kayıt

ateizm

  1. 1
    tanrı tanımazlıktır. türk toplumunda çok yanlış bilinir mesela kedi kestikleri zannedilir * deizmin olumsuzu gibidir deist olmayan manasında.

    ukde: 9okyanus
    #34248 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  2. 2
    Ateizm ya da tanrıtanımazlık, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği akıl yoluyla açıklamayı kabul eden bir felsefi düşünce akımı.Ateistler; bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalar da, bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayali yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhani varlıklar da reddedilir.

    1.Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu, dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır.Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik öğeler üzerinden temellendiren dinlerin metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizik inanışlara karşı bir duruştur.

    2.Ateizm, anti-teizm yani teizm karşıtı demek değildir ve bir "tepkisellik" anlamı içermez, zira metafizik öğelerin "var olmadığını" savunmak için metafizik öğelerin "var olması" gerekmez. Ateizm, yalnızca bir "durum" ifadesidir. Sadece tanrı veya tanrıların ve metafizik öğelerin var olmadığını söyler.

    3.Tanrı kelimesini Türkçedeki "sız" eki ile olumsuz hale getirilmesi ateizmin ifade ettiği anlamı vermez. Bu, "tanrı-sız" yani "tanrısı olmayan" anlamını verir. ateizmin ifade ettiği anlam: "tanrının veya tanrıların var olmayışı"dır. Yani, "var oluş ile ilgili" bir olumsuzlama söz konusudur.

    4.ateizmin bir çok çeşidi vardır efendim.bunlar:
    a.Negatif ve pozitif ateizm
    b.Pratik Ateizm
    c.Teorik Ateizm
    d.Epistemolojik ve Ontolojik Tezler
    e.Metafiziksel Tezler
    f.Psikolojik, Sosyolojik ve Ekonomik Tezler
    g.Mantıksal Tezler

    #72566 materialist | 11 yıl önce
     
  3. 3
    halı sahada defansa gelmeyenlerin takip ettiği felsefi düşünce akımıdır.
    #83850 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  4. 4
    benimseyenleri ateisttir. beynini toplamın aksi olarak daha fazla kullanan, sorgulayan bireyin yoluna çıkacak yegane gerçektir.
    #83879 nihil | 10 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: yoksa yok )*
    #83886 goirodegoi | 10 yıl önce