kayıt

yurtta kalmanın psikolojiye verdiği tahribat

  1. 34
    Üst modeli lisede yurtta kalmanın psikolojiye verdiği tahribattır. Gereksiz kuralları ve kompleksli 20-30 yaş arası yurt hocalarının evde kalma kaprisleriyle aşağılık komplekslerini çekmenin yanında ego tatmin oyuncağı olunur. Doğru düzgün kendi başına yaşama eğitimi almamış, bi işin ucundan tutmayan oda arkadaşlarından bahsetmiyorum çünkü onlar üniversite yurdunda da mevcut. Kalmayınız, kaldırmayınız.
     
  2. 33
    öncelikle şunu hatırlayalım: https://metusozluk.net/entry/93771/
    2 yılımı 3 tane davaroyla geçirdikten sonra akıllanıp odamı 2 kişiliklerle değiştirdim ve olabilecek en iyi ikinci oda arkadaşıyla 2 sene insan gibi yaşadım. * çocuk dağınıktı ama kendi tarafı dağınıktı sadece. odada sigara içmez, ben akşamüstü uykusu eylerken bilgisayarını kapatmayı teklif eder, normalde seste uyuyamayan ben bu kibarlığından utanıp "yok kalsın" diyebilirdim. haftasonları da memlekete giderdi ayrıca. hey gidi hey. özetle 2 senenin yıkım 2 yıllık yapımla nötrlendi. teşekkürler başbakanım. teşekkürler türkiye.
     
  3. 32
    Öldürmeyen acı guclendirir derler. Yurtta yasadiklarim sonrasi insani&vicdani degisimler yasadim mesela. Sinirli bir insanken, ruh hastasi bir insana donustum. He sonradan çok sey kattigini da farkettim. İnsan hayatinda tek basina yasayabilmeli, insanlarin igrencligiyle, kendini kesfedisiyle basbasa kalabilmeli. Tahribat fazla, ama kazanci da yok degil.
    #104744 feminist as fuck | 4 yıl önce
     
  4. 31
    son entryi tabii ki de ben yazmışım. Uzun süre beraber kaldığım biricik oda arkadaşım mezun olup alamanyalara yüksek mühendis olmaya gidince, benim yanıma hazırlık verdiler. biri gitti derken bu sene yeni bi hazırlık daha geldi ve tam tiki kız ismi deyince ilk akla gelen isme sahip. cümle kurmaya kalksam aşırı sinir yüklü uzun bir metin olacak o yüzden madde madde beni delirten şeyleri yazıyorum. Bu kıza astımım ve ağır toz alerjim olduğunu, odada tek istediğimin oje parfüm kullanılmaması ve ayakkabıyla girilmemesi olduğunu 3-4 kez tekrarladığımı varsayarak okuyun.

    1-oje sürüyor
    2-parfüm sıkıyor
    3-çamurlu çizme ve botlarıyla odaya giriyor, başucuna yere koyup o pislik içinde uyuyabiliyor. oda aşırı dağınık diye temizlik görevlileri süpürmeye giremiyor.
    3-gece 3'e kadar asla uyumuyor, bazen evinden sabah 5te gelip valiz yerleştirmeye başlıyor.
    4-ben odada iken inleyerek mastürbasyon yaptığına şahit oldum, varlığımı unutmuş olacak ki öhö öhö yapınca irkildi. böldüm sefasını.
    5-çok fena gaz çıkarıyor. ışıklar açıkken sorun yok ama ne zaman yatağa yatıp ışıkları kapatıyoruz gürültülü bir şekide ve defalarca gaz çıkarıyor. geçici bir mide bağırsak sorunu da değil, aylarca devam etti.

    sonra kendisinden şikayetçi oldum affedersiniz mastürbasyon ve osurma problemlerini dahil etmedim bile onun yerine utandığımdan., defalarca yurt müdüresi hanımın yanına gittik konuştuk ısrarla biz anlaşıyoruz ben çok mutluyum falan diyerek odadan ayrılmadı, şu an devrim manzaralı yeni temiz odamdan yazıyorum. dünya varmış. bu bir dönem içinde çok çok hafiflemiş olan astımım ilerledi, cebimde inhaler ile gezmek zorundayım ve 4 aydır burnum akıyor toza maruz kalmaktan.

    şizofren orusbulardan kaçın.
    #104632 dark matter | 4 yıl önce
     
  5. 30
    fazladır. içinde dörder oda bulunan grup odalardan oluşan yurtlarda kalıyorsanız, kendi oda arkadaşınız dışında 6 kişiyi daha çekmek zorundasınız. bunlardan bir kısmı gece vakti gürültü yaparak sarhoş dönerken, diğer bir kısmı sabahlara kadar kuran okuma partilerinde çay içip kısır yiyebilir, biri susar diğerleri başlar. tam uykuya dalarsınız aynı odada kaldığınız kişi sabahın köründe telefonla konuşur koridora çıkma zahmetine bile girmeden. sonra ev hanımı tayfa yumurta pişirir her yer kokar, sarhoş olanlar saatlerce alarmlarını kapatmazlar ve dersiniz öğleden sonra olmasına rağmen sabahın köründe uykunuzdan olursunuz. yazarken bile bunaldım, evet dersim 2'de ama saatlerdir uyanığım.
    #103535 dark matter | 8 yıl önce
     
  6. 29
    numaralılarda 3.yılını bitirmek üzere biri olarak:
    1.çük kadar odada 4 kişi daral geliyor.
    2.koltuk istiyorum artık belim ağrıdı şu sandalyeden, götüm düzleşti!
    3.sığmıyoruz! evdeki odam bu kadar 3 kapılı gardroba sığmıyordum nasıl sığalım bu dolaplara! her şey yerlerde sürünüyor, alan daha da küçülüyor.
    4.ortadan dönerek açılan pencere nedir ya! hapisene gibi!
    Özetle: Menopozlu kadın gibiyim daral geliyor, sıcak basıyor, duvarlar üstüme üstüme geliyor yeter yahu!

    Bonus: Mahremiyet büyük sorun. Odada yalnız kalmak için 50 takla takıyorum zaman zaman.
     
  7. 28
    her akşam birinci yurt civarına park edilen bir aracın saat gece 11-12 civarı ritmik bir ses çıkarması, ötmesi sonucu uykudan olmak. delirmek. sahibi eğer ki buralardaysa bilmesi gereken aracını omuz üzerinden atılan füzelerle patlatmak istediğim. bir şeyini mi açık bırakıyor da ötüyor ne oluyor bilmiyorum ama ses delirtici.
    #102508 dark matter | 8 yıl önce
     
  8. 27
    oda arkadaşlarına bagli olarak değişebilecek durumdur. şayet oda arkadaşlarınızla gecinemiyorsaniz kabus gibi bir yurt hayatına hoşgeldiniz.
    #102499 oldugukadar | 8 yıl önce
     
  9. 26
    bilgisayar basindayken her izledigine bakan, guldugunde neye guldugunu ogrenmek isteyen merakli oda arkadasina sahip olma sonucunda rahat rahat sacma seylerle ugrasamamak. sonra "bunun nesi komik" diye kucumseniyoruz.
    #102476 dark matter | 8 yıl önce
     
  10. 25
    en büyük sebebi kendine özel bir alanının olmaması, mahremiyet sıkıntısıdır.
    *
     
  11. 24
    yurt mu tahrip etmistir insanlar mi bilemeyecegim ama bir yipranma soz konusu.
    ornek 1: kizin biri onun camasir askisindaki kiyafetleri islak islak kenara koydugumu iddaa edip benim camasirlarimi islak islak kenara koydu ve delil olarak askinin aynisi oldugunu sundu fakat yurttaki tum askilar mor renkte. kendi bir magduriyete ugradi diye baskasini sorgusuz sualsiz magdur etmekten geri durmadi.
    ornek 2: yurttan cikis yapip eve gidecegim vakit valizimi danismanin oraya indirdim, yukarida birkac isimi hallederken danisma aradi ve bir kizin asagidaki valizin kendisine ait oldugunu soyledigini bana iletti inmemi istedi ki valizi ben butun bir yil boyunca depoda degil odadaki dolabin ustunde tuttum. panik halde ve kavga etmeye korkarak asagi indim, danismadaki ablaya aciklama yaptim fakat kiz ortada yok. ulan it madem birsey diyorsun adamakilli yerinde dursana. kiz cikmadi ortaya. acaba hic sormadan valizi gotur mu acaba diye tekrar 2 kat yukari cikartsam mi diye dusundum orada bir de. gercekten gotten birseyler uydurmak bu kadar basit ve insanlar iftira atmanin ne kadar kotu bir sey oldugunu kavrayabilmis degil. hayir bir de olmadigim bir insan gibi gosterilmek, kendini aciklamaya maruz birakilmak o kadar kotu ki.
    ayriyeten yonetimin katiligi, danismanlarin kendilerini aga zannetmesi, yurtta kendini sultan sanan insanlar...
    ve daha niceleri var sinir krizi gecirtip yangin merdiveninde kicim dona dona aglamama neden olan.
    #99663 oralettanesi | 9 yıl önce
     
  12. 23
    4. senesinde biri olarak, çok da bi tahribatı yoktur. tabi oda arkadaşlarıyla uyuma bağlı, eziyet de olabilir ama ucuz ucuz..
    #99655 müteahhit | 9 yıl önce
     
  13. 22
    eve çıkıp elektrik, su, doğalgaz, internet faturaları + kira + ev tutarken verilen depozito vesairin ödemeleri, dc'nin yokluğunu çekme esnasında "lan niye mezun olunca da bir şekilde yurtta kalamıyorum." diye kara kara düşünmenin de içinde bulunduğu tahribat. hele bir kaç kişi eve çıkıldıysa yurttan daha beterdir. yok dolaba bu hafta ben aldım öbür hafta sen al, yok bu ay biri şu fatırasını biri bunu ödesin öbürü ortak ödesin. dayanılmaz çiledir. yurtta oda arkadaşımdan görmediğim çirkefliği yıllardır arkadaşım bildiğim insandan gördüm. oda arkadaşlarım melek gibiydi -mezuniyet yüzünden 3-5 tane değişmesine rağmen.

    Velhasıl, şu an yalnız eve çıkmış biri olarak her fatura, kira döneminde, ev temizliğinde, elektrik kesintisinde yurdumu sevgiyle anıyorum. Yurt iyiydi be.
    #99653 eksili pilav | 9 yıl önce
     
  14. 21
    kapalı klozet kapağı üzerindeki kaka ve banyo duvarlarına kanla yazılmış çizilmiş eserleri görmenin sonucunda oluşan tahribatlar. Oda arkadaşının banyoda olduğunu bile bile oda kapısını kilitleyip giden insanları bile gördük sonuçta.*
    #89744 fatifutu | 10 yıl önce
     
  15. 20
    numarali yurtlarda gecirdigim bir ay sonunda demiraylari mumla aratan tahribattir.