kayıt

odtünün en gereksiz bölümü

  1. 1
    tartışmasız odtü fizik bölümüdür.

    yani kendi okuduğum bölüm olmasından dolayı bunları yazmak çok üzücü ama öyle çünkü kendi bölüm hocalarının kendi bölüm öğrencilerine bile değer verdiği yok.ee cilere ve fizik bölümü öğrencilerine must olarak modern fizik verilir ama bu dersten başarılı olan ee ciler cern e götürülürken fizikçilere bi sikim yapılmaz.sorduğunda da derler ki size de yaparız canım(çocuk avutur gibi) ve bunu size kendi bölümünüzün başkanı der ne acıdır ki size hiç bi şey yapılmaz.

    bölüm öğrencilerinin kendi bölümleri olduğunu düşünebilecekleri bir ortam yoktur çünkü bölüm sirke dönmüştür.her bölümden adam ders alır fizikten.bölümde fizikçiden çok başka bölümün öğrencileri kol gezer.

    okuldaki tek optik dersi verilen bölümdür ama dışarıda optik üzerine çalışmak istesen ya ee ci yada makinacı alırlar ve onları optik üzerine eğitime gönderirler.fizikçi de alınır tabiki ama az mesela aselsanda şuanda 3 fizikçi mevcut toplamda.

    herneyse tamamen matematiksel fizik üzerine kurulu bu bölümden zaten bi bok olması beklenemez.ha matematiksel fizikle o kadar haşır neşirdirler ama uluslararası platformda bi haltı yoktur bölümün.bilkent ve boğaziçinin yanında esamesi okunmaz artık...

    her şeye rağmen hayalleri olan zehir gibi çocuklar yine de mevcuttur bu bölümde her nekadar bölümün ezberciliğinde ezilip notları düşük de olsa,geleceğin fizikçileri olmaya aday insanlardır ve bir gün şartların değişeceğini düşünürler...

    sonuç olarak fizik bölümü 1.sınıf mühendis öğrencilerine genel fizik vermekten öteye geçmiyecekse bir an evvel kapatılıp yerine bakanın da dediği gibi pastacı yetiştirmelidir... fizikle de ee ciler uğraşsın ne de olsa zeki çocuklar; fizik bilmeseler de yaparlar bişiler...

    edit:yanlış anlaşılmasın çok değerli bir bölümdür kanaatimce ama yanlış uygulamalar ve yönetimlerin elinde bir önemi kalmamıştır bu haliylen.
     
  2. 2
    uluslararası ilişkiler. mezun olunca büyükelçi olmayacaksınız onu söyleyeyim de...
    #78340 ladymarmalade | 10 yıl önce
     
  3. 3
    siyaset bilimi ve kamu yönetimidir.
    #78365 aksakallidd | 10 yıl önce
     
  4. 4
    Sosyoloji, tarih, felsefeden biri olabilir
     
  5. 5
    hiçbiridir. tüm bölümler bir digerini tamamlayan güzide alanlardır. Özel sektörün acil işçi ihtiyacına daha az işçi yetistirmesi o bölümü gereksiz yapmaz.