kayıt

türban

  1. 16
    habertürk gazetesinde bugün okuduğum habere göre türk kadınlarının %52si takmaktaymış
    #30803 swedish hearts | 14 yıl önce
     
  2. 17
    haktır ve özgürlük olmalıdır. bugün inancından dolayı kapanmış kızlarımız okula gidemiyor ise, ya da kapalı bir bayanın yargıç olmaya hakkı yoksa neden bahsediyorsunuz. ağzınıza dolanmış bir özgürlükçüyüm bir demokrasi lafı gidiyor. siyasi simge ne demek arkadaşım. üniversitelerde sizin afişleriniz toplatılınca çıldırıyor, baskı olmasın diyorsunuz. üniversitelerde siz devletin otobüsüne yazılar yazıyor, toplu ulaşım engellenince baskı var diyorsunuz, siz mini etek giyip gece vakti laf atılınca özgür olamıyorum ne biçim ülke bu diyorsunuz, siz hep siz biliyorsunuz. siz terörist ilan edilmişlerin resimleriyle "kamusal alan"larda yürüyüşler yapıyorsunuz. ama bir başörtüsü takan görünce korkuyorsunuz. bunlar bu düzenin tehdidi diyorsunuz ve yasaklıyorsunuz. sindiriyorsunuz. siz istediğiniz gibi düşünüp hatta zarar verirken bir parça kumaştan ölesiye korkuyorsunuz. kendi dininizi kurmuşsunuz başka inancı kabullenemiyor, kötü bunlar pis yasaklansın diyorsunuz. çocuğunun mezuniyetini izlemeye gelen bir anneye sen bir kapıda dur diyorsunuz, hasta ziyareti için gataya giden başbakanımızın eşini bile içeri almıyorsunuz ancak farkında mısınız ki size kabuslar gördürüp geceleri altınızı ıslatmanıza neden olan masum bir inancın ürünü olan başörtüsü ile temsil ediliyorsunuz uluslararası platformlarda, resepsiyonlarda. ama yok, sigara yasağı gibi birşeyde bile baskı var, özgürlük engelleniyor çığırtkanlarıyken, iş kılık kıyafete gelince yaygara koparıyorsunuz. sorarım size gün gelir mini etek yasaklanırsa a benim aptal kafam diyerek bugün yaptıklarınızdan pişman mı olacaksınız. ama hayır sanmıyorum neden çünkü bu tehlike bu tehdit bu siyasi gidin işinize. o çok özendiğiniz avrupada bile yok böyle birşey. esas tehlikenin kendiniz ve devrilmeyen, sert statükonuz olduğunu farkedin. başörtüsüne türban diyerek onu "siyasi" ile suçlayacaksanız bile kendinize sınırsız serbesti isterken siyasal hayatınızda yine de kendinizle çeliştiğinizi farkedin. eğitimin önüne bu kadar engel koyarak sonra da ülkenin %60 ını aptal ilan ederek olmaz bu işler. tek akıllı siz değilsiniz.
    #30804 kundi | 14 yıl önce
     
  3. 18
    türban öyle masum bir inanç simgesi falan değildir.hiç kimse senin sokakta ne taktığına karışmıyor, evinin içinde özeline müdahale etmiyor ama bazı yerlerin kuralları olur ve bunlara uyulmalıdır. hiç kimsede inancım yüzünden okuyamıyorum bahenesinin arkasına saklanmasın. eğer bir şeyin belirli bir kuralı varsa buna uyulacaktır. eğer okumak istiyorsa çıkaracaktır o türbanı. okul inanç yeri değildir, eğitim yeridir.ben okula nasıl nazi üniformasında giremiyorsam sen de türbanla giremezsin. okuldan çıktıktan sonra tekrar takarsın eğer onada birisi karışıyorsa o zaman hak ve özgürlüğe müdahaledir. çocuğunun mezuniyetini görmek istiyorsa türbanı mesele yapmayacak kadar "kendi dinine" vakıf olmalıdır insan. orada kural vardır çıkınca tekrar takarım diyecektir. başbakanımızın eşi eğer o kadar ziyaret etmek istiyorsa hasta yakınını baş örtüsünü çıkaracaktır öyle girecektir efendim içeriye. bunları büyütenlerdir ki esas türban sorunu çıkaranlardır.
    (bkz: ben senin camiine nasıl ayakkabımı çıkartarak giriyorsam, sende benim okuluma başını açarak gireceksin)

    bu başlık altındada görmekteyim dünün ne kadar yozbazlaştırılabileceğini bana söyler misin o zaman sözlük kadın kendini saklayacaksa türbana çarşafa girecekse allah onları neden yarattı? ne bu kadar güzel varlıklar yaratıp sonra kendilerini göstermemelerini istedi? ah be sözlük yok tabii öyle bir şey. biz kendi kendimize kraldan daha çok kralcı olduk sonra o günah bu günah diye ahkam kesmeye başladıkta ondan oldu. ondandır ki 12 yaşında bir kızın başını örtmesine hala haktır, inançtır diyenler var ülkemizde *
    (bkz: emine erdoğanın aslında neye benzediğini merak etmek)
    (bkz: oğlum emine erdoğan aslında kelmiş)
    #30810 zoneiw | 14 yıl önce
     
  4. 19
    (bkz: ben senin camiine nasıl ayakkabımı çıkartarak giriyorsam, sende benim okuluma başını açarak gireceksin) (bkz: kendi kendini ifşa etmek) (bkz: benim okulum)
    #30815 kundi | 14 yıl önce
     
  5. 20
    efendim türban denilen şey dinimize sonradan yerleşmiş bir şeydir. türban konsepti asıl olarak hristiyan rahibelerin bağladıgı örtülerden gelmiştir. yani asıl olarak türban rahibe tarzıdır. başını bağlarsın ancak alttan iğneyle tutturursan o zaman iş değişir. bizim asıl tarzımız kadının başörtüsü takmasıdır. bana göre kim nasıl istiyorsa öyle taksın umurumda değil de meseleye açıklık getireyim dedim.
    işin üniversite kısmına geçersek , şimdi biz özgür ülkede miyiz kardeşim? görünüşe göre öyleyiz. eğer özgür ülkeyiz diyorsak o zaman herkesin istediği şekilde giyinme hakkı vardır. nasıl mini etekle girene bir şey söylenmiyorsa, türbanıyla girene de karışılmaması gerekmektedir. okula girsin , derse girsin , nasıl istiyorsa gezsin. ancak kötü bakışlara da maruz kalmasın. işte bu kötü bakışlara da sevgili iktidarın yaptığı ajitasyon sebep oluyor. bu konunun üstüne gidildikçe çevredeki insanlar daha da çok irkilmeye başlıyorlar türbanlılardan. bakarsanız türbanlılar her zaman ezilen oluyor. durum böyle oldukça daha fazla insan da onlara destek olmak için kapanıyor. tabi herkesin kendi tercihidir. bunun sonucunda da gerçekten dinini yaşayanlar da yaftalanmış oluyor. sıkıntıyı , derdi çekenler onlar oluyor. ortada bu kadar sorun varken giyim tarzı üzerine bu kadar gündem yaratılması insanın kafasında başka sorular doğuruyor. ne diyelim , allah sonumuzu hayır etsin.

    #31050 jackass | 14 yıl önce
     
  6. 21
    bilinen en temel nedeni erkekleri tahrik etmekten ve göz zinasından kaçınmaktır. ancak şöyle bir soru akıllara gelmiyor değil; saç fetişi o kadar da yaygın bir fetiş türü değil, öbür taraftansa insanlarda acaip bir ayak fetişi durumu var. yani ayak fetişi olan insan sayısı saç fetişi olanlardan daha fazla. bu durumda saçları kapatmak yerine ayaklarını kapatsalar daha çok sevap point toplarlar.*
    #31293 chronzon | 14 yıl önce
     
  7. 22
    her türlü siyasilerin bulunduğu üniversitelerde yasak olan,sırf iktidar dile getirdi diye karşı çıkılan örtüdür. eşitlikse herkese eşitlik.
    #31369 havaciva | 14 yıl önce
     
  8. 23
    o kadar da özgürlük olmayandır. temel sorunların doğurduğu uygulamalara geçici çözümler üretmek sonuçsuz kalacaktır. nitekim esas sorun üniversiteye türbanla girip girmemek değildir ki bunun üzerinden özgürlük argümanları yürütülsün. esas sorun başlı başına türbandır ve gerçek özgürlükçüler bu soruna temas edip "kadının özgürleşmesi" için çabalamalıdırlar.
    #31679 pamparipampam | 14 yıl önce
     
  9. 24
    özgür mumcu dan referans alarak, dini bir gereklilik değil de eğitim hakkının kişinin elinden alınması şeklinde gündeme getirildiğinde üniversiteye girip girememede belirleyici tutulması büyük bir hak ve özgürlük ihlali olduğunu söyleyebileceğim objedir. yakın tarihte boğaziçi üniversitesi nde bir gerilim konusu olmuştur aynı zamanda. tkpli sözde solcu bir dostumuzun türbana karşı yaptığı açıklamalardan birinde önünden geçen kapalı bir kadına "başını aç da güzelliğini görelim" demesi üzerine tkp ile agd arasında bir karşılıklı afişleme dönemine girilmesi söz konusu olmuştur. canım tkpli; acaba hangi hakla tkpyi de temsilen bulunduğun siyasi bir noktadayken bir kadını taciz ediyorsun? onu geç erkek bir birey olarak kapalı bir kadına okula gelmemeli deme hakkını nereden kendinde buluyorsun?
    #31947 lilith | 14 yıl önce
     
  10. 25
    *eşitlik isteyen türk kadınının kendi özgürlüğünü kısıtlaması
    *başkasının karısına kızına bakan türk erkeğinin eşinden kapanmasını istemesi.
    gibi saçma şeyleri barındıran bir alet. tanım bilmeyen milletin bu eksikliğinden doğan anlamsız çabaları.
    #34263 optican prime | 13 yıl önce
     
  11. 26
    türban (islamdaki anlamıyla tesettür)islamda vardır ve ayetle de sabittir(nur suresi 31.ayet )ha inanan inanır inanmayan inanmaz ama islam dininde olduğu gerçeğini değiştirmez hiç bişey. bazı bayanlar tesettüre uymuyorlardır daha da dikkat çekiyorlardır falan ama islamdaki tesettür sadece baş örtmeyle sınırlı değildir.kendi tercihleridir saygı duyarız

    özgürlüğe de gelince bizim ülkemizdeki durum tamamen mantık dışıdır.insan haklarına da özgürlük düşüncesine de aykırıdır.
    #34268 herhaltamaydonoz | 13 yıl önce
     
  12. 27
    siyasi simge diye bi tarafın inancımı yaşıyorum diye öbür tarafın tutuştuğu bir kıyafet parçası. ya bi kere eğer siyasi simgeyse üniversitelerde her türlü olayın gideri varken siyasi konuda, onu siyasi olarak takan insanlara nedendir bu yargılama? çünkü korktu millet aman vah tüh vatan millet diye. bunlar da bilinçli olarak yapılandırıldı ve aslında şu anda en çok savunucusunun marifetleri sonucu yasaklanmış bişeydir bu. neyse eğer inanç içinse zaten her türlü şeye özgürlük olduğu için her türlü serbest bırakılmalıdır diye düşünmekteyim. haa öbür kesim ne olacak korkuyorlar, ürküyorlar çünkü ülkelerini seviyorlar. dediğim gibi hassas konu bilinçli olarak bu konu böyle öcüleştirildi zaten çünkü önce kafalarda bölmek gerekiyordu insanları. neyse gel gelelim benim türban olayını savunmamın asıl nedeni kesinlikle ülkemizin özgürleşmeye ihtiyacı olduğudur. mesela eşcinsellere yapılan bu ayrımcılık kalkmalıdır, mesela kürtlerin ağzına vurulup sus bakim sen denmemelidir, mesela içimizdeki çingeneler asimile edilmek için başka başka yerlere sürülmemelidir. bunların hepsi özgürlük kavramıyla ilgilidir. ha şimdi bunu kullanmak isteyenler, sömürmek isteyenler olursa nolacak, ne yaparız o zaman? sayın sözlük hakkı vardır bu endişenin (mesela abd, mesela pkk) ama bi yerden başlanılmalıdır yoksa biz birilerinin istediği yerde ve istediği zamanda bunların hepsini yaşayacaz, istemezlerse yaşamayacaz. artık türkiye'nin silkinip kendine gelmesi ve 'hiç bir ideolojinin insan hayatından önemli olmadığı' gerçeğinin hakkı verilerek bu ülkenin yönetilmesi gerekiyor. (bkz: savaşma seviş) birsürü şey gerekiyor sözlük. tabi burda yazılan havadan bikaç cümle neyi ne kadar anlatır bilemem * ama herkesin başını elinin arasına alıp düşünmesi gerekiyor, kendi beyniyle ama öğretilerle değil. *
    #42705 benaslindayogum | 13 yıl önce
     
  13. 28
    çok iyi de oldu. çok güzel iyi oldu tamam mı? simdi mesela türban olayını çok karıştırdılar. ha! aralarında bir fark kaldı. o farkla çok güzel oldu. mesela herkesin hayatına kimşe karışamaz. ha nasıl karışamaz. ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir, şu şekil giyinir. ha hiç kimse kimseye karışmaya bir hakkı yok. özgürlüğü birdir. ha başörtü kurban olduğum ya resulallah'tan gelebilir amma lakin ki öyle değildir. e yorumlamam bu kadar. haydi hayırlı işler...
    #42754 nevergiveup | 13 yıl önce
     
  14. 29
    çok çılgın bir milli gelirimiz, manyak bir ekonomimiz, havalarda takla atan bir refah seviyemiz olduğu için geriye kalan eleştirilebilecek ve gündem konusu yapılabilecek tek mevzu. o kadar ki, bilmem kaç yıldır ülkenin deli gibi kalkınıyor olmasından mütevellit elimiz boş kalmasın diye ısrarla ısıtılıp ısıtılıp önümüze getiriliyor.
     
  15. 30
    o kadar siyasetin içinde kullanıldı malzeme edildi ki , takmakta takmamakta siyasi bir gösterge haline gelmeye başladı..esas kullanılma amacının siyasi değil dini kaygılardan gelmesi gerekmesine rağmen**
    #72034 respector | 11 yıl önce