kayıt

gemlik

  1. 1
    kışları magandasal iklimin hüküm sürdüğü bursa iline bağlı küçük ve şirin olmayan sahil şeysi. (irice bir kasaba yahut ufakça bir kent)
    #28968 hampartzum | 14 yıl önce
     
  2. 2
    "gemliğe doğru denizi göreceksin sakın şaşırma."
    orhan veli
    #28980 lilith | 14 yıl önce
     
  3. 3
    zeytiniyle ünlü olan yer , yani en azından buralarda öyle
    #29022 kumdankale | 14 yıl önce
     
  4. 4
    kışları hüküm süren magandasal iklimin nedeni gemlik'in bir liman kenti olması, üstüne bir de koccaman serbest bölgesinin bulunmasıdır ki böyle yerlere göç olacagını sosyal bilgiler derslerinden hepimiz biliyoruz. kimseyi asagılamak için söylememekle beraber, egitim seviyesi düşük insanların iş bulma amaclı ilçeye gelmeleri sonucu birkac yıl öncesine kadar magandasal iklim hüküm sürmekteydi. tabi şimdi bir anda herkes deli gibi kitap okudugundan egitim seviyesi yükseldi, magandasallık düştü diyemiyorum ama yazları bir aylık dönemde orada buludugum süre içerisinde gördüm ki magandalık seviyesi oldukca düşmüş, bununla beraber genclerin yeni akımı apaçilik ve emoluk almıs basını yürümüş, bu acıdan ankara'yla ya türkiye'nin baska bir yeriyle pek fark kalmamıs.

    deniz konusuna gelince, bazı insanlara "ben deniz kıyısında büyüdüm olm ehheyt" dedigimde "ee sen bursalı degil misin, ne denizi" seklinde cevaplar aldıktan sonra orhan veli'nin neden "gemlik'e dogru denizi göreceksin" dedigini anlamıs bulunuyorum. şimdi deniz var da nasıl var, yeşilin en koyu tonuyla, yosunun en boluyla var, liman, sanayi ve kent üçlüsü aynı körfez kıyısında bulununca bu da kacınılmaz oluyor tabi. bir de bu deniz manzarası için yüzbinlerce zeytin agacı sökülüp manastır denen yere apartmanları diktiler ki ben de o apartmanlardan birinde oturmus birisi olarak babama az kızmadım, her gün okula giderken müteahhit denen ayılara az küfretmedim.
    #29170 fingolfin | 14 yıl önce