kayıt

altı yaşındaki çocukla evlenilebilir

  1. 1
    başlık kategorisini siyaset seçmeye utandığım bir nurettin yıldız fetvası.

    kendisinin sözleri şu şekilde: Çocuklar evlenebilir, çocuklar arası nikah olabilir, büyük-küçük nikahı olabilir. 7 yaşında bir kız 25 yaşında bir erkekle, 7 yaşındaki erkek 25 yaşındaki bir kadınla nikahlanabilir. 10, 7, 6 yaşındaki çocuklar evlenebilir. Çocuk yaştayken evlenmek caiz ki, boşanmasından bahsediyor Kuran. Aybaşı olmamış olduğu durumda nikahlanabilir.

    yorum yapacak mecal ve dahi umut ışığı göremiyorum,

    http://haber.sol.org.tr/toplum/gerici-yazar-cildirdi-6-yasindaki-cocuk-evlenebilir-104974

    http://www.milliyet.com.tr/nureddin-yildiz-6-yasindaki-gundem-1996803/

    http://www.radikal.com.tr/turkiye/nureddin_yildiz_6_yasindaki_cocuk_evlenebilir-1269648

    şu da video: http://www.youtube.com/watch?v=ERH2p77OZS8

    eklemeden geçmeyelim, youtube linkinin altındaki yorumlara da göz atın. konuşmadan iki dakikalık kesiti alıp çarpıtmayın denmiş bir çoğunda. 6 yaşındaki çocuk evlenebilir sözlerinin gayet açık duyulduğu videoda konuşmanın başı veya sonrası ne olmalı ki bu sözleri temize çıkarabilsin, onu hiç bilmiyorum.

    aynı kişi tarafından bizzat sebep olunan diğer skandallarının ana teması ise
    Kadın haber spikeri izlemek caiz değil
    Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor
     
  2. 2
    islamda evlilik hukukunun nasıl olduğunu bilmeyen zır cahillerce çarptırılmaya çalışılan ifadedir.

    islamda nikah iki aşamada olur birincisi bizim sözlü dediğimiz olaya benzeyen bir olaydır(evlenme akdi). nurettin hocanın bahsettiği budur. siz 6 yaşındaki çocuğu 25 yaşındaki adama nikahlayabilirsiniz ama o çocuk büyümedikçe bu evlilik hukukunun ikinci aşaması olan fiili evlilik gerçekleşmez. yani nikahlamak evlendirmek demek değildir. eğer kişi evlenecek yaşa geldiğinde bu evliliği istemiyorsa da boşanmasında ve fiili evliliğe geçmemesinde hiçbir engel yoktur. buluğa erdikten sonra herkesin kendi eşini seçme hakkı vardır.

    nurettin yıldızı yıllardan beri tanıyan fikirlerini bilen biri olarak bu linç kampanyası terbiyesiz ve hadsiz buluyorum. kendisinin çocuk evliliğinin istismar olduğunu ifade eden ve islamda yeri olmadığını anlatan bir çok sohbetini sözünü bulabilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=TA51nOFVeHg

    basın açıklaması
    http://www.sosyaldoku.com/haberler/13562-basin-aciklamasidir
    #98243 birgaripmakinaci | 9 yıl önce
     
  3. 3
    islamda evlilik hukukunun nasıl olduğunu bilenlerin bizi kendisi hakkında daha iyi bilgilendirmesini isteyeceğim dini ruhsattır.

    başlık konusu videoda nurettin yıldız, evlenmeye icazet veren kur'an hükümlerini içeren sure ve ayet numarasını veriyor. çocuk evlilğinin istismara açık bir konu olduğunu dile getirdiği videoda ise bunun yasaklanabileceğini savunmakla beraber herhangi bir ayete veya hadise referans yok. yine bu videonun devamında ahmet akgündüz (prof.muş) çocuklar için evlenme akdinin anne-babaları tarafından yapılabileceğini, ancak evlendirildiği kişiye teslim edilemeyeceğini söylüyor. neye dayanarak söylüyor belli değil. bu din alimleri kim oluyorlar da peygamberin sünnetini müslümanlara yasaklıyorlar? nitekim, başlığa konu olan videoda verilen icazet islama tamamen uygundur. kaldı ki nurettin yıldıldız'ın diğer açıklamaları da ne kadar modern ve aydın(!) bir alim olduğunu gözler önüne seriyor.

    bir de din alimi sıfatına da ayrıca bir tavım. ejderha ve pegasus fizyolojileri uzmanı biyolog gibi bir şey bana göre.
    #98244 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  4. 4
    islam hukukunu bil-mi-yo-rum diye zır cahil ilan edisdfsbgvcdbvch.
    çalışan kadına fuhuşa yardım ediyor diyen, cine açık internete kadın nasıl fotoraf koyar diyen, kadını izlemek ca-iz değil diyen adamın dinini sen bil, sen kükre orda burda.
    cahilmiş.
    kurabiye seni.
     
  5. 5
    din gibi sikik kurallar bütünün arkasından giden insanların pek de yadırgamayacağı düşünce. örneklerini de çok uzakta aramamıza gerek yok zaten.
    adam gelmiş atı yaşındaki kızı "nasıl evlendirebiliriz?" hesabını yapıyor. bu sözlerin tüm saçmalığını geçtim, yahu bir insan neden altı yaşındaki bir kızı evlendirmeyi düşünebilir lan? neden oğlum? vakti gelince zaten kendi yolunu çizer şu siktiğimin dünyasında.
    davarın biri de büyüdüğü zaman beğenmezse evlenmez, olur biter diyor. bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyoruz sanki. (bkz: töre cinayetleri)
    daha söylenecek çok söz var ama bu andaval insanlara ne söylersen söyle anlamazlar.
    şu dünyada dincilerden nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmedim.
    #98252 emmettbrown | 9 yıl önce
     
  6. 6
    Linç girişimi olmayan kendini bilmezin birinin kendi diliyle söylediklerinin sosyal medyada insanlar tarafından paylaşılma durumudur.
    Ben kuranı bilmem, okumadım. Dini vakaları duyarım, düşünürüm, mantıklı gelmezse kabul etmem. Bazıları bunu işine geleni kabul etmek, işine geleni kabul etmemek olarak diye nitelendirebilir. Yani Dindar biri değilim. Ama tanrının varlığına, kitaplarına, melek ve şeytana, cennet ve cehenneme inanırım. Kuranda alim beyefendinin dediği gibi yazıyordur belki de. Ama bunun hastalıklı bir düşünce olduğu barizdir. 6 yaşındaki kız ister o yaşta evlensin, ister büyüdüğünde beşik kertmesiyle evlensin, ister evlenmesin. Baştan böyle bir kural belirlendiğinde olayın sonucu o küçük kız çocuğu için yaşarken ölmektir, cehennemdir, ızdıraptır. Işte bu noktada alimler devreye girer. Geçerli konu hakkında okumuş, etmiş kişiler okuduklarını sorgulamadıkları sürece ne kadar alimdirler? Burada nurettin yıldız yangına Körükle gitmekten hiç çekinmemiş oysa. Haberlerde izlemiyormuş, gazetelerde okumuyormuş gibi yapamayız. Bu ülkede kadınlar öldürülüyor, çocuk gelinler kendilerinden sizin amca dediğiniz adamlarla evlendirilip yataklarına girmeleri, onlara çocuk vermeleri isteniyor ve bunları çoğu din kisvesi altında gerçekleştiriliyor. Böyle bir toplumda böyle bir açıklama yapmak hangi alimin ağzına yaraşır? Eğer böyle bir açıklama yapacaksa Giyotinin önündeki cellattan ne farkı var bu alimin?
    Linç girişimi değildir bu ama keşke olsaydı.
    #98286 oralettanesi | 9 yıl önce