kayıt

metu sözlük

  1. 48
    aktif yazar sayısı istatistiklerde yazan 247'nin aksine 20 bilemedin 30'dur. bu 30 yazarın da her gün online olmadığını düşünürsek, online olanlardan bir kısmının da "dediğim entry'dir, dediğim başlıktır, içtiğim sudur, sıçtığım boktur" haricinde bir katkı sağlamadıklarını kabul edersek, genel olarak yazarların şevkinin kırılması normaldir. hani denir ya: "ya ne olacağıdı?"

    fikir olarak da görünüm olarak da v2'yi beğenenlerden biri olarak yine de v2'nin tam kapasite çalışmadan yazarlara sunulmasının hata olduğunu düşünüyorum.

    yazarlarda bir beklenti yaratmak, bir değişimin habercisi olarak v2'ye geçileceğinin duyurulması hoş bir düşünce. ancak ortaya çıkan malzemenin böyle yarım olması aynı oranda hoş değil. keşke o sayaç iki hafta değil de iki ay geriye saysaydı ama sıfırlandığında karşımızda her haliyle bizi içine çekecek, beklentilerimizi karşılayacak şekilde gelseydi v2. üstelik de herkesin dilinde aşağı yukarı aynı şeyler dolanırken beklenti olarak... şimdi ortalama bir sözlük kullanıcısı gelecek bakacak lan o yok, bu yok, şu eksik, ee ne sikime yaradı diyecek ve gidecek. ooo süper olmuş, geliştirilirse manyak olur, şöyle olur, böyle olur mu dieycek sanıyorsunuz. niye desin ayrıca? bu üstünkörü değerlendirmeyi yapan benim umrumda değil zaten diyorsanız kısa vadede haksız, uzun vadede haklısınız ancak. ve o uzun vadenin gerçekleşebilmesi için de bu sözlüğün belli bir ortalamayı yakalaması lazım onu sağlayacak kişi de bu tarz yazarlar.

    bir başka konuya gelelim. metu sözlük başlığına ilk entry 14 ocak 2010 sözlük admini tarafından girilmiş. bu durumda kaba bir hesap yapacak olursak 7 ayı geride bırakmış bir sözlük var ortada ve üstünkörü yazılmış bir kaç madde haricinde daha yazarların şöyle başlığına girip de 'format' denilen şeyi baştan sona okuyabileceği bir alan yok. kendini sözlüğün yerlisi gören yazarlar hala en basit format hatalarından bir haber entryler giriyorlar ve bunların da kimi siliniyor, kimi de artık ya gözden kaçıyor ya görmezden geliniyor ya da format belirleyicileri de farkında değil.

    tüm bunların ışığında sözlüğü çekip çeviren bazı arkadaşların zamanında sözlüğe sırt çevirmesi gaflet olarak değerlendiriliyor. bana kalsa en doğrusunu yapmışlar derim.

    ha bu sözlük böyle de devam eder. o ayrı. beklenti de o yöndeyse sorun yok. forumdan hallice olur ama yine yazacak birileri bulunur. ama sadece o kadar yani.

    hal böyleyken yazılmıyor, çizilmiyor diye şikayet etmek doğru değil. gelecek vaadetmiyor ki ne diye yazsın adam? ne diye emek versin abi? olay başlıklar sağa kaymış, yeni görünüm çok beyaz gözümü alıyor, buna alışamadım, şuna dayanamadım olayı değil: kaos.
    #28749 lalettayin | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör