kayıt

breaking bad

  1. 1
    son zamanlarda izlediğim en doyurucu ve maalesef en underrated dizi. bryan cranston ın muhteşem oyunculuğuyla döktürdüğü, her bölüm ağlatan bir duygu yumağı resmen. hikaye o kadar olabilir ki..sanırım 'arada kalmak' halinin en çarpıcı anlatımı sergilenmiş bu dizide..şu ana kadar 3 sezon ve toplamda 31 bölüm yayınlandı, dikkat edelim
    #18971 omardiyejon | 14 yıl önce
     
  2. 2
    yeni yeni farkedilmeye başlanmış, başrol oyuncusuna emmy kazandıran güzel dizi, konunun özgünlüğüyle dikkat çekiyor. dizinin üst metni uyuşturucu, bunun nesi özgün denebilir, ama esas anlatılan şey iyi fakat kaybetmiş bir adamın; kötü fakat kazanmış ve kazandıklarını elinde tutmak için savaşan bir adam haline gelişi.

    -- spoiler --


    hayatını kimyayla özdeşleştirmiş ama kötü kader sonucu bir lisede kimya öğretmeni olmuş bir adamdır walter white. engelli bir oğlu vardır.
    bir gün akciğer kanseri olduğu haberini alır. bir kaç aylık ömrü kaldığını öğrenir, tedaviye parası yetmeyeceği gibi, o ölünce ailesi de ortada kalacaktır. ölmeden önce, ailesine para bırakmak için, kimya bilgisini uyuşturucu yapımında kullanmaya karar verir, bu kararı vermesinde narkotikte çalışan kayınbiraderinin operasyonuna misafir olarak katılıp, eski öğrencilerinden birinin uyuşturucu satıcısı olduğunu görmesi de rol oynar. yani walter kimya bilgisiyle maksimum güzellikte uyuşturucuyu üretecek, jesse *de satacaktır. ve evet, walter'ın kayınbiraderi narkotik ajanıdır. olaylar gelişir.


    -- spoiler --

    gerek aksiyonu için, gerek iyi bir insanın nasıl kötüye dönüşeceği ve buna zamanla nasıl bağlanabileceğini anlatan psikolojik portreleri için izlenebilir. şu an 4. sezonu yayınlanmakta, 2nin ortasından itibaren epey güzelleşiyor, kaçırmayın derim.
    #46902 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  3. 3
    ilk bölümünden itibaren içine çeken bir bölüm.kimyaya azıcık bir ilgisi bile varsa insanın hemen bağımlı olabileceği bir seri fikrimce.
    #46978 ruzgarinoglukadder | 13 yıl önce
     
  4. 4

    -- spoiler --


    3x12 finalini izledikten sonra sezon finali nasıl olacak, bundan öte köy mü var derken 3x13 de o silah bana sıkıldı. aslında gale muhtemelen öldü ama, kameranın kayması, namlunun tam bize gelmesi falan seyirciye sıkılan bir kurşundu sanki. dizi hakikaten "breaking bad" oldu dendi. artık kahramanımız bir kimya öğretmeni değil, masum insanları bile öldürebilecek bir suçlu olduğunu gösterdi. artık walter white yok, mr.heisenberg var.


    -- spoiler --

    #47647 mtd | 13 yıl önce
     
  5. 5
    4. sezonu şu ana kadarki en iyi sezonu olan dizidir. feci seyir keyfi veriyor.
    #47666 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  6. 6
    4. sezon finaliyle akıllara durgunluk veren, dizi dünyasına yeni bir boyut katan dizi. mükemmel olmuş, devam eder mi, bu kadar yüksek beklentileri nasıl karşılar bilmiyorum.
    #47687 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  7. 7
    inanılmaz bir sonla bitmiştir ve bu sezon walter white'ın tek kelimeyle orospu çocuğu olduğunu kanıtlamıştır.

    -- spoiler --


    en son sahnede görüldüğü üzere çocuğu walter zehirlemiştir. bu piçliktir, bu kelimelerle anlatılacak bir şey değildir. adam canını kurtarmak için çocuk bile zehirleyecek kadar kötü olmuştur. walter'ımız bir einstein kadar zeki ama çiçeğin çocuğu öldürmeyecek kadar zehirlemesi falan onun oynadığı kumardır.

    etreafta gus fring ölmedi söylentileri dolaşıyor. 5. sezon ne olacak bekleyelim.

    -- spoiler --

    #47743 mtd | 13 yıl önce
     
  8. 8
    walter white'ın aile dramının işlendiği yerlerde az da olsa sıkan, ancak en kötü 2 bölümde bir aksiyon dolu olan ve "vay amk" dedirten dizidir.
    hele bir 4. sezon vardır ki, yoktur yani... her bölümünde "hassiktir yaa", "ananı..." diye diye izlersiniz, en son 4. sezon finalinde ise artık "burada bitirilir mi?" deyip yapımcılara filan kaynarsınız.
    gerçekçi bir dizidir, olağanüstücülük yoktur, şiddetle tavsiye edilir.
    #48196 goqqy | 12 yıl önce
     
  9. 9
    bir ara başlamak istemiştim ama 1. sezonunun 10 dakikasını izleyip sıkıntıdan kapattığım tv dizisi. galiba biraz daha sabretmek gerekiyormuş.
    #59499 stfu | 11 yıl önce
     
  10. 10

    -- spoiler --


    http://www.youtube.com/watch?v=djaLf6bgFuU
    bitirdikten sonra her gün izlediğim özet videosu.

    -- spoiler --


    "i'm not in the danger, i am the danger." sahnesiyle herkesi walter'dan korktuğu dizidir.

    ayrıca bir rivayete göre 5. sezon finalinde hank walter'ı tanık koruma programına almış walter aşka bi isim ve hayatla devam ederken bi kadına aşık olur ve malcolm in the middle dizisinin ilk sezonu başlar.
    #59725 kikikismi | 11 yıl önce
     
  11. 11
    "ben bu diziyi neden daha önceden izlemedim" dedirten, akışı çok yavaş olmasına rağmen kendisine çok fena bağlayan, her bölüm sonunda şaşkınlıktan ağzımı açık bırakan dizi.
    #61913 changeishard | 11 yıl önce
     
  12. 12
    prison break'ten sonra dizi izlemekten eskisi gibi zevk alamamış bünyelere ilaç gibi gelmiştir. walter white karakterinin sezonlar içindeki değişimi senaristlerin başarısını çok güzel ispatlamaktadır. ayrıca yan roller de bir o kadar başarılıdır. hazır ülkede mantar metamfetamin filan satılmıyorken o işlere mi girsek aceba dedirtmektedir.
    +say my name
    -mr black president
    +you god damn right!
    #63240 mr black president | 11 yıl önce
     
  13. 13
    5. sezon 9. bölümünün 15 temmuz 2013 de yayınlanacağı muhteşem dizi.
    #63299 w4rdoom | 11 yıl önce
     
  14. 14

    -- spoiler --


    4.sezonun sonunda dünyanın en karizmatik ölüm sahnesine sahip olan (Gustavo Fring) dizidir.


    -- spoiler --

    #63301 biqi | 11 yıl önce
     
  15. 15
    amc'nin web sitesinde yazdığı kadarıyla 5. sezon 9. bölümü 11 ağustos'ta yayınlanacaktır.
    #65511 ilgimicekmedi | 11 yıl önce