kayıt

requiem for a dream

  1. 1
    türkçeye 'bir rüya İçin ağıt' olarak çevrilmiş, oldukça başarılı film.
    konu söyle ki : hayallerine kavuşmak için bir şeylere bağımlı olan ve sonunda hayatları hayalleri her şeyleri kaybolan dağılan parçalanan 4 kişinin hayatı..
    3 genç uyuşturucu bağımlısı..
    ve bu gençlerden birinin annesi olan 60lı yaşlardaki kadın zayıflama hapı bağımlısı..

    unutulmaz sahnelerden biri.. uyuşturucu bağımlısı gençlerden biri olan harry, hasta koluna( ki görmeden o dehşeti anlamak anlatabilmek mümkün değil) iğne yapıyor..
     
  2. 2
    uyuşturucunun vücuda olan biyolojik etkilerini en muhteşem ve vurucu şekilde sahneleyen filmdir.
    #16391 endingunplanned | 14 yıl önce
     
  3. 3
    yönetmenliğini darren aronofsky'nin yaptığı ve başrollerini ellen burstyn, jennifer connelly, marlon wayans ve jared leto'nun paylaştığı bir trajedi filmi.

    bir pazar günü izlersiniz ve bir hafta boyunca hayattan nefret edersiniz.yaşama sevincinizi alır götürür.
     
  4. 4
    feci şekilde rahatsız edici bir filmdir. işlediği konu hasebiyle, amacı da budur zaten. ana karakterlerin hepsi uyuşturucu veya uyarıcı bağımlısıdır, bu bağımlılıkların, kişilerin hayatı üzerindeki feci etkileri gösterilir filmde. o yüzden iyi filmdir, evet. bu arada soundtrack i de meşhur ve güzeldir. gerçi son dönemde atv ana haber de kullanıyor ama olsun.
    #32061 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  5. 5
    özeti "ne şehittir ne gazi, bok yoluna gitti niyazi" olan amerikan filmi. biz cannibal holocaust görmüş, srpski film izlemiş çocuklarız yavrum, öyle "ayyy noldu öyle koluna" falan bize sökmez! jared leto reyiz oynuyor orası ayrı tabii...
    #52527 bobigeloglum | 12 yıl önce
     
  6. 6
    (bkz: lux aeterna)
    #52529 dadada | 12 yıl önce
     
  7. 7
    filmi izledikten sonra 2-3 gün kendime gelemediğimi hatırlıyorum.evet gerçekten etkileyici bir film.
    #52569 dominozor | 12 yıl önce
     
  8. 8
    gece yarısından sonra açıp izlemiştim bu filmi, müzikler olsun, filmin atmosferi olsun. çok etkileyiciydi. ayrıca eski bir hocam şunu demişti; "uyuşturucu karşıtı eğitim filmleri yerine bunu izletseler daha etkili olur.". bir anadolu lisesinde bir hoca izletti ve sonunda ona soruşturma açıldı, neyse.
    #52571 dirdirci pezevenk | 12 yıl önce
     
  9. 9
    albert hammond jrın parçasıyla enfesleşmiş film. çok kötü etkiliyor orası ayrı tabi. parçanın filmden karelerle çekilmiş bir klibi de mevcut, buyrun: http://bit.ly/nur0pf
    #52581 limonata kolonyasi | 12 yıl önce
     
  10. 10
    çekim açıları, efektleri, sesleri, müzikleri ve konusuyla birlikte olağan üstü etkileyici bir film olup günlerce üzerinde düşündürmüştür beni.
    #62688 birgaripmakinaci | 11 yıl önce
     
  11. 11
    hic bahsedilmemis, bir kitap uyarlamasidir, guzeldir ama. eger yeterince kotu bir cocuksaniz en sondaki o tuhaf ass to ass sahnesinden sonra credits akarken o sahnede igrenc tezahuratlar yapan adamlarin "party animals" ismiyle yer aldigini gorebilirsiniz.
    #102249 dark matter | 8 yıl önce