kayıt

homofobiklerin çoğunun gizli eşcinsel olması

  1. 1
    yaşadığımız ortamda eşcinsel olmak toplumca normal olarak algılanmayan, bi rahatsızlık olarak düşünülen, nefret edilmesi, uzak durulması ve tüm bunların sonucu olarak gizlenmesi gereken bir durum olarak görüldüğünden eşcinseller bu durumu gizlemek adına homofobik duruşlar sergileyebilirler ki bu abartılı tutum toplumu onun eşcinsel olduğunu düşünmekten uzak tutsun. böyle durumlarda da doğru bi önerme olarak düşnülebilir. ancak günümüzde homofobik olduğunu düşündüğümüz insanların suratına bakıp "homofobik insanların çoğu eşcinselmiş biliyor muydun" diyip kahkaha atmak da homofobinin alasıdır. bunu onu rahatsız etmek için söylemek eşcinsel olmanın rahatsız edici olduğunu söylemektir. eşcinsel olmak rahatsız edici olmamalıdır.
    #25144 lilith | 14 yıl önce
     
  2. 2
    eşcinsellerin homofobiklerin çoğunun aslında escinsel olduğunu düşünmesi kadar doğru değildir.
    #73051 fenomenon | 11 yıl önce
     
  3. 3
    gizli veya bastırılmış duygulardan kaynaklı kişide bastırdığı duyguya sahip bireylere nefretin açığa çıkması durumudur. tabii ki de bu bir genellemedir. doğruluk oranı nedir bilinmez.
    #73081 lala | 11 yıl önce
     
  4. 4
    aslında herkes "gizli" biseksüelken çok da tartışılması gerekmeyen ama yerinde bir tespit.
    #75055 freespirit | 11 yıl önce
     
  5. 5
    katılmadığım bir önermedir. ülkemizde dini ve kültürel sebeplerden ötürü homofobiyi bu şekilde açıklamak biraz da kolaya kaçmaktır. elbette homofobik bireyler arasında "gizli" eşcinseller vardır ama "çoğu" biraz fazla iddialı kalıyor. gibi.
    not: homofobik değilim.
    #75057 stfu | 11 yıl önce
     
  6. 6
    ciddi manada komik bulduğum tespit. kesinlikle yanlış olmakla beraber acaba bizi trollüyor mı yoksa diye de düşünmeden edemiyorum.
    öncelikle şunu belirtmek istiyorum, eğer ki bu önerme doğru olsaydı şuanda dünyanın %90'ı eşcinsel olması gerekirdi. zira çoğu insan -gerçi kadınları bilmiyorum ama erkekler- hemcinslerine karşı ziyadesiyle fazla haşır neşirler. soruyorum size özellikle yatakhane, askerlik vesayre vesayre gibi uzun süre fazlasıyla toplu halde aynı ortamda deyim yerindeyse göt göte yaşamak zorunda olan kaç erkek eşcinsel oluyor. hiçbiri, ama özellikle eşcinseller, eşcinselliği herkeste var olan bastırılmış bir duygu olarak görüyorlar. ama böyle değil işte.
    doğrusunu söylemek gerekirse ben herkesin kendi tercihine saygı duyuyorum ve duymak da zorundayım tabiki de ancak hormanal yada bedensel olarak değilde mental olarak eşcinsel olan insanlar bana hiç samimi gelmiyor. bence -dediğim gibi vücut ve hormanlarda bir sorun (ki bunu sorun olarak tanımlarsak) olmadığı taktirde- eşcinsel olmayı tercih edenlerde cinselliğin bastırılmış bir dürtü olduğunu düşünüyorum. çünkü bence cinsellik iç güdüdür, çoğalmak bir içgüdüdür. -canlıların ilerde yaşlanınca bize baksın diye çoğaldıklarını zannetmiyorum-
    burda beni boşa yoruyosunuz, şaka falan yapıyosunuz demi. nerde kameralar....
    #75117 fenomenon | 11 yıl önce