kayıt

türban

  1. 33
    Acaba bunu bir moda ürünü olarak kullansam, istediğim zaman takıp istediğim zaman çıkartsam mesela şapka gibi alacağım tepkiler nasıl olur diye içten içe merak etmişimdir. Sosyal deneyler listemde yerini aldı, yaparım bir gün inş.
    #101088 oralettanesi | 8 yıl önce
     
  2. 32
    kimilerine göre başörtülüler başörtülerini çıkarmadan kamuda çalışmamalı, hakim olmamalılardır; çünkü başörtülüler tarafsız karar veremezler. asıl korkutucu olan böyle düşünen insanların hakim olmasıdır. kafalarında nasıl düşüncelerin döndüğü, başörtülülere karşı ne tür önyargılarının olduğu merak konusudur.

    bir kadının iyi veya kötü oluşu, dürüst veya yalancı oluşu, falan veya filan oluşu başörtüsüne bağlı değildir. başörtülü biri herkes gibi yalan söyleyebilir, hırsızlık yapabilir, en yakın arkadaşınızı aldatabilir, arkanızdan konuşabilir; bu başörtülü oluşuyla değil pislik oluşuyla ilgilidir.

    "başörtüsü bilime engelmiş.. heyhat..! siz uzaya mekik gönderdiniz de, başörtüsüne mi takıldı.." necip fazıl kısakürek

    (bkz: özgürlük)
    #75982 fikirdenadam | 11 yıl önce
     
  3. 31
    islam düşmanlarının, kemalistlerin bit kadar beyinleriyle onlarca yıldır niyet okuyuculuğu yapmasına sebep olan ve islamın kadına emrettiği şeydir.

    daha 3-4 yıl öncesinde bu aşırı ileri görüşlü ve niyet okuyucu arkadaşların her ortamda "türbanlı" öğrencilerle ilgili söylediklerini düşündükçe kendi kendilerine kurdukları dünyada nasıl şizofrence ve paranoyakça yaşadıklarını bir kere daha görüyorum.

    ne mi demişlerdi? paşalarım kesinlikle istemiyormuş türbanlıları üniversitelerinde, eğer girerlerse çok büyük kutuplaşma olurmuş da ülke ikiye ayrılırmış. yaklaşık 3 senedir türkiye'nin her yerinde başörtülüler rahatça derslere girip çıkabilmekte ve ne söylendiği gibi bir kutuplaşma oldu ne de kimsenin gıkı çıkabildi.

    sözüm size sayın kemalistler, cehapeliler, komünisler, sosyalisler, onlar, bunlar, bütün islam düşmanları ya da başörtüsü düşmanları; o sahip olduğunuz züper ileri görüşlülük ve analiz yeteneğinizle toplumunuzun ihtiyaçlarına ve haklarına saçma sapan yorumlar getirmeye devam edin lütfen, böyle daha komiksiniz, hiç bozmayın bir daha ki seçimde bişey deniycez. ayrıca biz sizi böyle daha çok seviyoruz.
    #72058 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  4. 30
    o kadar siyasetin içinde kullanıldı malzeme edildi ki , takmakta takmamakta siyasi bir gösterge haline gelmeye başladı..esas kullanılma amacının siyasi değil dini kaygılardan gelmesi gerekmesine rağmen**
    #72034 respector | 11 yıl önce
     
  5. 29
    çok çılgın bir milli gelirimiz, manyak bir ekonomimiz, havalarda takla atan bir refah seviyemiz olduğu için geriye kalan eleştirilebilecek ve gündem konusu yapılabilecek tek mevzu. o kadar ki, bilmem kaç yıldır ülkenin deli gibi kalkınıyor olmasından mütevellit elimiz boş kalmasın diye ısrarla ısıtılıp ısıtılıp önümüze getiriliyor.
     
  6. 28
    çok iyi de oldu. çok güzel iyi oldu tamam mı? simdi mesela türban olayını çok karıştırdılar. ha! aralarında bir fark kaldı. o farkla çok güzel oldu. mesela herkesin hayatına kimşe karışamaz. ha nasıl karışamaz. ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir, şu şekil giyinir. ha hiç kimse kimseye karışmaya bir hakkı yok. özgürlüğü birdir. ha başörtü kurban olduğum ya resulallah'tan gelebilir amma lakin ki öyle değildir. e yorumlamam bu kadar. haydi hayırlı işler...
    #42754 nevergiveup | 13 yıl önce
     
  7. 27
    siyasi simge diye bi tarafın inancımı yaşıyorum diye öbür tarafın tutuştuğu bir kıyafet parçası. ya bi kere eğer siyasi simgeyse üniversitelerde her türlü olayın gideri varken siyasi konuda, onu siyasi olarak takan insanlara nedendir bu yargılama? çünkü korktu millet aman vah tüh vatan millet diye. bunlar da bilinçli olarak yapılandırıldı ve aslında şu anda en çok savunucusunun marifetleri sonucu yasaklanmış bişeydir bu. neyse eğer inanç içinse zaten her türlü şeye özgürlük olduğu için her türlü serbest bırakılmalıdır diye düşünmekteyim. haa öbür kesim ne olacak korkuyorlar, ürküyorlar çünkü ülkelerini seviyorlar. dediğim gibi hassas konu bilinçli olarak bu konu böyle öcüleştirildi zaten çünkü önce kafalarda bölmek gerekiyordu insanları. neyse gel gelelim benim türban olayını savunmamın asıl nedeni kesinlikle ülkemizin özgürleşmeye ihtiyacı olduğudur. mesela eşcinsellere yapılan bu ayrımcılık kalkmalıdır, mesela kürtlerin ağzına vurulup sus bakim sen denmemelidir, mesela içimizdeki çingeneler asimile edilmek için başka başka yerlere sürülmemelidir. bunların hepsi özgürlük kavramıyla ilgilidir. ha şimdi bunu kullanmak isteyenler, sömürmek isteyenler olursa nolacak, ne yaparız o zaman? sayın sözlük hakkı vardır bu endişenin (mesela abd, mesela pkk) ama bi yerden başlanılmalıdır yoksa biz birilerinin istediği yerde ve istediği zamanda bunların hepsini yaşayacaz, istemezlerse yaşamayacaz. artık türkiye'nin silkinip kendine gelmesi ve 'hiç bir ideolojinin insan hayatından önemli olmadığı' gerçeğinin hakkı verilerek bu ülkenin yönetilmesi gerekiyor. (bkz: savaşma seviş) birsürü şey gerekiyor sözlük. tabi burda yazılan havadan bikaç cümle neyi ne kadar anlatır bilemem * ama herkesin başını elinin arasına alıp düşünmesi gerekiyor, kendi beyniyle ama öğretilerle değil. *
    #42705 benaslindayogum | 13 yıl önce
     
  8. 26
    türban (islamdaki anlamıyla tesettür)islamda vardır ve ayetle de sabittir(nur suresi 31.ayet )ha inanan inanır inanmayan inanmaz ama islam dininde olduğu gerçeğini değiştirmez hiç bişey. bazı bayanlar tesettüre uymuyorlardır daha da dikkat çekiyorlardır falan ama islamdaki tesettür sadece baş örtmeyle sınırlı değildir.kendi tercihleridir saygı duyarız

    özgürlüğe de gelince bizim ülkemizdeki durum tamamen mantık dışıdır.insan haklarına da özgürlük düşüncesine de aykırıdır.
    #34268 herhaltamaydonoz | 13 yıl önce
     
  9. 25
    *eşitlik isteyen türk kadınının kendi özgürlüğünü kısıtlaması
    *başkasının karısına kızına bakan türk erkeğinin eşinden kapanmasını istemesi.
    gibi saçma şeyleri barındıran bir alet. tanım bilmeyen milletin bu eksikliğinden doğan anlamsız çabaları.
    #34263 optican prime | 13 yıl önce
     
  10. 24
    özgür mumcu dan referans alarak, dini bir gereklilik değil de eğitim hakkının kişinin elinden alınması şeklinde gündeme getirildiğinde üniversiteye girip girememede belirleyici tutulması büyük bir hak ve özgürlük ihlali olduğunu söyleyebileceğim objedir. yakın tarihte boğaziçi üniversitesi nde bir gerilim konusu olmuştur aynı zamanda. tkpli sözde solcu bir dostumuzun türbana karşı yaptığı açıklamalardan birinde önünden geçen kapalı bir kadına "başını aç da güzelliğini görelim" demesi üzerine tkp ile agd arasında bir karşılıklı afişleme dönemine girilmesi söz konusu olmuştur. canım tkpli; acaba hangi hakla tkpyi de temsilen bulunduğun siyasi bir noktadayken bir kadını taciz ediyorsun? onu geç erkek bir birey olarak kapalı bir kadına okula gelmemeli deme hakkını nereden kendinde buluyorsun?
    #31947 lilith | 14 yıl önce
     
  11. 23
    o kadar da özgürlük olmayandır. temel sorunların doğurduğu uygulamalara geçici çözümler üretmek sonuçsuz kalacaktır. nitekim esas sorun üniversiteye türbanla girip girmemek değildir ki bunun üzerinden özgürlük argümanları yürütülsün. esas sorun başlı başına türbandır ve gerçek özgürlükçüler bu soruna temas edip "kadının özgürleşmesi" için çabalamalıdırlar.
    #31679 pamparipampam | 14 yıl önce
     
  12. 22
    her türlü siyasilerin bulunduğu üniversitelerde yasak olan,sırf iktidar dile getirdi diye karşı çıkılan örtüdür. eşitlikse herkese eşitlik.
    #31369 havaciva | 14 yıl önce
     
  13. 21
    bilinen en temel nedeni erkekleri tahrik etmekten ve göz zinasından kaçınmaktır. ancak şöyle bir soru akıllara gelmiyor değil; saç fetişi o kadar da yaygın bir fetiş türü değil, öbür taraftansa insanlarda acaip bir ayak fetişi durumu var. yani ayak fetişi olan insan sayısı saç fetişi olanlardan daha fazla. bu durumda saçları kapatmak yerine ayaklarını kapatsalar daha çok sevap point toplarlar.*
    #31293 chronzon | 14 yıl önce
     
  14. 20
    efendim türban denilen şey dinimize sonradan yerleşmiş bir şeydir. türban konsepti asıl olarak hristiyan rahibelerin bağladıgı örtülerden gelmiştir. yani asıl olarak türban rahibe tarzıdır. başını bağlarsın ancak alttan iğneyle tutturursan o zaman iş değişir. bizim asıl tarzımız kadının başörtüsü takmasıdır. bana göre kim nasıl istiyorsa öyle taksın umurumda değil de meseleye açıklık getireyim dedim.
    işin üniversite kısmına geçersek , şimdi biz özgür ülkede miyiz kardeşim? görünüşe göre öyleyiz. eğer özgür ülkeyiz diyorsak o zaman herkesin istediği şekilde giyinme hakkı vardır. nasıl mini etekle girene bir şey söylenmiyorsa, türbanıyla girene de karışılmaması gerekmektedir. okula girsin , derse girsin , nasıl istiyorsa gezsin. ancak kötü bakışlara da maruz kalmasın. işte bu kötü bakışlara da sevgili iktidarın yaptığı ajitasyon sebep oluyor. bu konunun üstüne gidildikçe çevredeki insanlar daha da çok irkilmeye başlıyorlar türbanlılardan. bakarsanız türbanlılar her zaman ezilen oluyor. durum böyle oldukça daha fazla insan da onlara destek olmak için kapanıyor. tabi herkesin kendi tercihidir. bunun sonucunda da gerçekten dinini yaşayanlar da yaftalanmış oluyor. sıkıntıyı , derdi çekenler onlar oluyor. ortada bu kadar sorun varken giyim tarzı üzerine bu kadar gündem yaratılması insanın kafasında başka sorular doğuruyor. ne diyelim , allah sonumuzu hayır etsin.

    #31050 jackass | 14 yıl önce
     
  15. 19
    (bkz: ben senin camiine nasıl ayakkabımı çıkartarak giriyorsam, sende benim okuluma başını açarak gireceksin) (bkz: kendi kendini ifşa etmek) (bkz: benim okulum)
    #30815 kundi | 14 yıl önce