kayıt

mansur yavaş

  1. 1
    chp'den ankara büyükşehir başkanlığına aday olan eski mhp'li kişi.
    #80574 lefteris | 10 yıl önce
     
  2. 2
    oy vermeyeceğim ankara büyük şehir belediye başkanı.
    #80584 awesome | 10 yıl önce
     
  3. 3
    önyargıyla yaklaşılan, aslında mhp'liliğinden çok belediyeciliğiyle ün yapmış, mhp'nin sırt çevirmesi sonucu seçim finansmanı için parti arayışına girerek chp'den büyükşehir belediye başkan adayı olmuş kişidir.
    1- melih gökçek'in en güçlü alternatifidir, o yüzden oy verilmelidir.
    2- iyi belediyecidir, chp'nin öne çıkan bazı diğer adayları gibi şov yapmak yerine *) projelerinden bahseder, ankara'yı düşünür. bu yüzden oy verilmelidir.
    3- ankara bb'yi chp'ye kazandırabilecek bir kişidir, bu yüzden oy verilmelidir.
    #80589 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce
     
  4. 4
    neredeyse 20 senedir ankara'da bulunan derebeyinin hükümranlığına son vermesini umut ettiğimiz aday.
    chp yada mhp li olmasının hiçbir önemi yok.
    #80602 emmettbrown | 10 yıl önce
     
  5. 5
    soyadının aklıma bu kaydı getiren ankara belediye başkan adayıdır. https://www.youtube.com/watch?v=MSddjppP2WQ
     
  6. 6
    1999 ve 2004 yerel seçimlerinde mhp'den aday olup 2 defa beypazarı belediye başkanı seçildi.
    2009 yılında yine mhp'den ankara büyükşehir belediyesi başkanı adayı olarak seçime girdi ve akp adayı melih gökçek'in en büyük rakibi olarak görüldü zira chp yine murat karayalçın'ı aday olarak göstermişti. seçim öncesi birçok anket seçimin bu 3 aday arasında başa baş gideceği kanaatindeydi. mansur yavaş bu seçimlerde sadece mhp'li seçmenin değil chp'li birçok seçmenin de oyunu aldı. çünkü chp'liler de karayalçın'dan bir halt olmayacağını biliyordu. ancak oyların bölünmesi sonucu melih gökçek 4. defa büyükşehir belediyesi başkanı seçildi.
    bazı kaynaklar mhp'nin mansur yavaş'ı dışladığını söylese de mansur yavaş ve chp "ittifakının" aslında çok daha önce gerçekleştiğini söyleyen kaynaklar da mevcuttur. çünkü chp, artık karayalçın'la seçimi kazanamayacağını anlamıştı. mansur yavaş'ı yanına alarak solcuların tam desteğini alacaktı. ayrıca mhp seçmeninin de oyunu alabilecekti. böylece melih başkanı devirebileceklerdi. ancak mhp'li olan yada öyle görünen mansur yavaş'ın ideoloji olarak mhp'nin zıddı bir partiye gitmesi bazı kesimlerce eleştirildi. ancak yine de mhp tabanında chp'ye yakın olan bir grup da aslen vardır ve chp de bu grubun farkındadır.
    ancak her şeye rağmen mansur yavaş'ın seçilme ihtimali düşüktür. hatta 2009'a nazaran daha düşük bile diyebiliriz zira hem chp hem de mhp kanadında mansur yavaş'ın chp'den aday olmasından hoşnut olmayan azımsanmayacak büyüklükte bir kesim mevcuttur. tabiri caizse durum bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur yada dimyat'a pirince giderken eldeki bulgardan olmaktır.
    ayrıca mansur yavaş'ın chp'den aday olmasıyla alakalı bazı komplo teorileri de mevcuttur. örneğin mansur yavaş ve chp arasındaki ilişkide çöpçatanlığı fethullah gülen'in yaptığı söylenmektedir. bildiğiniz gibi cemaat ile akp arasındaki çatışma 1-2 aylık iş değildir. hatta dershanelerin kapatılması yada 17 aralık operasyonu gibi olaylar akp ile cemaat arasındaki gerilimin nedeni değil sonucudur.* neyse konuya dönecek olursak, fg akp'yi devirmek için chp ile anlaşma yaparak mansur yavaş'ın aday gösterilmesini kararlaştırdılar. peki neden başka parti değil de chp? çünkü 2009'da mhp'den aday gösterilen mansur yavaş seçimi kazanamamıştır ve bu yüzden chp son çaredir. gemileri yakmak deyimi tam anlamıyla bu durum için söylenmiş diyebiliriz. peki böyle birşey gerçekten olabilir mi? mantık çerçevesinde düşündüğümüzde çok saçmadır ancak politikada herşey mümkündür.
    mansur yavaşın seçim sloganı ise yavaş gardaşım yavaş geliyor mansur yavaş'tır. kafiyeli olarak kulağa hoş gelse de fazla anlamı olmayan bir slogandır. slogandaki "yavaş gardaşım yavaş" dediği kimdir, neden yavaş olması istenmektedir. bu slogan bana göre bahçelerde börülce oynar gelin görümce gibi kafiyeli ancak anlamsızdır. onun yerine "yavaş melih gökçek yavaş" denilebilirdi.* veyahut "tek çare mansur yavaş" tarzında bir slogan olabilirdi.
    mansur yavaş'ın seçim vaatleri arasında seçilmesi halinden vatandaşa sorularak gerekirse ankapark, ankara'nın girişlerine yapılan 5 kapı, 1071 malazgirt bulvar, saat kuleleri gibi yapıları yıkmak vardır. bir belediye başkanı adayının vaadi nasıl oluyor da yapılan şeyleri yıkmak oluyor onu da anlayamıyorum. bu tür vaatler zaten halihazırda chp'ye oy verecek olan seçmeni galeyana getirmekten öteye gidemez. yani akp'ye oy verecek olan seçmen "ya ben aslında melih gökçek'e oy verecektim ama madem mansur yavaş bunları yıkacak, o zaman en iyisi mansur yavaş'a oy vereyim" mi diyecek. bunun dışında öncelikli olan 10 tane vaadi vardır.
    1. ben yaptım oldu diyen yönetim anlayışı değişecek. insanlara saygılı bir yönetim anlayışı gelecek. (saygıdan kasıt nedir, her yapılacak olan icraatta referandum mu yapılacak, açıklık getirilmemiş)
    2. toplu taşımayı özendireceğiz. açılacak metroları tek biletle otobüs ringleriyle entegre edeceğiz. (kızılay, ulus gibi merkezlerdeki trafik yükünü azaltmak için faydalı olacak bir proje, 75 dakika uygulaması gibi birşey olursa güzel olur.)
    3. su ve ulaşım ucuzlayacak. (bu da biraz havada kalan bir proje. örneğin bundan birkaç yıl önce mahkeme kararıyla otobüs ve dolmuş fiyatları 2003 yılındaki fiyatlara geriledi. özel halk otobüsleri ve dolmuşlar seferleri durdurdu. netice itibariyle fiyatlar eski haline döndü, olan da bu süre zarfında işine ve okuluna gidemeyen vatandaşa oldu.)
    4. dar gelirli vatandaşların faturalarını ucuzlatacağız ve ulaşım kartları vereceğiz. (bu da inandırıcılığı olmayan bir vaat gibi geliyor. çünkü chp halihazırda melih gökçek'in yaptığı yardımları eleştirmektedir. hatta chp mahkeme kararıyla büyükşehir belediyesinin öğrencilere yapmış oldu bursun kaldırılmasına neden olmuştur. ayrıca 65 yaş ve üzeri için toplu taşımanın ücretsiz olması da chp tarafından eleştirilmektedir.)
    5. akıllı ankara projesi ile teknolojiyi hayatın her alanına sokacağız. bir evde yangın çıkarsa itfaiyeye giden uyarıyı ambulans da görecek. (tamam güzel de bu nasıl yapılacak. her eve yangın dedektörü yerleştirmek hem çok uzun zaman alır hem de maliyetli olur.)
    6. ankara 24 saat yaşayan bir kültür başkenti olacak. hacettepe - bilkent - odtü'den geçen bir raylı sistem yapacağız. (24 saat yaşayandan kasıt nedir. amaç gece eğlenceleri, barlar, diskolar gibi birşey ise seçim vaadi olarak biraz garip değil mi, yapılacak olan raylı sistemin tam olarak faydası ne olacak, )
    7. organize sanayii destekleyeceğiz. (sanayi esnafı açısından olumlu bir proje)
    8. kablosuz internet park ve bahçelerde ücretsiz olacak. (bu da belirsiz ve biraz da uçuk bir vaat. olursa güzel olur ama pek olabilir görünmüyor)
    9. gençlik parkı ve 19 mayıs stadı, kurtuluş parkı ve atatürk orman çiftliği ile bütünleşecek.
    10. ulus tarihi kent projesi ile kızılay'a açık hava avm'si olacak. (ankara'nın eski tarihi bina ve yerleşim yerlerinde yapılacak olan restorasyon çalışmaları ankara'nın tarihi değerini kazanması adına güzel bir gelişme olur.)
    #80616 fenomenon | 10 yıl önce
     
  7. 7
    belediye seçimlerinde melih haydutundan kurtulmak için oy verilir mi verilmez mi bilinmez. yeni bir haydut olacaksa, aman eksik kalsın da denebilir, "bir de başka bir kasap kessin, belki bu daha az acıtır" diye bir yaklaşım da güdülebilir. melih haydutundan daha kötü olmadığı kanısında olmakla birlikte niye kendisine muhtaç kalalım diye de sormak lazım. illa düzen partilerine mahkum mu kalacağız. görünen o ki, bi süre daha evet, kalacağız. mansur'u yanına alarak solcuların tam desteğini alacağı ve chp'ye, yani mhp'nin zıddı(!) bir partiye gittiği gibi türkiye'yi afrika kıtasında arapça konuşulan bir ülke zanneden amerikalı vatandaş gözüyle değerlendiren yaklaşımlar da mevcuttur. mhp'ye oy vermeyi düşünenler gönül rahatlığıyla mansur'a eveti çakabilirler. ama hayat akp, mhp ve chp'den ibaret olmasa gerek.

    - yavaş gardaşım yavaş, geliyor mansur yavaş...allah allah!! savaşa gidiyoruz mübarekler.
    #80619 dreamer | 10 yıl önce
     
  8. 8
    http://www.59saniye.com/mazot-fiyatindan-mansur-yavasi-sorumlu-tutan-beyaz-tv-parodisi/
    beyin lens galiba dedirten videoya malzeme olmuş, mevcut başganın saltanatını sonlandırmasını umduğumuz insan.
     
  9. 9
    kazansa da kaybetse de cehape'nin ankara'da kaybedeceği seçimdeki adayıdır. sırf bu ülkedeki siyasi pislikler ve medya maymunluğu yüzünden bu dünyadan ve bu ülkeden bunalan biri olarak asla oy vermem kendisine.
    #80645 ez li virim | 10 yıl önce
     
  10. 10
    chp'nin mv teklifini reddedip kendi partisini kuracağını açıklamış tey haftalar önce. bakalım ileride neler olacak.
    #91306 emmettbrown | 10 yıl önce