kayıt

yurtta kalmanın psikolojiye verdiği tahribat

  1. 19
    insanın sabrını sınayan bir şeydir. en sonunda ya sürekli uyumaya verirsin kendini, ya da yurda geceye kadar gelmemeye karar verirsin. yalnız kalma özgürlüğün bile yoktur odada. sahte sohbetlere, gülüşlere maruz kaldığını hissedersin. zorunlu sosyallik diye buna derim ben.
    #89030 nihil | 10 yıl önce
     
  2. 18
    Oda arkadaşlarına bağlıdır. tahribatın yüksek olduğu zamanlar olur ancak o yurtta kalacak olan kişinin buna kendini alıştırması gerekir. comfort zoneundan ödün vermeyen bir kişi krizlere de girebilir ama bir yerlerde bazı şeylere katlanılmak zorunda yurtda yaşayan öğrenci. çok şikayet etmeyin, onların da sizin uyuz davranışlarınızı çektiğini unutmayın, kıl olmayıp bir çok kişiyle ortak bir alan paylaştığınızı unutmayın ki bu ortak alan bazen beraber porno izlemeye kadar gidebiliyor.

    not: 4.5 yıl yurtda yaşamış birinden öğütleri dinlediniz.
    #84650 mtd | 10 yıl önce
     
  3. 17
    eve çıkınca unutulan tahribat. sonra bir gün yurda uğradığınızda ''ne güzelmiş aslında ya'' derken aklınıza çamaşır sırası, eşya depolama, çalışma mekanı yaratma çabaları vs gelir hemen hatırlarsınız.
    #84638 saderin | 10 yıl önce
     
  4. 16
    yurtta kalmanın kişiye kattığı değerler ile karşılaştırılması gereken tahribat, başta çok koymuyor ama bir süre sonra* farkına varınca acı oluyor. yine de yurtta kazanılan iyi alışkanlıklar, kurulan iyi dostluklar vs. yok değil.
    #84623 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  5. 15
    tam bir trajedi amına koyim.
    sigara içen oda arkadaşlarının senin yüzünden odada içememesiyle oluşan suçluluk duygusu.
    horlayan oda arkadaşı yüzünden uykusuz geçen geceler.
    8 kişinin mütemadiyen kullandığı tuvaletten yayılan kesif bir bok kokusu.
    yemekhanedeki yemeğin 6 buçukta bitmesinden ötürü gece aç aç uyumaya çalışmak.
    eylemlerde tadına bakılan biber gazını özlemek.
    yurt odasında tek kalınan günlerde yurda kız atma planları kurmak.
    #84620 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  6. 14
    sorunlara yepyeni çözüm yöntemleri bulmanızı sağlayan tahribattır.Oluşan tahribat sonrası gözlemlenen üşengeçlik durumunda kişi bulaşık yıkamamak için plastik bıçakla yoğurt yemek gibi fantastik fikirleri uygulamaya koyabilir.
    #84580 esmeralda | 10 yıl önce
     
  7. 13
    6 tane hödükle aynı tuvaleti, banyoyu kullanma sonucunda bünyede meydana gelebilecek tahribattır.

    fiziksel tahribat içinse (bkz: sabahları çiş sırası beklemek )
    #58860 goodfella | 11 yıl önce
     
  8. 12
    6 kişinin küçücük odada nefes almaya çalıştığı, pencereyi açmak istediğinde üşüyorum uyarısının alındığı, 8:40 dersine yetişeceklerin 12 kişinin kullandığı tek tuvalet önünde sıra beklemesi, banyoda kılların uçuştuğu, ders çalışmak için akvaryomlarda sabahladığın 5 senelik ızdırap binaları. ama mezuniyet sonrası önünden geçerken ince bir hüzün ve kurtulmanın verdiği sevinç...
    #45971 yaris | 13 yıl önce
     
  9. 11
    psikolojinin yurtta kalmaktan mı uzun ilişkiye rağmen seks yapamamaktan mı kaynaklandığı yurttan ayrılmadan öğrenilmelidir ki hazırlık öğrencisi iken "eve çıkacam" diye ağlayıp eve çıktıktan 1 ay sonra da "yurda dönecem" diye ağlamayasın. onun yerine bir arkadaş ayarlayın ya da otellere gidin ki derdinizi bir öğrenin.
    #40129 isinylmz | 13 yıl önce
     
  10. 10
    rahat rahat ağlayamazsınız. tuvalate kaçıp minicik alanda kendi dramınızı yaşarken,gözyaşları içinde hayatın acımasızlığını hıçkırırken yan kabinden gelen "boşaltım sistemi sorunu sesleri"yle susturulursunuz.
    (bkz: isal )
    (bkz: osuruk )
    #40074 aslaseure | 13 yıl önce
     
  11. 9
    alınan yüksek dozdaki alkol, dayanıklılığınızı yavaş yavaş artırıyor gibi görünebilir, ancak kafalar iyi olduktan sonra 3 kişi yurt mutfağında biraraya gelip "abi niye terkeddi bu kız beni yeeeeaaaaağğğğğğğğğğ" diye ağlarsanız, bir hayli tahrip olur o psikoloji... ayrıca dc'nin yarattığı bağımlılık hastalık derecesine ulaşırsa, yaz tatillerinde de moronu oynamanız muhtemeldir
    #23932 bobigeloglum | 14 yıl önce
     
  12. 8
    oda arkadaşlarının son ses açtığı alişan şarkılarını dinlemenin verdiği isyankar, belalı ruh hali. ikimize birden yükleniyorlar sözlük ama sen ağlama.
    #23915 fikibok | 14 yıl önce
     
  13. 7
    çamaşır yıkayamamak. haftanın yedi gününden hep aynı günü buluyoruz çamaşır yıkamak için 4 oda arkadaşı, ne bağlılıktır bu yahu?
    #23909 changeishard | 14 yıl önce
     
  14. 6
    ankaralı öğrencilerin size imrenerek baktığını gördüğünüz an düzelir.
    #22143 havuclutarcinli | 14 yıl önce
     
  15. 5
    geri döndürülemezdir.
    #22142 karizmatik nick | 14 yıl önce