kayıt

metu sözlük

  1. 57
    misyonunu henüz tamamlamamış sözlüktür.

    metu sözlük 1 yıllık geçmişi boyunca birçok gelişme ve aşama kaydetmiştir. durumu değerlendirmek olaylara baktığınız yere göre değişir.

    odtünün sözlüğü misyonu ile yola çıkmış sözlük çöplüğü olan internet içinde kendine has bir rota çizmeye çalışmıştır. açıkçası fikrimi soracak olursanız rotasını da çizmiştir. metu sözlük inovasyonu her zaman kendisine anahtar olarak belirlemiş, her zaman farklı olmayı hedeflemiştir. bu anlamda geliştirdiği inovasyonlarla farklılığı da büyük ölçüde yakalamış zira v2 gibi bir sistemi sözlük camiasına hediye etmiştir.

    metu sözlük çok defa öldü bitti yok oldu burası nidalarıyla karşı karşıya kalmıştır. onun gücü bu nidalardan daha güçlü çıkmasıyla anlaşılır. onlarca yazar geçti. kimileri atıldı kimileri saldırdı kimileri farklı yollar denedi ve metu sözlük bitti dedi. mühim olan inanmaktır. eğer ki metu sözlük yönetimi bir kez olsun "bitti" deseydi tüm sözlüğü kapatıp bu yazılanları uzay boşluğuna göndermesi 5 dakikasını alırdı.

    evet bu güne dek radyosundan görseline, puan sisteminden istatistik formüllerine kadar birçok sistem yada aparat geliştirmeye çalıştık. daha çok seveceğimiz ve daha kullanışlı sistemler ortaya koymaya çabaladık. her birinin sonunda beklediğimiz ilerlemeyi görmesek de pes etmedik bir sonraki için kolları sıvadık. bu yeterli değildi. sadece teknoloji geliştirmek hiçbir zaman yeterli olmadı zira ekşi 10 yıllık teknolojisini çok az geliştirmiştir.
    bana sorarsanız inanmaya ihtiyacımız var. biz eski yazarlar inanmazsak yeni gelecekler ne için çabalayacak?

    asla unutmayın,
    metu sözlük kurulalı 1 yıl oldu. birlikte tahmin edilemeyecek gelişmeler yaşadık. hayal etmediğimiz arkadaşlıklar ve dostluklar kurduk. sadece şu aşamada dahi bir çok "odtü sözlük"ün ulaşamadığı yerlere ulaştık. önümüz açık. durmanın değil daha çok tutunmanın vaktidir zira önümüzdeki tek engel umudumuzu kaybetmektir.



    #36229 burocknroll | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör