kayıt

san marino milli futbol takımı

  1. 1
    her nedense bilinmez müthiş bir bağlılıkla desteklediğim, koyu bir taraftarı olduğum milli futbol takımı. tez zamanda beklenmedik bir beraberlik alarak dünya futbol otoritelerini sarsması ve taraftarını sevince boğması ise tek temennimiz.
    #72295 kamikaze | 11 yıl önce
     
  2. 2
    San Marino Millî Futbol Takımı (İtalyanca: Nazionale di calcio di San Marino), San Marino Futbol Federasyonuna bağlı olarak San Marino'yu uluslararası müsabakalarda temsil eden futbol takımı. San Marino, UEFA'ya bağlı olan ülkeler arasındaki en küçük ülkedir ve nüfusunun az olmasının da etkisiyle millî takım herhangi bir başarı yakalayamamıştır.
    San Marino takımı ilk resmi maçını 1990 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İsviçre'ye karşı oynamış ve 4-0 yenilmiştir. Bu maçtan önce 1986 yılında Kanada Olimpik takımıyla maç yapıp 1-0 yenilmişlerdi ancak bu maç resmi bir maç değildi. San Marino, UEFA ve FIFA'ya üye olduğu 1988 yılından beri tüm Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası elemelerine katılmasına rağmen bu elemelerdeki herhangi bir maçta galibiyet elde edemedi. Takım tarihindeki ilk ve tek galibiyetini ise 28 Nisan 2004'te Lihtenştayn'la oynadıkları hazırlık maçını 1-0 kazanarak elde etti.San Marino Futbol Federasyonu 1931'de kurulsa da 1986'ya kadar bir millî takım oluşturulamadı. 1986'de Kanada Olimpik Millî Takımı'yla resmî olmayan bir turnuvada ilk maçlarına çıktı ve San Marino kendi sahasındaki maçı 1-0 kaybetti. 1987 Akdeniz Oyunları'nda Lübnan Millî Futbol Takımı ile 0-0 berabere kaldı ancak bu maçta Kanada'yla oynanan maç gibi resmi bir maç değildi.1988'de FIFA ve UEFA üyesi oldu. Bundan önce San Marinolu futbolcular, İtalyan uyruklu sayılmaktaydı.İlk resmî maçlarını 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İsviçre'ye karşı oynadılar. Maçı 4-0 kaybeden San Marino, sonraki yedi maçı da kaybetti. Deplasman maçlarında en az 4 fark yediler. Tek gollerini kendi sahalarında Romanya'ya 3-1 kaybettikleri maçta penaltıdan attılar,toplamdaysa 33 gol yediler.İlk Dünya Kupası elemeleri olan 1994 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İngiltere, Hollanda, Norveç, Polonya ve Türkiye'den oluşan bir gruba düştüler. İlk maçta Norveç'e 10-0 yenildiler. Türkiye'ye 4-1 yenildikleri maçta, penaltı dışındaki ilk gol, ilk deplasman golü ve ilk Dünya Kupası elemeleri golünü attılar. Rövanşında ise 0-0 berabere kalarak ilk puanlarını kazandılar. Son maçları olan İngiltere maçında Davide Gualtieri Dünya Kupası elemeleri tarihinin en hızlı golünü 8,3 saniyede atarak tarihe geçti. Ancak maçın sonunda İngiltere'ye 7-1 yenilmekten kurtulamadılar.Elemeleri on maçta 46 gol yiyerek, bir puanla tamamladılar.
    1996 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde elemelerinde de benzer sonuçlarla karşılaştırlar ve her maçı kaybettiler. Finlandiya'ya deplasmanda 4-1 yenilirken Avrupa elemelerinde deplasmanda attıkları ilk gole imza attılar. Öteki gollerini Faroe Adaları'na 3-1 yenildikleri maçta attılar. Rövanş maçındaysa 3-0 yenildiler ve Faroe Adaları, böylece tarihinin en farklı skorunu elde etti. Faroe Adaları, grupta altı puan toplamıştı ve hepsi San Marino galibiyetlerinden geldi.
    1998 FIFA Dünya Kupası elemeleri, diğer elemelerden bile kötü geçti. Tüm maçları üç ya da daha fazla farkla kaybettiler ve bir gol bile atamadılar. Bu, gol atamadıkları tek Dünya Kupası elemeleri oldu. 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde de bütün maçlar mağlubiyetle sonuçlandı. Galibiyete en yaklaştıkları maç, 18 Kasım 1998'deki 1-0'lık Kıbrıs Cumhuriyeti mağlubiyetiydi.
    2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinde ilk deplasman puanını Letonya ile Riga'da oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak aldılar.Grupta attıkları üç gol (biri 10-1'lık Belçika mağlubiyetinden gelse bile) onların rekoruydu. 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 8 maçı da kaybedip gol atamadılar. Evlerindeki Letonya maçında beraberliğe çok yaklaşsalar da son dakika golüyle 1-0 yenildiler.
    Tarihinin ilk ve tek galibiyetini, 28 Nisan 2004 tarihinde oynadıkları tarihlerindeki 65. maçta Lihtenştayn'ı hazırlık maçında Andy Selva'nın beşinci dakikada attığı golle 1-0 yenerek aldılar. Bu maç Lihtenştayn teknik direktörü Martin Andermatt'ın, takımın başında çıktığı ilk maçtı. 2006 Dünya Kupası elemelerinde de bir farklı Litvanya ve Belçika yenilgileri dışında farklı yenilgiler aldılar.
    19 Aralık 2006 tarihinde FIFA üyesi olmayan Vatikan Millî Futbol Takımı ile Stadio Olimpico'da oynadıkları hazırlık maçında 0-0 berabere kaldılar.
    2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine Almanya'ya 13-0 yenilerek başladılar. Bu maç Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri tarihindeki en farklı skorla biten maç oldu. Kendi sahalarında İrlanda, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Galler'e tek farkla yenilseler de 12 maçta iki gol atıp 57 gol yiyerek sonuncu oldular.
    2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde oynadıkları on maçı da kaybettiler. Polonya'ya 10-0 yenilerek Polonya tarihinin en farklı maçı rekorunu kırdılar. Toplamda 47 gol yediler ve Slovakya karşısında aldıkları 3-1'lik yenilgide tek gollerini attılar. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri de benzer şekilde geçti. Oynadıkları on maçın hepsini kaybedip, hiç gol atamayıp 53 gol yediler. En başarılı sonucu evlerinde Finlandiya'ya 1-0 yenilerek alırlarken, en ağır yenilgilerini Hollanda'ya 11-0 kaybederek aldılar. Bu maç Hollanda'nın en farklı kazandığı maç olurken, San Marino'nun en ağır deplasman yenilgisi oldu.

    San Marino Millî Takım ev sahibi olduğu maçları Serravalle şehrinde yer alan ve San Marino Calcio takımına da ev sahipliği yapan Stadio Olimpico'da oynamaktadır. Stadyum 7,000 seyirci kapasitesine sahiptir.Maçlara seyirci ilgisi düşüktür ve zaman zaman rakip takım seyircisi San Marinolu seyircilerden daha fazla olmaktadır. Örneğin, Şubat 2007'de İrlanda Cumhuriyeti'ne karşı oynanan maçta tribünlerde 2,500 San Marinolu taraftara karşın 3,294 İrlandalı taraftar yer almaktaydı.
    San Marino ev sahibi olduğu iki maçıysa kendi sınırları dışında oynamıştır. 1993'te Dünya Kupası elemelerinde İngiltere ve Hollanda'yla oynadıkları maçları İtalya'nın Bologna şehrindeki Stadio Renato Dall'Ara'da oynamışlardır.

    San Marino'nun Lihtenştayn'a karşı 1-0 kazandıkları bir hazırlık maçından başka galibiyetleri bulunmamaktadır. UEFA'ya bağlı ülkeler arasında en düşük nüfusa sahip ülkedir ve bu nedenle yetenek havuzu da küçüktür. Oyuncular genellikle amatördürler, sadece Andy Selva, Alessandro Della Valle, Matteo Nevicati ve kaleci Aldo Simoncini profesyonel olarak futbol oynamaktadırlar. Evlerinde Almanya'ya karşı aldıkları 13-0'lık mağlubiyetle Avrupa Şampiyonası rekorunu kırarken, dört maçta ise kalelerinde on gol gördüler. FIFA Dünya Sıralamasında San Marino genellikle hep son sırada yer alır. Sıralamanın yapılmaya başlandığı 1992 yılından beri San Marino'nun ortalama sıralaması 159.'luktur.
    San Marino'ya karşı kazanamayan ya da kazanırken zorlanan takımlara ülkelerinin medyasından eleştiriler gelmektedir. 2001 yılında Letonya teknik direktörü Gary Johnson, Dünya Kupası elemelerinde San Marino'yla berabere kaldıktan sonra istifa etmiştir. Şubat 2007'de İrlanda'nın San Marino'yu ancak son dakikada gelen golle 2-1 mağlup edebilmesi İrlanda basınında yoğun eleştirilere neden olmuştur.
    Andy Selva, attığı 8 golle milli takım tarihinin en golcü oyuncu olmasının yanı sıra 2 golü bulunan Manuel Marani ile birlikte milli takım tarihinde birden fazla gol atan iki futbolcudan biridir.
    #72296 materialist | 11 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: okumadım kardeş durumumuz yoktu)
    #72297 kamikaze | 11 yıl önce
     
  4. 4
    2010 dünya kupası elemelerinde polonya'ya 10-0 yenilerek kuponumu yatırmış takım. hayır, bendeki mantık da saçma; 3 handikap verilmiş, 3-0 olmaz yea dedim san marino'ya bastım. niye basıyorsun ki san marino'ya? daha önce kaç maçta 3 handikap gördün? belamı da buldum.

    bu olaydan sonra 9-1 biten tottenham - wigan maçına 0-1 gol oynayan ruh ikizimi aramaya başladım.


    #72338 originofsymmetry | 11 yıl önce
     
  5. 5
    5 yıl aradan sonra polonya maçında alessandro della valle sayesinde gol ile tanışmış, taraftarını sevince boğmuştur.
    #75207 kamikaze | 11 yıl önce
     
  6. 6
    efsane teknik direktörü giampaolo mazza istifa etmiş ve destekçilerini üzmüştür. oysa ne de güzel 76 maçtan 1 puan da olsa puan çıkarmayı başarmıştı. bu taraftar onu ve aldığı 1 puanı hiçbir zaman unutmayacak. adamsın giampaolo..
    #76060 kamikaze | 11 yıl önce
     
  7. 7
    bir dahaki avrupa şampiyonası elemelerinden kendilerini mazur görüp gruplara katılmamayı dileyen takım
    #76061 mithrandir | 11 yıl önce