kayıt

beleşçinin plagiarism rehberi

  1. 1
    beleşçinin otomat rehberi başlığın tutması sebebiyle, bu konuda da engin bilgilerimi(!) paylaşmaya karar verdim.

    1.bu işte yeni olan gençler plagrism, mantık itibariyle yalan gibi birşeydir. hani yalanı söyleyemezsen eğer yalan olur ya, plagrism de de bodoz abanırsan plagrism olur. yoksa o yazının tamamı artık türüne göre beyninden veya kalbinden süzüm süzüm süzülmüş oram buram sen kokan bir yazıdır ve kimse bunu aksini iddia edemez.

    2.en beleş ama benim beğenmediğim yöntem google translate dir. Şöyle ki google translate, ingilizce, almanca ve fransızca çevirilerde gayet kral çevirir. biz ilk önce elimizdeki ingilizce yazımızı almancaya, sonra fransızcaya, sonra tekrardan ingilizceye çeviricez. birkaç gramer hatasını hallettikten sonra elimizde aynı şeyleri farklı kelime ve cumle yapılarında anlatan bir metin oluştu, nefasetle kullanınınız.(nefaset ar. nef¥set
    a. (nefa:set) esk. 1. nefis olma durumu)

    3. benim kendi tekniğim normal yazıyı yazmaktan daha kısa, ama ilk maddeden daha uzun, hani içinde pek de zeka barındırmayan bir yoldur. bu yolda, iyi canayakın çalışkan ve konu hakkında yazıyı yazmış olan arkadaşımızdan yazıyı alıyoruz. ona bir outline çıkarıyoruz(işte eng102 ne işe yarıycak diyordunuz bu işe yarıyor, outline çıkarmaya.) thesis statement sabit olmak ile major ların yerini değiştiriyoruz. majorlar için referansları da wikipedia dan tek bir kelimenin referansını bulup, sanki tüm cümleyi ordan almışız gibi referans veriyoruz(3 yıldır bu okuldayım, bir allahın kulu da bakmıyor ki bu referans doğru mudur)(ve sakın wikipediayı referans almayın, orası kolektif ansiklopedi anında patlarsınız.)(ayrıca wikideki referansı direk alırsanız yok apa formattı kıldı yündü uğraşmazsınız adamlar ilik gibi apa formatta yazmışlar.

    4. bu tam plagrism değil ama işe yarar. eğer ki due tarihine çok az kalmış ve hiçbirşey yazamamış isek. bir word dosyası açıp, başlık, paragraflar falan tam formatta ama şöyl2 '' !%'^&%^+&^'+:cşl_w+%'+'^%+t3))d!gÊg?'rikmr?^'+)+^)%?'' şeklinde yazıyoruz. due zamanı bitmeden de gönderiyoruz. hoca bu zaten bi 4-5 gün sonra falan okuyor, sıra seninkine geldiğinde o garip yazıyı gördüğünde bi mallayacaktır, bunun sebebini sorduğunda ''hocam ubuntu kullanıyorum ordaki programdan word e aktarınca böyle olmuş özür dilerim diyip o esnadaki kazndığımız sürede yukarıdaki tipleri kullanarak yazdığımız essay ı tekrardan gönderiyoruz. bu da böyle bir tiptir.

    sonuç olarak, plagrism yapmayın, yapacaksanız adam gibi yapın. ama herşeyde plagrism yaparak bu okul bitmez söylemesi
    #43214 35bucuk | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör