kayıt

harry potter and the deathly hallows

  1. 2
    bugün taze taze gidip 3 boyutsuz olarak izlediğim filmdir. gelsin yorumlarım:
    (tabi spoiler olacak yorum yapıyoruz burda şimdiden söyleyeyim!)
    *o filmin girişi neydi öyle david yates? madem böyle çokoş şeyler yapabiliyorsun, o zaman 6. filmi nasıl açıklayacaksın bize?
    *bellatrix'i canlandıran helena bonham carter her zamanki gibi beni benden aldı, götürdü. en birinci manyak o oldu.
    *emma watson olmuş. (yoruma açık * )
    *daniel radcliffe (nam-ı diğer potter) sen nasıl bir malsın, odunsun? başrol bi de utanır di mi insan.. neyse ki geri kalan oyuncular kapatıyor.
    *rupert grint, oyuncusun. her filmde ayrı bir seviyorum lan seni. harry & hermione'yi bırakıp gittiğinde bırak ya ben gelirim seninle diye bağıracaktım arkandan. o yüz ifadesi neydi yahu?
    *harry ve hermione elllerini kollarını sallaya sallaya el ele kol kola godric's hollow'da dolaştılar. bu çocuğun bi pelerini falan vardı noldu ona sette mi kaybettiniz? yazıktır, biri görür eder şu çocuğu.
    *peverell kardeşlerin hikayesini tam zihnimde canlandırdığım gibi sunan yönetmene saygılar. iyiydi. (tim burton kokusu aldım)
    *rita skeeter'ın kitabı ve dumbledore'un hayatı hakkında pek bir şey yoktu, ikinci filmde görürüz diye umuyoruz.
    *bellatrix, tekrar seviyorum seni.
    *malfoy malikanesi ağzımın suyunu akıttı resmen. bir odayı kaça kiraladıklarını sormak istiyorum.
    *düğünde harry'nin kılık değiştirmesi, pettigrew'un ölümü sahnelerinde ufak tefek değişiklikler vardı. ama bunlar hoş küçük kaçamaklar dedik, problem yaratmadı. ama sayın yönetmen, harry ve hermione'nin dansları olsun, hortkuluk yok edilme merasimi sırasındaki sanal öpüşmeleri (hemi de ayıpçıl bir şekilde) olsun böyle şeyler kitapta da yok niye götten uyduruluyor? 6. filmde de bunun örneklerini gördük gerçi alışkınız.
    *maalesef ki dublaj izlemek zorunda kaldım. ron'a bildiğin ege şivesi yapmışlar (geliveğdim gibi). yahu peltek değil bu çocuk! tamam sevimli oluyordu zaman zaman ama fazla sırıtmış bu filmde.
    *fleur yavrum biz seni veela torunu diye aldık bill'e. git cilt bakımı falan yaptır tıp da ilerledi plastik cerrahlara görün.
    *dumbledore bu alemde en kral adam yahu mezara biraz daha özeneydiniz! bildiğin iki taşı üst üste koymuşlar. kemikleri sızladı kemikleri..
    *alan rickman'dan da mahrum kaldık bu filmde. başta bi gösterip çektiler. ikinci filme sakladıklarını umuyoruz. (melez prens gibi geçiştirmeyin canınızı seveyim.)
    *ralph fiennes sen de kral adamsın. asa tutuşundan lucius'la diyaloğuna kadar tapıyoruz. insanı karanlık tarafa çekiyor, haylaz.
    *dobby'yi niye öldürdünüz? niye niye? gidip mezarına dua edicem o derece. (snape ölünce ne yapacağız muamma)
    *hermione'nin ailesinin hafızasını sildiği sahne sağlam olmuş, kimin aklına geldiyse aferin.
    *en sonda da kestikleri sahne iyi olmuş. başka yerden bölünemezdi bence de.

    sonuç olarak izlediğim en iyi harry potter filmi diyorum (tamam 1. de iyiydi ama o masalsı böyle daha bir çocuk filmi.). oyunculuklar daha bir oturmuş, 5. ve 6. film gibi aceleye gelmemiş. ikincinin de böyle bir etki yaratması dileğiyle dumbledore ve dobby'ye el fatiha!
    #32082 magrull | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör