kayıt

metu sözlük

  1. 164
    sözlükte onca açılmamış temel başlık, onca girilmemiş entry dururken bazı heyecanlı arkadaşların hızlarını alamayıp bir takım siyasi kutuplaşmalar yaratıp "eğlendiği" bir mekan olmuştur son birkaç gündür.

    neyse ki bu gibi durumlar için hep bir b planımız olmuştur. açılan onca başlığı ya da entry'yi saniyenin milyonda biri gibi bir sürede silivermek gibi.

    bir de c planı var hatta, o daha bir kökten çözüm. en sevdiğim. ama şimdi konumuz o değil.

    zannedersem buranın türkiye'nin en köklü ve iyi okullarından birinin "resmi" sözlüğü olduğunu unutmuş olanlar var aramızda. keşke ucuz ve üçüncü sınıf siyasi atışmalar yerine gerçek anlamda bilim ve teknik bilgileri bizlere kazandırsalar da bir şey katmış olsalar bizlere. zira bu şekilde kendimi flash tv'de bir takım siyasi çevrelerin ağır abilerinin yuvarlak bir masa etrafında dolaşıp kafa ütüledikleri kalitede bir ortam oluşuyor. bilmiyorum oradan nasıl gözüküyor ama, buradan manzara aşağı yukarı böyle.

    sözün özü, siyaset elbette ki metu sözlük'te yazılacaktır. zaten siyaset yapmak, konuşmak, seçmek, seçilmek en temel yurttaş haklarıdır. burada bunların hiçbirini kısıtlayacak değiliz.

    biz konuları kısıtlamayız. ama üslup ve şekil konusunda maalesef yine sözlük adına devreye girmek durumundayız. aynı şeyler yarın öbür gün çıkması muhtemel olan futbol muhabbetleri için de geçerlidir.

    ortalama bir türk insanının karşıt görüşlere sahip birisiyle "normal" bir şekilde tartışamaması mümkün bir şey ama aynı şeyin "metu sözlük"'te olması kabul edilebilir bir şey değil. en azından biz moderasyon açısından durum böyle.

    bilin istedik.
    #63667 stfu | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör