kayıt

six feet under

  1. 7
    2001-2005 yılları arasında yayınlanmış, hiçbir zaman aşırı patlama filan yaratmamış, sessizce bitmiş, karakterleri aşırı gerçek olan dizi. dizilerde olabilecek şeyler de oluyor tabi ama bazen karakterlerden biri bir şey anlatıyor, kendi kendine konuşuyor veya bir saniyeliğine farklı bakıyor, o an sanki o karakter hayatınızdan biriymiş, hatta bazen kendinizmiş gibi hissediyorsunuz. farklı bir dizi. her hüzünlü sahnede acıklı müzikler çalmaz, hatta nadiren belirgin müzik kullanılır. klişe sözler yoktur mesela. her bölüm yeni biri ölür ve cenaze evine gelir, ölen kişinin yaşamı üzerinden bir konu işlenir. ama o konunun gelişimi, karakterlerin ruh hali bölümler öncesinden inşa edilir.

    başlarda biraz soğuk ve yavaş gelmişti. öyle, soğuk ve yavaş zaten. her bölümde ölüm gözünüzün içine sokuluyor, arada aptal aptal ağlatıyor* ama çok güzel. keşke arada zihnimden silip tekrar izleyebilsem bazı sahneleri.

    ayrıca bir de dexter'ı oynayan michael c. hall 5 sezon boyunca iri yarı bir zenci abiyle sevişiyor. sona doğru yine ciddiyeti sürdüremedim, olsun. cidden güzel dizi.
    #103212 dark matter | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör