kayıt

odtü bahar şenliği 2015

  1. 1
    Gerçekleşmeyecek olan şenliklerdir, belki de durumun ciddi olduğu yeterince anlatılamadığından belki de genel olarak kampüsün tepkisizliğinden, odtü öğrencisinin dört günlük eğlencesi dört günlük rahatlaması daha da ötesinde geleneği bu sene yok. MT sahnesi yok. İnsanı içine çeken o her yerde olan kalabalığın sinerjisi yok. Topluluk standları etkinlikleri yok. Şenlik yok.

    Rektörlük-UGT bakış açısıyla olaylar;

    http://yazhocam.com/2015/04/rektorlukten-senlikle-ilgili/
    http://yazhocam.com/2015/04/senlik-cozum-dosyasi/
    #99043 respector | 9 yıl önce
     
  2. 2
    İptal olmasini degil belki ama 2 gune inmesini mantikli buldugum senlik.

    Simdi bikac gundur yazilip ciziliyo yok efendim ozgurlugumuze bi mudahaledir bu yok odtu gelenegidir zart zurt.Yau arkadaslar senlikteyken sanki cok bi odtu havasi icindeyiz sanki cok bi ozgurluk havasindayiz da konusuyonuz yani.Cok aciktir ki senlikte disardan ipsiz sapsiz bir cok insan gelir odtuye sirf bi kac odtulu kiz dusurelim diye ha şenliği bu şekilde gören kendi öğrencilerimiz de vardır o da ayrı.İnsanlar içerde her türlü haltı yeme özgürlüğünde gelirler dışardan kimlikleri eşgalleri belli değil( türkiye ortamında ne kadar tehlikeli olduğu açıktır bunun).Hadi bu işin güvenlik durumu.Ya hepimiz biliyoruz şenliklerde ortalığın ne kadar pisletildiğini yani insanlar insan olmaktan çıkıyorlar şenlik sırasında ve herhangi bir denetim de olmuyo doğal olarak.
    Bir de herkes biliyo ki( her ne kadar kabul etmek istemese de ) şenlikte katılım en üst seviyeye bi radyo topluluğunun olduğu yerde bi çarşı sahnesinde bi de konserlerde olur.Bu üçünün de ortak noktası insanlar burada rahat rahat müzik dinleyip eğlenir tabi gırla akan içki de cabası. Mevcut durum bu, yani illa ki diğer etkinliklere de katılır insanlar ama ana yerler buralardır. Radyonun ve çarşı sahnesinin çizgisi bellidir zaten o konuda konuşmaya gerek yok seneden seneye bi farklılık göstermez ama konserler nedir allah aşkına?4 günün 2 sinde adını sanını bilmediğim gruplar konser verir.7 senedir odtüdeyim sadece 2 tane şenlik hatırlıyorum doğru düzgün 4 gün boyunca iyi grupların olduğu onun dışında yok. eee o zaman nedir bu iş? Neden bu kadar uzun oluyo ki?
    Zaten her sene sınavlara denk gelir adam akıllı katılamazsın yağmur çamur, ders çalışsan deli gibi gürültü,tuvaletleri bok götürür,etrafa sıçanlar edenler, bayılanlar, hastanelik olanlar.... Yani uzadıkça uzuyo liste.

    Kısacası şenlik hiçbir zaman şenlik görüntüsünde olmadı benim gördüğüm 6 şenlik boyunca(bu sene göremeyeceğim için 7 olmayacak belli ki).Arkadaşlar bu rock fest değil ya lütfen.Yani rock festi de odtüye taşıma gibi bir amaca girişemeyiz doğru olmaz.
    Şimdi deniyo ki mali sebeplerden dolayı 2 gün olamaz, doğrudur muhtemelen.Peki klasik party anlayışındaki şenliği bırakıp rektörlükle bir anlaşmaya gidilip.2 gün veya kaç gün olursa işte, bir KKM de ucuza olacak şekilde (öğrenciler katılabilsin) kaliteli etkinlikler zinciri olsa daha iyi olmaz mı.Mesela devlet tiyatrolarından farklı farklı oyunlar, adı duyulmuş kaliteli sanatçıların konserleri falan filan gibi(normalde Şenliğin KKM boyutu da oluyo ama az sayıda dediğim tarzda gerçekleşiyor).Söylemesi kolay da yapması zor derseniz, hiç olmamasındansa denenebilir derim.

    Bi de bir sürü kişi demiş ki odtü ortamı ölmüş işte itiraz etmedik yeterli sayı çıkmadı.Bi de üstüne benim gibi şenliğin süresinin azaltılması konusunu mantıklı bulanlara bir sataşmadır gidiyor gruplardan takip ediyorum.Ben şimdi bunu diyenlere sormak istiyorum siz odtüde otorite olarak mı kabul görüyosunuz kendinizi?Sizinle aynı fikre sahip olmayacak insanlar kitlesi tabi ki mevcut olucak nedir bu ya.Bahsi geçen özgürlük bu olmasa gerek ve malesef siz esas bu şekilde davranarak dışarıda odtüye bok atmak isteyen birçoklarına paye çıkarıyosunuz.
    Ha bu arada hazırlık okuyan şu an ki arkadaşların ya bizim hakkımızdı böyle bir şenliği görmek bizden önce herkes görmüş demesi normaldir ve haklıdırlar.Fakat gördüğüm kadarıyla hazırlıktan da pek fazla insan katılmadı şenlik iptal olmasın kampanyasına bu da üstüne düşünülebilecek başka bir nokta(imza toplama meselesini demiyorum ama rektörlüğün önü bir hazırlık kitlesini ayırt edebileceğim ölçüde gayet boştu çoğu zaman).