kayıt

ailesi orta sınıfa mensup gençlerin elit olma özentiliği

  1. 1
    orta sınıfa mensup ailelerin evlatlarının bulunduğu, samimiyetten uzak, her daim genel kültür ve entelektüel seviye yarıştırılan, yeri geldiğinde mal varlığının da bunlara eklendiği nerden baksan tutarsız nerden baksan eğreti bir ortamı sevmedim, sevemedim. mesela;

    ulan şarap severim diyosun sen en pahalı ne şarabı içtin? onun yapıldığı üzümün bağı,toprağı, fermantesi nedir, içindeki kükürdioksit oranı nedir hiç düşündün mü veya bunlar sana birşeyler ifade etti mi?(bunu üst sınıfın kullandığı herhangi bir ürün için çoğaltabiliriz puro gibi) (şarabın kalite parametrelerine gogıldan baktım, şahsen içemiyorum-gerçi ben alkollü içkileri komple içemiyorum)

    veyahut şu tim burton muhabbeti. ulan ne bitmez muhabbetmiş arkadaş, tim burton da tim burton. sokayım onun grotesk çizgisine, sırf onun muhabbeti geldiğinde iki satır da ben konuşayım diye öğrenilmiş kartotex bilgisi, gerisi yok.

    andy warhol ve charles bukowski de aynı bokun biri laciverti diğeri negatifi alınmış 4 ayrı kareye ayrılmışı. ulan ne pop-art mış ne anarşik durummuş arkadaş. senin baban da benim babam gibi memur değil mi? sen de yurt paranı geciktirmeden ödemiyor musun? ulan o zaman nedir bu hipster ayakları? nedir bu ana akımdan devamlı kaçmalar?(aslı kaçıyor gibi gözükmeler)

    kendinden alt gelir durumunda olan insanları bir şekilde aşağılama ve bunlardan prim yapma. bunu az entel olan apaçi veya kro der, daha entel abimiz ise ''lümpen'' der.bunlara ekstra indie rock grubu, fanzin vb. ıvır zıvır şeyleri de ekleyebiliriz.

    tamam güzel kardeşim sınıfını sevmiyorsun, doğduğun yeri de keza istemiyorsun çünkü orası sana tıkanıp kalmayı, hayallerine ket vurmayı anımsatıyor/gerektiriyor. ama dışarıdan bakan biri için o kadar kompleksli ve ezik duruyorsun ki anlatamam. ister istemez bu ortamlarda az-çok bulunma gereğim oluyor ve yukarda saydığım isimleri her duyduğumda ve devamında tatmin edici bir duruş görmediğimde deli oluyorum, masayı devirip kafa göz giresim geliyor ibnelere. de ki güzel kardeşim benim amacım ahanda bu masada sana göre saat iki yönündeki marjinal/alternatif ablayla izdivaç yaşamak istiyorum, ha o zaman bana biraz daha mantıklı gelir yaptıkların ama bir *m uğruna bu kadar maymun olman, yine mesnetsiz duruyor.

    not:final zamanı gergin oluyorum.
    #43638 35bucuk | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör