kayıt

ramazan davulcusu

  1. 1
    çoğu kez işe yarar birçok şeyin çeşitli bahanelerle ortadan kaldırıldığı sevgili ülkemizde bir türlü vazgeçilememiş unsurdur kendileri.bunun çalar saati var,telefonu var,şusu var busu var.işe giderken davulcuyla mı uyanıyor millet?kendileri üzerinde nedir bu ısrar anlayamıyorum bir türlü.saat olmuş üç buçuk güm güm güm dum dum dum bir ses;kim?mahallemizin sevgili davulcusu...

    oruç tutan vatandaş bakalım o saatte kalkmak istiyor mu, herkes oruç tutmak zorunda mı,bu durumda insanları uykudan sıçratmak-özellikle şu lanet sıcak günlerde- ne kadar 'insani' ve 'saygılı' bir davranış?şu soruların hepsini yönetmek istiyorum kendilerine tek tek...bahşiş için geldikleri gün uygun olur umarım.
    #26179 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  2. 2
    gecenin bir yarısı beni uykudan uyarıp sonra da para istemeye gelecek olan yüzsüz şahsiyet bakalım nasıl bir tepkiyle karşılaşacak merakla bekliyoruz.
    #26199 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  3. 3
    bazen ritmi fazla kaçırıp iyice oynaklaşan müzikler icra eden kıpır kıpır insandır. seviyoruz kendisini.
    #26202 fikibok | 14 yıl önce
     
  4. 4
    az önce anladığım üzere mahallenin sütçüsü ile işbirliği içinde olduğunu düşündüğüm kişidir zira sütçü amcanın pikapın arkasına oturmuş orda çalıyor davulu.
    #46859 gnsl | 13 yıl önce
     
  5. 5
    gecenin karanlık ve tehlikeli sokaklarına aldırmadan davul çalarak ilerleyen gizemli bir adam olarak hayal ederdim küçüklüğmde. geçen gece gördüm, şahin marka bir otomobilin bagajında* sıkışmış halde davul çalan bir gençten ibaretmiş meğer. ben de nasıl bu kadar hızlı gidiyor bu adamlar, ses nasıl bu kadar çabuk uzaklaşıyor diyordum. *

    tanım: bagajda davul çalan adam
    #46878 ingilizanahtari | 13 yıl önce
     
  6. 6
    güzel bi geleneğin güzel bi parçasıdır,hala eskinin samimiyetine ve güzelliğine dair bişeyler hissetmek güzel oluyor 1 aylığına da olsa.gerçi artık mobil davulcular olarak gezerken ne kadar samimi görünüyolar bilemiyorum.
    #46988 foreminifera | 13 yıl önce
     
  7. 7
    böyle gelenek olmaz olsun dedirtendir. ben belki müslüman değilim, belki müslümanım ama oruç tutmayacağım, evimin önünde neden davul çalıyorsun güzel kardeşim? oruç tutmak isteyenin binlerce yolu var, onlardan birini denerlerse, uyuyan mü'min kardeşlerinin de davulcu vasıtasıyla haklarını yemekten kurtulmuş olurlar.
    #52100 gitbasimdanaysel | 12 yıl önce
     
  8. 8
    yarın ramazan davulcularından para toplamaya çıkıyorum değerli sözlük.devir değişti her şeyin bir bedeli var artık.
    #52102 texyancy | 12 yıl önce
     
  9. 9
    başbakan(?) oluru verdiğine göre artık şikayet edebileceğimiz kişidir. "tencere tava çalıp sizi rahatsız edenleri şikayet edin, her şeyi de devletten beklemeyin. sizin adınıza biz mi şikayet edelim. bi gidip şikayet edeceksin o kadar. gerisini zaten benim savcılarıma bırak, ağızlarına zıçar onların." diye insanların komşularını davalık etmesini bekleyen rte'ye bir jest yapıp topluca şikayet edilebilir davulcu ama emekçi adam, dokunmamalı. egemenlerin pis oyunlarının kurbanı kendi alın teriyle para kazananlar olmamalı. ayrıca (bkz: davulcu vedat )
    #71769 dreamer | 11 yıl önce
     
  10. 10
    bir türlü 'uykularda ne bulursun' dan önce ne dediğini anlayamadığım ve merak ettiğim ürkütücü dayıdır. bahşişe gelince sormak şarz oldu.
    #71774 homerocco | 11 yıl önce
     
  11. 11
    ramazan ayında ülkeden kaçmak istememin sebeplerinden biridir. parası neyse vereyim git evinde çal.
    #71786 a night in wc | 11 yıl önce