kayıt

bas gitar vs elektro gitar

  1. 1
    çok sevgili yazarlar! artık aydınlanmanız için önemli bir adım atılması gerekiyor, o adım da yazar azlığı nedeniyle muhtemelen bana düşüyor. hepiniz şimdiye kadar bas gitarı tek başına çalınamayan, hatta çalınmaması gereken bir enstrüman olarak gördünüz. bas gitar 4 telli olduğu için çalımının elektro gitardan daha kolay olduğunu iddia eden densizler bile oldu aranızda. bugün aydınlanma günüdür sözlük ahalisi. buyrun, videolu karşılaştırmayı bir izleyin, hangi enstrüman nelere kadirmiş.

    ritm: sadece elektro gitarla çalınırsa bir boka benzemeyen şarkının ritm, ya da chorus(koro) kısımları sadece bas gitarla çalındığında bir ruh içermektedir. elektro gitarın sesindeki cırtlaklığı dolgunlukla telafi eder bas gitar.

    elektro gitar ritm: http://tinyurl.com/csfbcwy (orion)
    bas gitar ritm: http://tinyurl.com/d6n8lx8 (orion)

    solo: elektro gitara daha çok yakışan solo olayı bas gitarda da dibine kadar bulunmaktadır çok sevgili yazarlar.

    elektro gitar solo: her yerden edinebilirsiniz çünkü elektro gitarla solo çalmak kolaydır *
    bas gitar solo: http://tinyurl.com/dfzen2 ya da http://tinyurl.com/cmz8vkw

    tapping: bağlamada da şelpe adı altında bulunan bu teknik elektro gitarda yapıldığında kimse pena kullanılmadığını pek fark etmez, çok da yakışır elektro gitara ona sözüm yok. iyi çalana da saygılar, fakat gelin görün ki aynı şeyi bas gitarda yapmak göt ister, büzzük ister. o teller elinizin altında elektro gitarda olduğu gibi eğilip bükülmez, tek elle ses çıkarmanıza izin vermez. e haydi iyi seyirler buraya kadar gelebilenlere

    elektro gitar tapping: http://tinyurl.com/d5c3z6m
    bas gitar tapping: http://tinyurl.com/cle2lgp bu gürol ağırbaş isimli efsanevi türk basçımızın alaturka tadında çaldığı şarkısı, kullandığı bas gitarın özellikleri pink floyd basçısı roger waters'ın kullandığının aynısı. yani burda söylemek istediğim bas gitarın yelpazesinin genişliği.
    http://tinyurl.com/cegdeoz bu videoda da klasik müziğin bas gitara ne kadar yakıştığını görebilirsiniz. grubumdaki baterist arkadaş ses gitardan değil de piyanodan çıkıyor gibi demişti, ne de güzel demişti. hakikaten öyle.

    slap: elektro gitarda bulamayacağınız bu teknik bas gitarda yeni bir okyanusu karşınıza çıkarır. slap zor değildir fakat teknikleri çok zorlaşabilir, bu işin bir kaç ustasının bir çok tekniği içeren videosunu paylaşıp bırakacağım, slap tekniğiyle ilgili detaylı yazıyı başka bir işsizlik ve sıkıntı krizimde sizlerle paylaşmayı planlıyorum, umarım onu da beğenirsiniz. şimdi caz ve funk tarzlarında bir kaç slap videosu paylaşıp bitiriyorum. başta metallica videoları kullanma nedenim de grubun gitar grubu sanılması ve herkesin az çok bildiği, ya geçmişte ya da şimdi dinlediği bir grup olmasından, kutu köşe bir gruptan örnekler versem istisna sanılabilir diye metallica'yı tercih ettim. herkese saygılar, sevgiler. söz marcus miller, marlowedk ve fleada.

    http://tinyurl.com/3huo2v8

    http://tinyurl.com/ycz76b3

    http://tinyurl.com/2fku5qs
    #64492 navyflake | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör