kayıt

koskoca bir ideolojiye boş deyip geçme haddini gösterebilmek

  1. 1
    inanamadığım durumdur. İnsanlar yüzyıllarca bazı mevzular hakkında konuşur, düşünür, çeşitli çözümler üretirler... bunun sonucunda farklı ideolojiler ortaya çıkar. bazı düşünürler, bazı kitaplar öne çıkar. ve bunlar yıllarca konuşulur, tartışılırlar.

    bazı insanlar vardır, bu insanlar, insanların bin yıllara sığdıramadıkları meseleleri, 20 yıllının 15 i ergenlikle, altında bezle geçmiş sığ hayatlarına sığdırdıklarını sanırlar. bu insanlar her şeyi çözmüş "hadsiz" insanlardır. ve entellektüel birikimleri (keşke öyle olmasa) bir kalem kutusununkine eş değerdir çoğunlukla. nerden mi anlaşılır? fikirlere katılmayabilir insanlar, ama o insan kadar olamadan, o insanın önemine sahip olamadan, o insanı, o ideolojiyi bir kelimeyle çöpe atabilecek hadsizliği göstermektir.

    böyle insanlar var oldukça, diğer insanların kendilerine inancı, ve hayata hırsları artıyor.. o yüzden teşekkürler, sevgili kalem kutu-beyinlilerim..
    #11405 gzmaknc | 14 yıl önce
     
  2. 2
    yorumumdur;çünkü osmanlıcılık da boştu çünkü bütün öneriler, sistem eleştirileri, halkı ıslah etme çabaları boştur. yaşasın düşünmeyen gençlik yaşasın 70ler doğumlu 80ler 90lar gençliği..
    #11408 isinylmz | 14 yıl önce
     
  3. 3
    bizde genelde komunizme veya sosyalizme denir.
    #56806 ouz | 11 yıl önce
     
  4. 4
    orta doğu teknik üniversitesi öğrencilerinin aralarında yoğunlaşan hareket. dini ve siyasi görüşler başta olmak üzere kendi kalıplarının dışındaki tüm görüşleri reddederler. çoğunun da desteği yoktur*. bu yüzden sadece boş iş diyerek ağızlarını yaya yaya dalgalarını geçmekteler. bu denli cürretkar insanlar faşizan hareketler ve düşüncelere karşı çıkmamalılar.zira kendileri reddettiklerinin en ala örneğini teşkil ediyorlar.
    #65259 dadada | 11 yıl önce
     
  5. 5
    birbirini anlamayan insanlardan oluşan toplumun çeşitli sınıflarının birbirine karşı olan düşüncesidir. sosyal devletin uzlaştırmaya çalıştırdığı sınıfların huzur içinde yaşayabilmesi için bu düşünceden uzak kalınması gerektir. fakat, toplumda sınıfların olması, bunların arasında problemlerin olacağına işarettir.

    ülkemde sınıfların hiç bir zaman anlaşamayacağını düşünmeme sebebiyet veren eylemdir. benim bu konudaki önerim, tüm toplum sınıflarının kabul edebileceği bir "büyük doğruyu" bulabilmek gerekir. kanımca o da bunun ülkenin menfaatidir. menfaat kavramı didik didik edilebilir, lakin sonuçta ülkenin, o ülke içinde yaşayan fertlerin menfaati her zaman için bireysel menfaatlerden üstün olmalıdır.
    #68197 toprak adam | 11 yıl önce
     
  6. 6
    hiçbir ideolojinin mükemmele ulaşamamasının, mükemmele yakın olanların da ütopya olarak görülmesinin sebebi.
    evet böyle de genellerim sayın kurabiyeler; zira bizim en büyük sorunumuz atgözlüklerimizin bizi kendi fikirlerimiz dışındakileri dışlayıp ısrarla kendi prensiplerimizle ilerleme çabasına sokması.
    komünizm için, sosyalizm için, ülkücülük için diğer her şey boştur ve kendi içinde hakikaten ütopik olan bazı noktalara ulaşmaktır hepsinin yegane amacı.
    hepsi diğeri için bitiktir.
    bırakın boş olmadığının kabullenilmesini, birinin diğerinde kazanacağı hiçbir şey de yoktur kime baksanız.
     
  7. 7
    tüm insanlığın düşündüğünün, sürü psikolojisinin doğru olmayabileceğini düşünmektir. bir zamanlar tanrının fareleri eski kıyafet yırtıklarından, paçavralardan oluşturduğunu düşünmek gibi ki bunu hepimizden çok daha zeki olan aristodur ya da dünyanın yuvarlak olduğunu iddia eden adamın idam edilmesi gibi. zekayla alakası yoktur.
    #77951 isimsizsiniz | 10 yıl önce