı sanıyorum doğal olarak. iki hafta sonra sorduğumda gitarımın ödeme süresinin dolmadığını söylediler. bir hafta daha bekledim ve bana gitarımın kredi kartıyla satıldığını bu durumda onlara paranın geç geldiğini ve benim ödememin de tam 12 gün geç yapılacağını söylediler ki sözleşmede yok böyle bi kısım. bir hafta daha bekledim ve bu kez gitarımın iş bankası kartıyla satıldığını sandığını ama yapı kredi bankasından satıldığını, bu durumda beni 3 gün bekletmeleri gerektiğini söylediler. bir hafta daha bekledim ve bu aramamda gitarımın başka gitarla karıştırıldığını, satıldığını söylediklerinde aslında ayırtıldığını ve satışın söylenenden bi ay sonra gerçekleştiğini söylediler. e yazının arasında yakalayabildiyseniz adana'lıyımdır doğma büyüme. adama başta saygı çerçevesinde giydirdim, malum odtü'lüyüm törpüledim o sinirli halimi. ama adamın pişkinliği iğrençliği samimiyetsizliği götverenliği orospuçocukluğu lanet pislik suratsız şerefsiz pezevenk anası babası belirsiz biri olması beni küfür etmeye yöneltti sevgili dostlarım. adama bir sövdüm, baktım iyi geldi devam ettim. bana dava açacağını söyledi, dozajı arttırdım. e adanalılık çıktı bi kere kontrolden, tehditlere de başladım. 3 gün sonra müzik markete uğrayıp adamı dövmemek için kendimi zor tutup paramı aldım.

    başka bir enstrüman satışımda sahibinden.coma attıkları mesaja da şu cevabı verdim: "ürün hala duruyor ve size ölsem vermem. açlıktan kıvransam sizden alacağım paranın peşine düşmem. profesyonellikten sizin kadar uzak bir müzik market daha görmedim. önceden sattığınız gitarımda parayı bana tam 4 ay sonra verdiniz ve telefon faturama 20 lira eklediniz. sizin yüzünüzden kredi kartıma faiz geldi. profesyonel olarak yaptığınız tek şey yalan söylemek. umarım bir mızıka bile satamazsınız. kötü günler."
    #67467 navyflake | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör