kayıt

beş adımda anlamlı facebook cümlesi yazma rehberi

  1. 1
    asıl hali "5 adımda normal cümleyi anlamlı facebook cümlesi haline getirme rehberi" olup karakter sınırlaması nedeniyle bu hale gelmiş başlık. şu 5 maddeden müteşekkildir:
    1- sıradan bir cümle bul, bulduğun cümlenin anlam içerip içermemesinin hiçbir önemi yok.

    2- cümleyi 3 enter/saniye'lik bir hızla en olmadık yerlerden bölerek alt satıra geç. her satırın içerdiği maksimum kelime sayısı üç olsun.

    3- aralara orjinal cümlede yer almayan ve boşluk doldurmaktan başka bir işe yaramayan "ıssızdayım, soğuktayım, karanlıktayım" tarzında çaresizlik temalı sözcükler yerleştir.

    4- cümleni çok yoğun bir duygu içeriğine sahipmiş gibi üç noktayla bitir. bunu öyle bir şekilde yap ki; okuyan adam "hmm yazan adam nirvana'ya erişmiş herharlde" desin.

    5- cümlelerin devrik olmasına dikkat et. cümlenin bitmiş halinin mavi renkli "devamını göster" yazısını çıkartmaya yetecek uzunlukta olmasına özen göster ki okuyan adam "hmmm çok gizemli bişey herhalde" diyebilsin.

    alternatif olarak bu cümle mevlana'nın ellerini kenetleyip dizleri üzerine oturduğu resim ya da can yücel'in sakallı resmi eşliğinde paylaşılabilir.

    şimdi bir örnek üzerinden gidelim:
    bugün pazar ve ben seni çok özledim. (bu normal cümle)

    şimdi bu sözü anlamlı hale getirelim:

    günlerden pazar (en olmadık yerlerden cümlenin bölünmesi)
    ıssızdayım
    soğuktayım
    karanlıktayım (çaresizlik temalı dandik kelimeler)
    öylesine
    özledim ki seni bir bilsen... (çok bir anlam içeriyormuş gibi üç nokta finali)
    #53877 lord of the cakars | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör