kayıt

23 mayıs 2014 santa barbara katliamı

  1. 1
    (bkz: akıllı olun lan)
    #82604 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  2. 2
    toplumun işlediği bir suçtur. ******
    #82605 dadada | 10 yıl önce
     
  3. 3
    http://www.youtube.com/watch?v=5EVEq-NikxA *
     
  4. 4
    türkiye'deki abazalar böyle cinnet geçirse, kesin iç savaş çıkacağı durum
    #82612 rugosa | 10 yıl önce
     
  5. 5
    https://www.youtube.com/watch?v=eavvInx6mQM#t=15 *
    #82649 dadada | 10 yıl önce
     
  6. 6
    a mind beside itself'in verdiği linkteki konuşmasını izledikten sonra toplumun yarattığı standart ve baskıların tek sebebi olmadığını düşündüğüm olaydır. zira çocuk filmden fırlamış bir kötü adam havasında konuşuyor. üstüne üstlük iyi bir aileye, iyi imkanlara ve gördüğüm kadarıyla iyi de bir dış görünüşe sahip. fakat artık kızlara nasıl bir tavırla yaklaşıyorsa, kız bulamamış ve kafayı da bunla bozmuş olduğunu düşündürtmüştür şahsıma. zira son videoda verdiği izlenim süper bir centilmen olmaktan öte aşırı bir kendini beğenmişliktir ve kızlara centilmence yaklaşmak yerine seks için iyi davrandığını düşündürtmektedir. kesinlikle akıl sağlığının yerinde olmadığı izlenimini vermektedir ve yaptığı eylem de bunun kanıtıdır.**

    edit: olayı araştırdım. bu katliamı yapan arkadaş 8 yaşından beri terapist terapist dolaşan bir arkadaşmış. avukatının söylediğine göre kendisine "asperger sendromu" tanısı bile konulmuş. farklı sebepler yüzünden okulda dışlanmış, alay edilmiş. "beni dünyada anlayan tek arkadaşım" dediği insan onunla arkadaşlığını -yine onun söylediğine göre- sebepsiz yere sonlandırmış. bir "internet çetesi" tarafından zorbalık yapılmış * doktorunun kendisine yazdığı ilaçları reddetmiş, ki kendisine ait olan youtube hesabındaki bir videoda "ilacı araştırdım ve benim için zararlı olacağını düşündüğüm için almayı reddediyorum. bundan sonra da terapistime gitmedim." diye belirtmiş. videolarının çoğunda yalnızlıktan ve dışlanmışlığından bahsediyor olmasına rağmen aile ve tanıyanların dediklerine göre insanların onunla arkadaş olma çabalarını da kendisi reddediyormuş. aynı zamanda katliamın geçtiği ve kayıtlı olduğu okula da 2012 şubattan beri devam etmediği öğrenilmiş. 18 yaşına bastıktan sona ailesinin ona sağladığı psikolojik destek imkanlarını reddetmiş, hiç bir şekilde psikolojik destek de almamış.

    ayrıca bu olay rodger'ın ilk vukuatı da değilmiş. 2013 yılında katıldığı bir partide alkolün de etkisiyle duvar kendarında oturan ve onunla konuşma teşebbüsünde bulunmayan kızları duvardan itme girişiminde bulunmuş ve bu davranışını gören diğer gençler tarafından kendisi duvardan itilmiş, olay sonucunda da bileğini kırmış. aynı partiye unuttuğu gucci marka güneş gözlüğünü * almaya gittiğinde ise mekandakiler onla alay edip, hırpalayıp dışarı atmışlar. bu olaydan sonra rodger'ı gören komşusu "bana bunu yapanları öldüreceğim sonra da kendimi öldüreceğim" diye bir şeyler söylediğini belirtmiş.

    olaydan bir ay kadar önce annesi ve babası youtube kanalındaki videolar yüzünden polise ihbarda bulunmuşlar. rodger'ın bu olaydan önce tanıdıklarına yolladığı 138 sayfalık manifestoda polisin onu görüşmeye çağırdığı esnada zaten hazırlığını tamamladığı ve polis yatak odasını aramış olsa planının ortaya çıkmış olacağı yazılı imiş.

    aynı zamanda 2013'te saldırıya uğradığı iddiasıyla polise gitmiş ve araştırmada saldırgan olduğuna karar verilmiş. bir de oda arkadaşını hırsızlıkla suçlayarak -mumlarını çaldığını söyleyerek- ceza almasına sebep olmuş.

    ayrıca olaydan bir buçuk sene kadar evvel silah eğitimi almış. terapist ve akıl sağlığı geçmişine rağmen yasal yollarla birden fazla silah edinmekte de hiç zorluk çekmemiş.

    yazdığı manifesto'da ırkçı yorumlar yaptığı da dikkat çekiyor. ırklar arası ilişkilere karşı olduğunu ve diğer ırklarla takılan beyaz kadınların "insanı hayattan soğuttuğunu" söylüyor. "nasıl bir beyaz kız gidip de kölelerden gelme, kirli, pis bir zenciyle çıkar? ben ingiliz aristokrasisinden geliyorum, beyazım soyluyum asilim" şeklinde bir cümlesi de var. aynı zamanda üvey annesi ve kardeşini de öldürmeyi planladığını ama babasını öldürmek için duygusal açıdan henüz hazır olmadığını da belirtmiş.

    buradaki bir sürü belirgin problemi, işareti de siz bulun.
    #82704 eksili pilav | 10 yıl önce
     
  7. 7
    (bkz: kişilik bozuklukları)
    #82713 dadada | 10 yıl önce