kayıt

odtü quidditch topluluğu

  1. 1
    odtÜ quidditch topluluğu bir kısım yenilikçi ve hayalperest odtÜ öğrencisi tarafından orta doğu teknik Üniversitesi spor müdürlüğüne bağlı bir topluluk olarak kurulan bir oluşumdur.
    topluluk her yaş, her renk ve her kimlikten insanın fiziksel, duygusal ve sosyal olarak etkin bir hayata sahip olmasına rehberlik edecek, yenilikçi ve katılımcı bir örgütlenme yapısı ile süpürge üzerinde oynanan spor oyunlarını oynamak, bu spor dalları ile ilgilenen insanları bir araya getirebilecek etkinlikler düzenlemek ve spor dallarında kültürel çeşitlilik için altyapı oluşturmak amacını güder.

    pek çok spor dalında süregelen cinsiyet ayrımı üzerine kurulu yapıya alternatif oluşturmayı amaçlayan topluluğumuz, bütün bireylerin kimlik ve cinsiyetlerinden bağımsız olarak aynı sahada eşit koşullarda oyun oynamasını teşvik eder.

    quidditch oynamak, oyunun bilinirliğini arttırmak ve yaygınlaştırmak, quidditch takımları için rekabetçi yarışma ortamı sunmak ve bu sporla ilgilenen bireyleri bir araya getirmek için etkinlikler düzenler.

    etkinliklerinde yaratıcılığı ve girişkenliği destekler, gelenek adı altında dayatılan yapılara farklı seçenekler üretir.

    Şu facebook sayfası:https://www.facebook.com/ODTUQT
    bu kurulan takımlardan metu hippogriffs: https://www.facebook.com/metuhippies
    bu diğer bir takım metu unicorns: https://www.facebook.com/metuunicorns
    bu da başka bir takım metu basilisks : https://www.facebook.com/metubasilisks

    Şurada bir tanıtım videosu var: http://www.youtube.com/watch?v=QtDNCi3Wve4

    topluluk bünyesinde yapılan maçlar iqa* tarafından yayınlanan kurallara uygun oynanmaktadır. buradan da anlayacağınız üzere muggle quidditch denen bu siporun bir kural kitabı bulunmakta; bu sebeple burada kural açıklamaya girişmeyeceğim. kural kitabı için şuraya: http://iqaquidditch.com/files/IQA_Rulebook_7_web.pdf
    muggle quidditch dünya çapında oynanan bir spordur ve bu yıl 7. dünya kupası da düzenlenmiştir. *

    topluluk oyuncu alımına, gelen takımlara açıktır. en az 7 en fazla 21 oyuncuyla takım kurmak mümkündür fakat 7 oyuncu bulup da hemen gelmeniz de tavsiye edilmez. zira oynayacak 7 kişi dışında yedek olmazsa oyuncular felaket derecede yorulabilirler.

    "biz takım kurduk geliyoz" diyenler, "ben geleyim takımı sizinle bulayım" diyenler, "ben yetenekliyim beni transfer edin" diyenler, "biz de kendi okulumuzda açmak istiyoruz, prosedür nasıl işliyor" diyenler topluluk sayfasına buyursunlardır efendim. *
    #81732 eksili pilav | 10 yıl önce
     
  2. 2
    metucon günü maçlarını gördüğüm kral topluluk. püsküllü süpürgelerinden tut toplarına kadar düşünülmüş. bkft bünyesinden koptu da geldi diye biliyorum.
     
  3. 3
    süpürge muhabbeti olmasaydı katılmayı düşünebileceğim topluluktur.
    #82016 eski bayramlar | 10 yıl önce
     
  4. 4
    açık konuşuyorum, curling'den sonra izlediğim en komik spor oyunu, ya da curling'den bile daha komik lan. o püsküllü sopalar, birbirini kovalayan tipler, ama öbür yandan elini kolunu sallayıp sayı yapan elemanlar, çok güldüm özellikler püsküllere.

    not: ben izlediğimde iyi bir eleman vardı, basketbolda smaç basar gibi yapıyordu sayıları. hah, işte o eleman bir mücadele bir kızı düşürdü, hiç arkasına bakmadı, kızcağızımız sinirlendi, kendi alanına geçti, çocuk tekrar yardırırken kız da ona yardırmaya çalıştı, ama çocuk yine sayısını yaptı, kız daha çok sinirlendi, ve kimse bu olanları sallamıyordu.
    #82022 mtd | 10 yıl önce
     
  5. 5
    harry potter serisinin büyücüler arasında düzenlenen kurgusal oyununu gerçeğe uyarlayıp oynayan topluluk. ister saçma gelsin ister uçuk, bu insanlar türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. umarız quidditch ileride ülkemizde de büyüyüp gelişen bir spor dalı olur ve resmi organizasyonlarca tanınan bir takımı odtü bünyesinde kurarlar.
    #82066 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  6. 6
    Çarşıdaki tuvaletlerin kapısına ''yaptığını bırak ve hemen bir süpürge kap'' yazan stickerı yapıştırmak suretiyle insanları çişini yaparken inceden huzursuz eden topluluk. İlk gördüğümde bir tebessüm etmiştim ama artık komikliği kaçtı, tuvaletlere huzur!!
    #104283 calculuss | 7 yıl önce
     
  7. 7
    Odtülü olmayan bir arkadaşımın devrimde çalışmalarını görüp "süpürgelerle koşan insanlar vardı" şeklinde tanımladığı topluluktur.Maçları falan duyursalar iyi olur aslında, ben mersk ediyorum.
    #104513 wallflower | 7 yıl önce