kayıt

terim kullanma merakı

  1. 1
    ilkokulundan üniversitesine kadar bütün hocalarda ve bazı yarım porsiyon aydınlarda bulunan bir özelliktir. bazı gazetelerin bütün köşe yazarları bu iki grubun birine mensup olduğundan okunmazlar, sonra da 'bu millet neden posta gazetesi okuyor?' diye dert yanarlar. kardeşim sen 'orta ve uzun vadeli konjonktürde reel politiğin dalgalı kurlar üstüne etkisine keynesyen bir bakış' diye başlık atarsan yazına, senin bu yazını kim okur? adam doğal olarak 'ekonominin hali' diye başlık atanı seçiyor. ha, haydar dümen için alan da var hatta onlar belki daha çok ama, okumak için gazete alan bu yüzden posta tercih ediyor.

    bir de terim kullananların düzeyinde konuya hakim olup, yalın bir dille meramını anlatanlar var ki, erdem sahibi insanlardır, bir erdemdir bu yetenek. yılmaz özdil i bazı yazılarıyla buna örnek sayabiliriz.
    #24670 gitbasimdanaysel | 14 yıl önce
     
  2. 2
    bir nevi kendini büyük gösterme hevesi ya da "beni sadece anlayanlar dinlesin ve/veya okusun" isteği içinde olan insanların yaptıklarıdır.
    #24755 ignesfatui | 14 yıl önce
     
  3. 3
    10 kelimede anlatacağını bir kelimede anlatmak, bu sayede daha kısa sürede daha çok şey söylemek için geliştirilmiş bir merak da olabilir.
    #25603 hampartzum | 14 yıl önce
     
  4. 4
    bilgili olduğunu ve ortama faklı bir hava katmak amacıyla yapılan kendini izole ederk insanların aklına başka şeylermiş gibi lanse etmeye çalışmaktır..
    #27705 mt2atakan | 14 yıl önce
     
  5. 5
    galatasarayda da vardır bu olay ne zaman takımın başı sıkışsa fatih terim i kullanalım dedikoduları başlar.
    #27728 w4rdoom | 14 yıl önce
     
  6. 6
    sosyoloji bölümünde okuyorsanız bir zorunluluk haline gelen durumdur.
    #39642 zoe | 13 yıl önce