kayıt

apple

  1. 1
    apple apple inc tasarımları ve tüketici elektroniği, bilgisayar ve kişisel bilgisayar üreten bir amerikan çokuluslu kuruluştur. Şirket merkezi cupertino, kaliforniya, amerika'dadır. 2005 itibarı ile genel müdürü steve jobs'dur.Şirketin en iyi bilinen donanım ürünleri apple macintosh, ipod, iphone ve ipad içerir. ocak 2010 itibariyle şirket, faaliyetlerini on ülkede donanım ve yazılım ürünlerinin satıldığı 284 perakende mağaza ve bir online mağazayla sürdürmektedir.Şirketin dünya çapında 26 eylül biten mali yıla göre 42.91 milyar dolarlık yıllık satışı vardır. kişisel bilgisayarların satışının dışında tüketici elektroniği pazarında da genişleyen şirketin 35.000 çalışanı vardır.kendine özgü reklam kampanyaları ve estetik tasarım felsefesiyle rakiplerinden ayrılan şirket, tüketici elektroniği sektöründe benzersiz bir üne sahip olmuştur. bu şirket ve marka amerika birleşik devletleri başta olmak üzere kendi ürünlerini tüketen bir müşteri kitlesi oluşturmuştur. böyle bir kitlenin yaratılmasında şirketin tasarım odaklı olması ve 80 li yıllarda reklam kampanyalarında kullandığı "think different"(farklı düşün) sloganın etkisi büyüktür.
    apple zamanında fotoğraf makinası ve yazıcı gibi ürünleri de piyasaya sürmüştür. günümüzde ise tüketici elektroniği,kişisel bilgisayarlar ve bilgisayar yazılımları üetmektedir.

    kaynak : wikipedia
    #26793 mt2atakan | 14 yıl önce
     
  2. 2
    apple ile samsung un aynı dokunmatik ekranları kullandığını göz önünde bulundurursak farkın ekranın hassaslığından değil de daha çok yazılımın basitliğinden geldiğini görürüz. ürün tasarımları oldukça basit ve kullanışlıdır. kişisel görüşüm geleceğin elektronik eşya tasarımlarının temsilcisi olduğu yönündedir. fakat aşırı pahalıdır. 6 ayda bir yeni modeli piyasaya sürülen ürünler 2000-2500 tl gibi bir miktara satılıyor. insanlar da kuzu gibi alıyor bunları. neyse sonuç olarak akıllı bir şirket.
    #53815 dadada | 11 yıl önce
     
  3. 3
    elektronik dünyasındaki en arzu edilen marka olduğuna inandığım, kaliteli fakat donanımsal bazda muadili ürünlerden daha pahalı etiketlere sahip ürünleri olan firmadır. henüz mac os kullanma imkanım olmadı fakat ios'in ciddi manada halen mobil platformda en iyi işletim sistemi olduğunu söyleyebilirim. bunları söylerkenki kriterlerim ise işletim sisteminin stok halindeki performansı, olabildiğince uzun süre ve kesintisiz yazılım desteği, cihazın kullanım kolaylılığı ve çeşitliliği, uygulama marketinin çeşitliliği ve güvenilirliği idi. root'du, custom rom'du, kernel'di vs. uğraşmadan cihazınızdan elde edebileceğiniz maksimum performansı, onu elinize ilk aldığınız andan itibaren elde ediyorsunuz. ülkemizdeki fiyat politikasından ben de tüketici olarak memnun değilim; apple store açılacak diyorlar, umarım türkiye sınırları dahilinde ulaşabileceğimiz en düşük fiyata apple ürünlerini alabiliriz.
    #56231 biturbo v6 | 11 yıl önce
     
  4. 4
    sadeliğin ve estetik kaygısının yarattığı bir pazara sahip olarak başladıkları yolculuğa , lüksün karşılığı olarak devam edip oradan çok ekmek yemiş olan şirkettir , kapitalizmin harika çocuğudur..
    #73057 respector | 11 yıl önce
     
  5. 5
    amerika'dan 1~10 yıl önce dönmüş hocaların her yere taşımayı pek sevdiği laptopları üreten markadır. bir şeylere uymaz amerikada böyle değil falan yaparlar.

    bir de staj yaptığım süreçte gördüğüm kadarıyla bilkent hocaların ofislerinde bu markanın desktoplarını kullanır. staj öncesi bu özel üniversite devlet üniversitesi arası klişe farklara katılmadığım halde öğrencilerde de hep macler vardı. hacettepe ve odtü öğrencileri olarak biz ekseriyeti lenovo laptoplarımızda 30 40 satır kod için matlabı 10 dkda açamazken hiçbir şeye hafızası yetmeyen bu minikler çatır çatır çalıştırıyordu :(
    #104660 dark matter | 4 yıl önce