kayıt

gerçek islam

  1. 1
    "İslam'ın, her şeyden önce, baş düşmanı yeniliktir, değişimdir, farklılıktır. Dikkatli bakarsanız, Osmanlı'da dahi her yeniliğin altında müslüman olmayan birini görürsünüz. Allah, müslümana tek bir kaderi makul görmüş: oturup, hiçbir şey üretmeden, düşünmeden izleyip hasetle kudurmak. Bu dünyaya herkes bir amaç uğrunda gönderiliyorsa, müslümanların ki de, muhakkak, aleme ibret sağlamak, "bottom line"ı çizmek olmalı. Milyonlarca müslümana inat, "Gerçek İslam bu değil" diyenler, bu cureti nereden alıyor, Allah'tan torpilleri mi var da hakikati biliyorlar? Asaletten tamamiyle soyutlanmış bir kimliktir, müslümanlık. IŞID ile aynı kimliği paylaştığını hiç utanmadan, öz-eleştirisiz haykırabilmek sahiden de ancak utanma duygusundan arınmakla mümkün.

    Sizin "gerçeğiniz" ne bilmem ama yaşanan İslam'ın gerçeği bu: http://i.hizliresim.com/ongvbo.jpg

    İstirham ediyorum, bana "ya sen İslam'ı hiç bilmiyorsun" diye yazmayın
    Madem İslam'ı bu kadar iyi biliyorsunuz gidin bunu, kendine benzemeyeni linç etmeye hazır o dindar kardeşlerinize anlatın. Bana değil. Ben "Gerçek İslam"ı anlamışım, anlamamışım kimseye bir faydası yok. Bunu gidin Anadolu'ya, Mısır'a, IŞİD'e, el Kaide'ye anlatın. Adamların "gerçek İslam"ı müslümana anlatacak cesaretleri yok, gelmiş sosyal medyada, sözlükte ahkam kesiyorlar. Biliyorlar tabii bir Anadolu müslümanına "Gerçek İslam bu değil" demenin sonuçlarını, onlar da gelip bize anlatıyor. Üzücü tabii. Bir de "bu olanların İslam'la ilgisi yok" diyorlar. Bir toplumda yaşanan her şeyin, o toplumun benimsediği din ile DOĞRUDAN ilgisi vardır. Dinden soyutlanmış,ne toplumsal,ne bir bireysel bir kimlik vardır.Hele ki Ortadoğu gibi aydınlanmamış bir coğrafyada herşey dinle ilgilidir. "Dini kendi menfaatleri için kullanmak" bu kültürün özünde olan bir şeydir (Bkz. Padişah = Halife), tersi tamamen modern bir isyan. Yani çıkıp da bu kültürde,dini kendi menfaatleriniz için kullanmayın diyene, gerçek bir Ortadoğulu "ne diyon la sen" derse, haklı olan odur. Bu coğrafyada her zaman güç sahibi olan dinin de nasıl yaşanacağına karar vermiştir. Bu durum, bizim "öz"ümüzde var."
    #86194 haydaaa | 10 yıl önce
     
  2. 2
    bütün ilahi dinler gibi hoşgörü dinidir, anlayış dinidir, iyilik ve güzelliklerin dinidir. insanlara bakarak islamı tartmak doğru bir davranış değildir. yanıma birkaç bin kişi toplayıp din bize adam öldürmeyi emrediyor diye bağırıp çağırsam cinayet işlesem suç kimde olurdu? ilacın kutusunu yanlış okursanız ölümünüzden ilaç firması sorumlu olmaz.

    (bkz: ön yargı mezhebi)**
    #86195 dadada | 10 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: bu değil)
     
  4. 4
    bi başlığa iki entry fazla ama ilkokul seviyesindeki basitliğe mahal veremem ve nedense başlığı bir türlü düzenleyemiyorum. haliyle buraya yazmak kalıyor. baya hoşgörüyor bu dininiz güzel kardeslerim, benim sokakta öpüşmeme, sevgilimle el ele gezmeme, ateist, alevi, hristyan, ermeni olmama karşı, otobüste kız arkadasımın elini tutup dövülen onlarca insan var, öpüştüler günah işlediler diye bıçaklayan. 6-7 eylül olayları, madımak vs onlarcası ise bu kendinden olmayanı dışlamanın somut bulmuş vakaları. kadın olmama karşı, istediğim gibi giyinmeme karşı, çocuk aldırmama karşı, erkeğim, pipime karşı adeta. ve sevişmeme karşı, alkol almama karşı, ve ben bunları yapınca beni öldürme hakkına sahip ve bundan hiçbir şekilde ceza almaz. illa gazete haberlerini koymam bekleniyorsa iki üç gün düzenler koyarım sorun değil, asıl sorun, ben onları koyduktan sonra hala "gerçek islam amağğğ" diye ağlayacak kitle kalacak mı? linç edilmemek için cumaları camiye giden ermeni esnafı düşünmeyin zaten. CİHADı öğreti olarak gösteren bi din. ne beklenebilir ki? din yaymak için insan öldürmek. öğretiye bak beee of mükemmel. dinimi öğren yoksa ölürsün. canım benim. hoşgörülüyüz bak direk öldürmüyoruz once bi şans veriyoruz. "hristiyan mısın? evini işaretledim sorun olmaz canım umarım ya." "alevi misin? aa ananı bacını sikiyosundur sen şimdi. ensest köpek. ha bu arada evine de kırmızı çarpı attık müsait bi zamanda öldürücez inşallah." şimdi bu dediklerimden dolayı rahatsız olacak belli bi yazar kesimi var. ama ateizmi yerden yere vurup müslümanlığa toz konudurmayacaksa hoşgörünüz, sıçayım öyle hoşgörüye! kabul etmelisiniz bu gerçekleri. var çünkü, gotumden mi uyduruyorum bunları? sizin kitabı okuyan insan adam öldürüyor. diğer insanların yaşantılarına karışıyor. ve bundan suçluluk bile duymuyor. rezillik. cehaletin son raddesi.madımak katliamında kahveden gazeteyi okuyanların "allahu ekber" diye haykırdıklarını bilirim ben. ışid'in yaptığı her katliam aldığı her "zafer" sonrası bunları apartmanın ortasında alevilere gözdağı olsun diye birbirine bağırarak anlatan müslümanlar bilirim. gayet modern bir şehirde yaşarken gördüm bunları.küçükken kaldığım cemaat yurduna gelen bağışı "biraz da biz yiyelim" diye alan hocaları görmedim mi? maalesef bunları da gördüm. araştırma şirketinde çalışırken başka dini geçtim başka mezhepten komşu istemeyen insanlarla tanıştım, bir öğretiyi tanımlayan o öğretinin öğrencilerinin pratikte yaptıklarıdır.. lütfen elitizminizi cebinize koyun beyefendi ve hanımefendi. konu kapanmıştır.


    resmi olarak terör örgütü kabul edilmiş müslümanlık üzerinden politika yapan örgüt listesi, buyrunuz efendim, sıcak sıcak. kriterlerin hepsine uymayan daha yüzlerce var, bak ben yine nazik davranıyorum. illa sayıyla konusacaksan bu örgütlerin en dandiğinin binden fazla mensubu var. -ulusal özgürlük mücadelesi veren müslüman örgütleri yazmadım filistin kurtuluş örgütü gibi-
    Ebu Nidal Örgütü
    Ebu Seyyaf Grubu
    Akhil Bharat Nepali Ekta Samaj
    Al-Aqsa
    El Aksa Şehitleri Tugayı
    al-Gama'a al-Islamiyya
    Al Ittihad Al Islamia
    El Kaide
    El-nusra
    al-Qaeda in Iraq
    al-Qaeda Organization in the Arabian Peninsula
    al-Qaeda Organization in the Islamic Maghreb
    El Şebab
    Al-Takfir
    Al-Umar-Mujahideen
    Ansar al-Islam
    Ansar al-Sunna
    Armed Islamic Group
    Army of Islam
    Asbat al-Ansar
    Kafkasya Emirliği
    Dukhtaran-e-Millat
    East Turkestan Islamic Movement
    Egyptian Islamic Jihad
    Great Eastern Islamic Raiders' Front
    Hamas
    Haqqani Network
    Harakat-ul-Jihad-ul-Islami
    Harakat-ul-Jihad-ul-Islami (Bangladesh)
    Harakat ul-Mujahidin
    Harakat-Ul-Mujahideen/Alami
    Hezb-e Islami Gulbuddin
    Hizbullah
    Hezbollah External Security Organisation
    Hizb-ut Tahrir
    Hizbul Mujahideen
    Hofstad Network
    Indian Mujahideen
    Irak-Şam İslam Devleti
    Islamic Jihad - Jamaat Mujahideen
    ru:Исламский джихад - Джамаат моджахедов
    Islamic Jihad Union
    Islamic Movement of Uzbekistan
    Jamaat Ul-Furquan
    Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh
    Jamiat al-Islah al-Idzhtimai
    ru:Общество социальных реформ
    Jamiat ul-Ansar
    Jamiat-e Islami
    Jemaah Islamiya
    Jundallah
    Kata'ib Hizballah
    Khuddam ul-Islam
    Libyan Islamic Fighting Group
    Moroccan Islamic Combatant Group
    Mujahedin-e Khalq
    Müslüman Kardeşler
    National Democratic Front of Bodoland
    Filistin İslami Cihat Örgütü
    Özgür Suriye Ordusu
    Society of the Revival of Islamic Heritage
    Stichting Al Aqsa
    Students Islamic Movement of India
    Taliban
    Tehreek-e-Nafaz-e-Shariat-e-Mohammadi



    ben sizin dininize saygı duyarım efendim, nefretinize asla.
    #86199 haydaaa | 10 yıl önce
     
  5. 5
    bazı insanların gördüğü olarak yorumladığıdır. tabii ki de kimseye hangisinin gerçek olduğunu kanıtlayamayız. fakat şöyle bir gerçek de var ki islam dinini kafasına göre yorumlayanlar sadece müslüman olduğunu söyleyenler değildir.

    dine bok atmak için hz. muhammed'in çok eşliliğini kullananlar istediğiyle yatıp kalkmakta özgür olduğunu söyleyenler değil mi peki*

    ayrıca, konu bu kadar geniş bir hitap ettiği halde genellemeleri konuşturan insanlar ilkokul seviyesinden bahsetmesin.
    #86203 dadada | 10 yıl önce