kayıt

sigur ros

  1. 1
    en iyi müzik adadan çıkar diyene "ama hangi adadan?" diye sordurtası, hayatımın fon müziği şarkıların sahibi müthiş izlandalı post-rock grubu. bu adanın havasında, suyunda tuhaf bir şeyler olduğunu hep biliyordum da, bu kadarını yapabileceğini düşünmemiştim sigur rós dinleyene kadar. özellikle ( )* albümleri her seferinde insana huzur izlanda dedirtir. vokal jónsi'nin bir enstrüman gibi kullandığı sesi ve keman yayıyla çaldığı gitarı sigur rós'un müziğine apayrı bir tat katar. her ruh halinde dinlenip, her saniyesinde farklı hissetiren şarkılarını 1997'den beri şu albüm, single ve ep'lere sığdırmışlardır:

    (bkz: von)
    (bkz: von brigoi)
    (bkz: agaetis byrjun)
    (bkz: svefn-g-englar)
    (bkz: ny batterí)
    (bkz: () )
    (bkz: #1/">untitled #1)
    (bkz: ba ba ti ki di do)
    (bkz: takk...)
    (bkz: hoppípolla)
    (bkz: saeglopur)
    (bkz: hvarf-heim)

    bir de grubun izlanda'da verdiği konserleri anlatan belgeselleri vardır ki, insan buranın dünyada var olabileceğine imkan, ihtimal veremez, koştura koştura hava limanına gidip reykjavik'e kalkan ilk uçağa atlayası gelir. türkçe 'evde' anlamına gelen bu muazzam seyirlik için de:

    (bkz: heima)

    #13107 hao jiu bu jian | 14 yıl önce
     
  2. 2
    heima isimli belgesel tadı yakalanan dvd leri mutlaka izlenmesi gereken izlandalı grup. post-rock olayında devrim tadında tatlar yakalamışlar, post-rock ve inanılmaz bir vokal bir araya gelirse neler olur göstermişlerdir. sanırsam huzurun izlandaca karşılığıdır...olsen olsen adlı şarkılarına ayrıca dikkat edilmelidir
    #19012 omardiyejon | 14 yıl önce
     
  3. 3
    başka gezegenin müziğini yapan, huzur dolu izlandalı grup. ne güzel geliceklerdi, biletleri aldık heyecanla bekledik. lakin iptal edildi gidemedik, kısmet 2014'e inşalla.
    #72005 kikikismi | 11 yıl önce
     
  4. 4
    (bkz: vaka )
    (bkz: samskeyti )
    (bkz: hoppipola ) favori şarkılarımı yapmış izlanda'lı grup. dinleyen ve dinleten insanlara ayrı bir saygıyla baktığım da doğrudur böyle bi etkileri de vardır.
    #74059 vinum daemonum | 11 yıl önce